JYY suunnittelee uusia opiskelija-asuntoja yliopiston kupeeseen

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta (JYY) ja Jyväskylän kaupunki ovat solmineet aiesopimuksen Nuuskakujan alueen kehittämisestä. Tarkoituksena on rakentaa uusia opiskelija-asuntoja Jyväskylän keskustaan lähelle kampusaluetta.

Sopimus koskee Ahdinkadun, Nuuskakujan ja Pitkäkadun kulmassa olevaa tonttia, jonka Voionmaankadun puoleisessa päässä sijaitsee muun muassa K-Market Ruokavinkki. Tavoitteena on mahdollistaa asemakaavamuutoksella asuntojen rakentaminen sen toisessa päädyssä olevan yleisen pysäköintialueen paikalle.

”Tämä on hieno uutinen opiskelijoille”, kertoo JYYn puheenjohtaja Maj Rasilainen. ”Jyväskylään kaivataan kipeästi lisää opiskelija-asuntoja varsinkin keskustan alueelle.”

Kun kaavamuutos on saanut lainvoiman, JYY ostaa tontin ja rakentaa sille asuntorakennuksen. Aiesopimuksen hyväksyminen tarkoittaa, että rakennushankkeen suunnittelu voi nyt alkaa. Yksityiskohdat tarkentuvat myöhemmin prosessin edetessä.

Lisätietoja

  • JYYn puheenjohtaja Maj Rasilainen
    040 505 5564, maj.n.rasilainen (a) student.jyu.fi
  • JYYn toimitusjohtaja Marko Huttunen
    050 329 2563, marko.huttunen (a) jyy.fi

Vastaus kohteessa JYY suunnittelee uusia opiskelija-asuntoja yliopiston kupeeseen

  1. Päivitysilmoitus: Ylioppilaskunta isoin askelin kohti keskustaa - Pörssi&Dumppi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *