JYYTISET viikolle 47/2016 ja vuodenvaihteen ajalle

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan viikkotiedote 21.11.2016-15.1.2017

 • Jyytiset jäävät joulutauolle
 • Joulun ajan aukioloajat JYYssä ja Ilokivessä
 • JYYn pikkujoulut: All I Want For Christmas Is JYY
 • JYYn uudeksi jäsenpalvelu- ja järjestösihteeriksi Eetu Heiska
 • Loppuvuoden leffat
 • Hymyviikko
 • Järjestöjen ympäristökilpailu
 • Tue kehitysyhteistyötä taiteen keinoin
 • JYYn valiokuntien kokouksia
 • JYY hakee Amazing Race Jyväskylä -projektikoordinaattoria
 • Hae opiskelijaedustajaksi KOAS:n valtuuskuntaan
 • Kakkua ja kokemuksia -paneelikeskustelusarja, vol 2
 • Tule kirjoittamaan opinnäytettäsi Viikonloppurupeamaan!
 • Tutustu Finlandia-ehdokkaisiin!
 • JENin BREXIT-seminaari
 • Keskustelutilaisuus: Tiede, koulutus ja politiikka
 • Jyväskylän YK-yhdistyksen syyskokous ja pikkujoulut
 • Amnesty Jyväskylän Uusien ilta
 • JOPNO:n syyskokous ja pikkujoulut!
 • Jyväskylän Ylioppilasteatteri: Nimetön
 • Dokumentti- ja keskusteluilta: Living on One Dollar
 • Marco Polo -dokumenttiesitys
 • Puhkupillit: Pohjoisia näkyjä
 • Sinfis: Wienistä pohjoiseen -konsertti
 • Korkeakoululiikunnan liikunnalliset pikkujoulut
 • Retkiluistelukurssi

JYYTISET JÄÄVÄT JOULUTAUOLLE

Nähdään taas ensi vuonna!

Jyytiset palaavat radioaalloille tammikuun viikolla 3. Niihin tulevat tapahtumat ilmoitetaan tuttuun tapaan edeltävään keskiviikkoon eli 11.1. mennessä.

Lisätietoja: http://jyy.fi/jyytiset

JOULUN AJAN AUKIOLOAJAT JYYSSÄ JA ILOKIVESSÄ

JYYn keskustoimisto on viimeistä päivää auki to 15.12. ja lounasravintola Ilokivi ke 21.12.

Ennen joulua JYYn keskustoimisto on auki 15.12. saakka, ja lounasravintola Ilokivi tarjoaa vuoden viimeiset lounaat 21.12. Molemmat avaavat ovensa loppiaisen jälkeen maanantaina 9.1.2017. Keskustoimisto on suljettuna myös tiistaina 29.11. sekä maanantaina 5.12.

JYYN PIKKUJOULUT: ALL I WANT FOR CHRISTMAS IS JYY

Pe 25.11. klo 21.00 Ilokiven alakerrassa

Tervetuloa JYYn pikkujouluihin, esiintyjinä Zebra and Snake, The Wet Colours, Mikäklubi ja DJ:t Jukka & Juuso. ”Cause I just want you here tonight. Holding on to me so tight. What more can I do? Baby, all I want for Christmas is JYY!”

Lisätietoja: www.facebook.com/events/201760716900373

JYYN UUDEKSI JÄSENPALVELU- JA JÄRJESTÖSIHTEERIKSI EETU HEISKA

Eetu ottaa keskustoimiston haltuun 1.1.

JYYn uutena jäsenpalvelu- ja järjestösihteerinä aloittaa vuoden alussa Eetu Heiska. Jäsenpalvelu- ja järjestösihteeri työskentelee ylioppilaskunnan keskustoimistossa Ilokivellä, ja opiskelijat saavat häneltä opiskelijakortit ja lukuvuositarrat, erilaisia lainatavaroita sekä apua järjestötoimintaan. Keskustoimistossa hoituvat myös JYYn tilojen varaukset. ”Olen hurjan innoissani, kun pääsen tekemään mielekästä työtä JYYn jäsenten ja järjestöjen eteen!” Eetu kommentoi.

LOPPUVUODEN LEFFAT

Lisätietoja leffoista: http://jyy.fi/kampuskino ja www.ksek.fi
Ennakkoliput netistä: www.zupticket.com

 • Valotus: The Beatles: Eight Days a Week – The Touring Years (2016)
  Ma 21.11. klo 18 Ilokiven alakerrassa
  Oscar-palkittu Ron Howard on koostanut ennennäkemättömästä arkistomateriaalista Beatles-dokumentin, joka sisältää niin musiikkia, haastatteluja kuin konserttitaltiointejakin. Liput: opiskelijat 6€, muut 8€. Baari auki.
 • Valotus: The Girl with All the Gifts (2016)
  Ma 21.11. klo 20.30 Ilokiven alakerrassa
  Kirjailija Mike Careyn zombie-tarinassa seurataan ihmiskunnan selviytymiskamppailua. Apokalyptiset visiot ovat Miyazakin Nausicaan luokkaa, mutta mukaan on heitetty aimo annos piinallisesti kiristyvää ryhmädynamiikkaa. Liput: opiskelijat 6€, muut 8€. Baari auki.
 • Kampus Kino: Paras ystäväni Truman (2015)
  Ti 22.11. klo 18 Ilokiven alakerrassa
  Paras ystäväni Truman on kahden mestarillisen näyttelijän ilotulitusta. Ricardo Darin esittää madridilaista näyttelijää ja Javier Camara hänen Kanadasta yllätysvisiitille saapuvaa parasta ystäväänsä. Miehet viettävät muutaman unohtumattoman päivän nauraen, muistellen ja itkien. Liput: opiskelijat 6€, muut 8€.
 • Kampus Kino: Land Of Mine (2015)
  Ti 22.11. klo 20.30 Ilokiven alakerrassa
  Land Of Mine sijoittuu toisen maailmansodan lopun Tanskaan, jossa joukko saksalaisia sotavankeja tuodaan Tanskaan purkamaan miinakenttiä. Työtä johtaa kersantti Rasmussen, jolta ei armoa heru, vaikka miinanpurkajat ovat sodan uhreja itsekin. Liput: opiskelijat 6€, muut 8€.
 • Valotus: Everybody Wants Some!! (2016)
  Ma 28.11. klo 18 Ilokiven alakerrassa
  Ohjaaja Richard Linklaterin leffassa baseballstipendin saanut Jake muuttaa opintojensa perässä vanhaan omakotitaloon, jossa koko joukkue asuu tulevat opiskeluvuodet. Ennen koulun alkua heillä on yksi viikonloppu aikaa hitsata tiimihenki timantinlujaksi ja ottaa ilo irti vapaudesta, ankarasta bilettämisestä ja ihanista opiskelijatytöistä. Liput: opiskelijat 6€, muut 8€. Baari auki.
 • Valotus: Marzia, ystäväni (2015) + ohjaajavieras
  Ma 28.11. klo 20.30 Ilokiven alakerrassa
  Marzia, ystäväni näyttää parikymppisen Marzian, joka kaikkien nuorten tavoin unelmoi rakkaudesta, avioliitosta, mielenkiintoisesta työstä sekä vapaudesta ja itsenäisyydestä. Yhteiskunta asettaa kuitenkin monia rajoituksia hänen valinnanvapaudelleen. Näytöksessä vierailee ohjaaja Kirsi Mattila. Liput: opiskelijat 6€, muut 8€. Baari auki.
 • Kampus Kino: Tanna (2015)
  Ti 29.11. klo 18 Ilokiven alakerrassa
  Tositapahtumiin perustuvassa elokuvassa yhdessä maailman viimeisistä heimoyhteisöistä elävä nuori nainen Wawa kieltäytyy järjestetystä avioliitosta. Hän pakenee rakastajansa kanssa, mikä aiheuttaa sodan ja vaarantaa koko heimon tulevaisuuden. Liput: opiskelijat 6€, muut 8€.
 • Filmispesiaali: Plan 9 From Outer Space (1959)
  Ti 29.11. klo 20.30 Ilokiven alakerrassa
  Useaan otteeseen maailman huonoimmaksi äänestetty elokuva, joka sittenkin saattaa olla yksi kaikkien aikojen parhaista: kaikki 1950-luvun kauhukuvat yksiin raameihin ahtava, huurupäinen scifi-sinfonia. Liput 5€. Baari auki.
 • Valotus: About Love / Pro lyubov (2015)
  Ma 5.12. klo 18 Ilokiven alakerrassa
  Urbaani ja katu-uskottava venäläinen rakkauselokuva pohtii ihmisten välisiä suhteita pilke silmäkulmassa. Liput: opiskelijat 6€, muut 8€. Baari auki.
 • Valotus: Isäni tähtien takaa (2016) + Ufoilta
  Ma 5.12. klo 20.30 Ilokiven alakerrassa
  Einarin lapsuus olisi voinut olla kuten muidenkin suomalaisten poikien. Kaikki muuttui, kun isä Veikko koki valaistumisen ja ilmoitti olevansa Maan ja ulkoavaruuden välinen sanansaattaja. Einarista ja Veikosta tuli tiimi, jolle koko maailmankaikkeus oli avoinna. 25 vuotta myöhemmin Einari kohtaa isänsä epäilyksillään. Liput: opiskelijat 6€, muut 8€. Baari auki.
 • Valotus: Kolme väriä -trilogia (1993-1994)
  Ma 12.12., leffat klo 18, klo 20 ja klo 22 Ilokiven alakerrassa
  Valotus-elokuvasarja esittää kauden päätökseksi Krzysztof Kieslowskin trilogian Kolme väriä: Sininen, Valkoinen ja Punainen, jotka ovat erillisiä tarinoita, mutta punoutuvat kiehtovalla tavalla toisiinsa. Sininen on laajalla tunneskaalalla ja jylhän komealla musiikilla maustettu kertomus Juliesta, joka menettää perheensä. Valkoinen on musta komedia surkeaan jamaan ajautuneesta puolalaisesta parturi-kampaajasta. Punainen sijoittuu puolestaan Geneveen, jossa syntyy epätavallinen ystävyys nuoren valokuvamallin ja kyynisen eläkkeellä olevan tuomarin välillä. Liput: opiskelijat 6€, muut 8€. Baari auki.

HYMYVIIKKO

Viikolla 48: 28.11.-4.12.

Hymyviikko on täällä taas: Anna positiivista palautetta, kehu, ylistä, kiitä! Hymyjä voit antaa hymypisteillä eri puolilla kampusta sekä JYYn nettisivuilla.

Lisätietoja: http://jyy.fi/hymyviikko

JÄRJESTÖJEN YMPÄRISTÖKILPAILU

Deadline ke 30.11.

JYYn ympäristövaliokunta järjestää aine- ja harrastejärjestöille ympäristökilpailun, jossa jaetaan ympäristömerkkejä ja rahapalkintoja. Muista osallistua!

Lisätietoja: http://jyy.fi/opiskelijalle/ymparisto/jarjestojen-ymparistokilpailu

TUE KEHITYSYHTEISTYÖTÄ TAITEEN KEINOIN

Näyttely 28.11.-2.12. Ruusupuiston aulassa

Haluaisitko antaa itsellesi tai ystävällesi taidetta ja tukea samalla kehitysyhteistyötä? Hyväntekeväisyystaidenäyttelyssämme on esillä paikallisten taiteilijoiden maalauksia, valokuvia ja piirroksia sekä valokuvatauluja Bijoliyasta Intiasta. Teokset ovat myynnissä ja niiden myyntituotoilla tuetaan Bijoliyan naisia ja kyläyhteisöjä. Jos haluat osallistua taidenäyttelyyn teoksellasi, ota pikaisesti yhteyttä!

Lisätietoja: jyy.dev.coop.project@gmail.com

JYYN VALIOKUNTIEN KOKOUKSIA

Puhetta & sämpylöitä!

 • Opinto- ja tiedevaliokunnan kokous
  Ti 29.11. klo 16.15 Ilokiven ruokalan takaosassa
  Kopo-valiokunta kokoustaa vuoden viimeisen kerran! Tule siis paikalle kertomaan kuulumisia omista opinnoistasi pikkujoulutunnelmissa!
 • Kansainvälisen toiminnan valiokunnan kokous
  Ti 29.11. klo 16.15 Historican tilassa H306
  Tule vuoden viimeiseen kokoukseen kuulemaan ja keskustelemaan kv-kuulumisista sekä syömään kokoussämpylää! Kokouksen jälkeen vietämme iltaa jouluisissa tunnelmissa.
 • Kehitysyhteistyövaliokunnan kokous
  To 1.12. klo 16.15 Ilokiven ruokalan takaosassa
  Kehitysyhteistyövaliokunta kokoustaa viimeistää kertaa tänä syksynä. Kokous on avoin kaikille kiinnostuneille, tervetuloa!
  Lisätietoja: www.facebook.com/groups/14431600279

JYY HAKEE AMAZING RACE JYVÄSKYLÄ -PROJEKTIKOORDINAATTORIA

Hakemusten deadline 23.11.

Nyt on tarjolla kiinnostava projektityö kaupunkisuunnistuskilpailu Amazing Race Jyväskylän koordinaattorina. Projektikoordinaattorin tehtäviin kuuluvat tapahtuman suunnittelu ja käytännön järjestelyt, yhteistyötahojen hakeminen ja työryhmän toiminnan organisointi.

Lisätietoja: http://jyy.fi/haetaan-amazing-race-jyvaskyla-projektikoordinaattoria

HAE OPISKELIJAEDUSTAJAKSI KOAS:N VALTUUSKUNTAAN

Hakemusten deadline 27.11.

JYY hakee opiskelijaedustajiksi KOAS:n valtuuskuntaan neljää varsinaista jäsentä ja neljää varajäsentä toimikaudelle 2017-2018! Tehtävä edellyttää kiinnostusta opiskelija-asumista ja sen kehittämistä kohtaan sekä valmiutta sitoutua tehtävään kaksivuotisen toimikauden ajaksi. Säätiöön voit tutustua osoitteessa www.koas.fi.

Lisätietoja: https://korppi.jyu.fi/kotka/r.jsp?qid=19139

KAKKUA JA KOKEMUKSIA -PANEELIKESKUSTELUSARJA, VOL 2

To 1.12 klo 14 S-rakennuksen salissa S110

Työnhausta ja työelämästä on paljon puhetta mediassa ja politiikassa, mutta kuinka paljon yliopistossa valmistaudutaan työelämän realiteetteihin? Miten työnhakuun pitäisi asennoitua, mistä saa neuvoa ja ohjausta, miten verkostoitua, miten löytää piilotyöpaikat? Näitä ja muita työnhakuun ja työelämään liittyviä kysymyksiä puidaan Hommat haltuun! -projektin opiskelijapaneelissa. Tarjolla myös kakkukahvit.

Lisätietoa: www.facebook.com/hommathaltuun

TULE KIRJOITTAMAAN OPINNÄYTETTÄSI VIIKONLOPPURUPEAMAAN!

Rupeama alkaa pe 2.12 klo 18 Kortepohjan R-talon kerhohuoneella

Viikonloppurupeama on viikonlopun mittainen tehostettu ajankäyttö opinnäytteen kirjoittamiseen. Ryhmäpaine jos jokin saa tuloksia aikaan, joten ota läppärisi mukaan ja tapaa muut iso-G:n tai pikku-K:n kanssa kamppailevat! Aluksi asetetaan tavoitteet, sitten ryhdytään töihin ja sunnuntaina katsotaan, miten tavoitteisiin on päästy.

Lisätiedot & ilmoittautumisohjeet: www.facebook.com/hommathaltuun

TUTUSTU FINLANDIA-EHDOKKAISIIN!

Ti 22.11. klo 18 Jyväskylän kaupunginkirjastossa (2. krs)

Jyväskylän yliopiston kirjallisuuden opiskelijat esittelevät kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokaskirjat. Tilaisuuden juontaa läänintaiteilija Vesa Lahti.

Lisätietoja: www.facebook.com/events/895337027268787

JENIN BREXIT-SEMINAARI

Ti 22.11. klo 19 Cafe Elosella

Jyväskylän Eurooppanuorten syksyn seminaarin aiheena on tänä vuonna paljon puhuttanut Brexit. Aiheesta alustaa Ulkopoliittisen instituutin tutkija Juha Jokela, joka toimii Euroopan unioni -tutkimusohjelman ohjelmajohtajana. Tarjolla kahvia ja pullaa.

Lisätietoja: www.facebook.com/events/1605077236461878

KESKUSTELUTILAISUUS: TIEDE, KOULUTUS JA POLITIIKKA

Ma 21.11. klo 17 yliopiston kirjaston aulassa

Mihin suuntaan suomalainen koulutuspolitiikka on menossa? Mikä on tai tulisi olla tieteen ja politiikan suhde? Keskustelutilaisuudessa sukelletaan ajankohtaisen koulutuspolitiikan ytimeen. Panelisteina ovat Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö, professori Mika Ojakangas, yliopistolehtori Kalervo Ilmanen sekä Keskustan opiskelijaliiton puheenjohtaja Arttu Karila.

Lisätietoja: www.facebook.com/events/200073133776543

JYVÄSKYLÄN YK-YHDISTYKSEN SYYSKOKOUS JA PIKKUJOULUT

Tiistaina 22.11. kello 17 alkaen Lea Pulkkisen salissa Agoralla

Haluatko tulla osaksi JyYKin hallitusta? Syyskokouksessa vahvistetaan vuoden 2017 toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä valitaan uusi hallitus vuodelle 2017! Tilaisuus on kaikille avoin.

Lisätietoja: www.facebook.com/events/1135799043174646

AMNESTY JYVÄSKYLÄN UUSIEN ILTA

Ma 5.12. klo 18 Sepänkeskuksessa

Avoin tapahtuma kaikille ihmisoikeuksista ja paikallisryhmätoiminnasta kiinnostuneille. Luvassa ohjelmaa, syömistä ja yhdessäoloa!

Lisätietoja: www.facebook.com/events/1806284846260850

JOPNO:N SYYSKOKOUS JA PIKKUJOULUT!

Ke 30.11. klo 18 Sohwin kabinetissa

Kiinnostavatko kansainvälinen yhteistyö, uudet ystävät eri puolilta Pohjoismaita ja hauska järjestötoiminta pohjoismaisessa hengessä? Tervetuloa Jyväskylän Opiskelijoiden Pohjola-Nordenin eli JOPNO:n syyskokoukseen!

Lisätietoja: jopnomail@gmail.com

JYVÄSKYLÄN YLIOPPILASTEATTERI: NIMETÖN

Ensi-ilta su 27.11. klo 19 Ilokiven alakerrassa

Jyväskylän Ylioppilasteatterin syksyn toinen ensi-ilta on Perttu Purasen käsikirjoittama ja ohjaama näytelmä Nimetön – eli kuinka Kuikka Koponen huijasi koko ihmiskunnan Kuopion torilta avaruuteen. Esityksen ohjauksessa on käytetty psykologi Carl Jungin teoriaan perustuvaa arkkityyppimetodia. Liput 8€/12€. Torstain 8.12. näytöksen lipputuloista puolet ohjataan JYYn kehitysyhteistyöhankkeelle Intian Bijoliyassa.

Lisätietoja & esitysajat: www.facebook.com/events/595266850658308

DOKUMENTTI- JA KESKUSTELUILTA: LIVING ON ONE DOLLAR

Ke 23.11. klo 16.15 Agoran Auditorio 2:ssa

Tilaisuudessa katsotaan dokumentti Living on One Dollar, minkä jälkeen keskustellaan asiantuntijoiden johdolla köyhyydestä Suomessa ja kehitysmaissa. Tarjolla kahvia ja vegaanista purtavaa!

Lisätietoja: www.facebook.com/events/1812815295607103/

MARCO POLO -DOKUMENTTIESITYS

Ma 21.11. klo 17 Liikunta-rakennuksen salissa L209

Marco Polo -dokumenttielokuvassa perehdytään samannimisen kalastajan ja surffarin vaiherikkaaseen elämään Lobitosin kylässä Perun pohjoisrannikolla. Tapahtuman järjestää kehitysyhteistyövaliokunta.

Lisätietoja: www.facebook.com/events/1784766668430204

PUHKUPILLIT: POHJOISIA NÄKYJÄ

La 3.12. klo 19 Kuokkalan kirkossa

Jyväskylän yliopiston puhallinorkesteri Puhkupillit konsertoi Suomen itsenäisyyspäivää ja suomalaista puhallinmusiikkia kunnioittavalla ohjelmistolla. Käsiohjelma 15€/8€.

Lisätietoja: www.facebook.com/events/1800632930203974

SINFIS: WIENISTÄ POHJOISEEN -KONSERTTI

Ke 23.11. klo 19 Taulumäen kirkolla

Jyväskylän yliopiston sinfoniaorkesteri Sinfis tarjoaa konsertissa kuulijoilleen monipuolisen musiikillisen matkan Wienistä pohjoiseen. Luvassa klassismin konserttoja ja suomalaisten säveltäjien teoksia. Liput 7€/9€.

Lisätietoja: www.sinfis.net, www.facebook.com/events/208188726282873/

KORKEAKOULULIIKUNNAN LIIKUNNALLISET PIKKUJOULUT

Ke 30.11. klo 14.30-20.30 JAMKin liikuntasalissa

Tervetuloa Korkeakoululiikunnan järjestämiin maksuttomiin liikunnallisiin pikkujouluihin, joissa sinulla ja kavereillasi on mahdollisuus kokeilla useita eri Korkeakoululiikunnan tarjoamia lajeja. Tapahtuma alkaa palloilulajeilla ja jatkuu iltaan asti ryhmäliikunnan merkeissä.

Lisätietoja: www.facebook.com/events/966158650156475

RETKILUISTELUKURSSI

Luentokerta to 24.11. klo 16-19, luisteluretki myöhemmin
Yliopistoliikunnan kurssilla tutustutaan luistelemiseen luonnonjäillä. Kurssi muodostuu luennosta, luisteluretkestä ja vapaaehtoisesta jäihintippumisharjoituksesta. Kurssi käy myös Suomen Retkiluistelijoiden tulokaskurssina, jonka jälkeen voi halutessaan liittyä SRL:n jäseneksi sekä osallistua ohjatuille ilmaisille retkille. Kurssihinta 20€.

Lisätietoja: https://korppi.jyu.fi/kotka/course/student/generalCourseInfo.jsp?course=206020


Lähetä materiaalia Jyytisiin sähköisellä lomakkeella:
http://jyy.fi/jyytiset

Fanita JYYtä Facebookissa: http://jyy.fi/fb
JYY twiittaa: http://jyy.fi/twitter

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta JYY on opiskelijoiden oma järjestö, joka valvoo opiskelijoiden etuja ja järjestää monipuolista toimintaa. Jokainen Jyväskylän yliopiston perustutkinto-opiskelija on JYYn jäsen.

Lisätietoa JYYstä: http://jyy.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *