Vierasblogi: Eihän sitä ole aiemminkaan mitään sattunut…

Talven selkä on taittunut ja mieli virkistyy valon lisääntyessä. Monella on varmaan tulevat lomat mielessä. Joku on jo saattanut varata matkaa keväthangille Lappiin tai suunnittelee äkkilähtöä etelän lämpöön, pikalomaa kylpylään tai pitkän viikonlopun irtiottoa kaupunkimaisemiin. Suosittuja ovat nykyisin myös erilaiset aktiivilomat erilaisine extreme-lajeineen. Minkälaisesta lomasta sinä haaveilet?

Useimmin lomat sujuvat onneksi hienosti ilman havereita tai ikäviä yllätyksiä. Monesti myös ajattelemme, että eihän meille ole aiemminkaan mitään sattunut, niin varautuminen ikävien sattumuksien varalta koetaan usein turhaksi.

Mutta mitä jos jotakin sattuu? Tunnelmaa ja lomafiilistä on vaikea korjata. Lomalaisella onkin syytä olla vakuutusturva, joka auttaa ja korvaa yllättävissä tilanteissa. Lomalla on erityisen kurjaa jos sairastuu, joutuu onnettomuuteen, tavara häviää tai omaisuutta varastetaan.

Toivottavasti sinä tiedät

Miten saat apua tiukassa tilanteessa ja mistä haet korvausta? Mitä vakuutus oikeasti kattaa? Mistä itse asiassa haluat korvauksen, jos jotakin sattuu? Selkeitä kysymyksiä kaikki, joihin täytyy olla selkeät vastaukset. Skenaarioita riittää; kamera tai iPad katoaa tai ne varastetaan. Sairastut juuri ennen matkaa ja matka peruuntuu. Kaadut retkellä, nilkka murtuu ja joudut turvautumaan paikallisen terveydenhuollonpalveluihin. Matkatavarat eivät koskaan saavu kohteeseen. Apua! Nämä ovat niitä tilanteita, jotka aiheuttavat paljon mielipahaa, mutta myös isoja kysymyksiä. Miten toimitaan, kenelle ilmoitetaan ja mihin otetaan ensimmäisenä yhteyttä? Tiedätkö sinä?

Vakuutus kannattaa aina räätälöidä omia tarpeita vastaavaksi

Usealla meistä on matkavakuutus, joidenkin vakuutus tulee esim. ammattiliiton tai luottokortin kautta. Milloin sinä olet käynyt läpi oman matkavakuutusturvasi? Huomioithan, että on tärkeämpää verrata turvan sisältöä ja laajuutta, kuin tuijottaa pelkkää hintaa. Helpoin ja varmin tapa saada itselleen sopiva ja tarpeeksi kattava turva on ottaa vakuutusammattilaisen yhteyttä. Asiantuntijan kanssa on hyvä käydä läpi oma tilanne, matkustustottumukset, aktiviteetit, joita harrastaa loman aikana, lomakohteet jne. Tällä tavoin saa varmistuksen, että sinulla on juuri oikeanlainen matka-, matkatavara- ja kenties terveysturva/sairaskuluvakuutus – jos matkalla sattuu jotakin.

Ylipitkään ulkomailla?

Tilanteessa, joissa on suunnitteilla pidempi oleilu ulkomailla, omat extreem -matkat tai harrastukset ulkomailla on myös vakuutuksen kesto syytä aina tarkastaa. Matkavakuutuksenhan kannattaa tehdä myös vaihto-oppilasvuoden tai ulkomaankomennuksen ajaksi.

Lomamatkan peruuttaminen harmittaisi varmasti

Loma alkamassa ja fiilikset korkealla – hyvä! Mutta, mitä jos jotain odottamatonta sattuu juuri ennen h-hetkeä ja matkalle lähteminen estyy kokonaan? Syitähän voi olla monia. Miltä sinusta tuntuisi peruuttaa oma matka esim. siksi, että jäät työttömäksi tai lomautetuksi, saat kutsun ystävän häihin, kastejuhlaan tai rippijuhlaan, tai joudut todistajaksi oikeudenkäyntiin tai osallistut hautajaisiin. Vakuutukseen liitettävästä peruuntumisturvasta on apua juuri näissä tilanteissa.

Toivottavasti sinulla on aikaa laittaa omat matkavakuutusaisat kuntoon. Uskon, että nautit silloin lomastasi enemmän ja voit matkustaa turvallisin mielin.

Oili Eronen
Kirjoittaja toimii vakuutusten myyntijohtajana OP Keski-Suomessa

Vastaus kohteessa Vierasblogi: Eihän sitä ole aiemminkaan mitään sattunut…

  1. Kristiina sanoo:

    Hyvä teksti aiheesta! Monet eivät välttämättä ole tarkistaneet omia vakuutusehtojaan ja ovat tietämättömiä esimerkiksi matkavakuutuksensa kestosta ja laajuudesta. Ite en edes tiennyt, että luottokorttiini kuuluu matkavakuutus, mikäli maksan matkan luottokortilla ennen kuin luin artikkelin aiheesta . Enpä myöskään tiennyt, että luottokortilla lennot maksettaessa se tarjoaa turvaa, jota ei esimerkiksi tilisiirrolla ole mahdollista saada! Itsellä kuului myös nuorempana opiskellessa UNDO -vakuutuspaketin yhdistelmään jatkuva matkavakuutus, joka oli kätevä! Ei tarvinnut käyttää ylimääräistä rahaa matkavakuutuksen hankkimiseen :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *