JYYn kehitysyhteistyö Intiassa päättyy vuoden lopussa

Kehitysyhteistyöhön tehdyt leikkaukset osuivat myös JYYn kehitysyhteistyöhön, sillä ulkoministeriö ei myöntänyt Intia-hankkeelle jatkorahoitusta. JYYn jo pitkään jatkunut yhteistyö Bal Rashmi Societyn kanssa Intian Rajashtanissa tulee siis päätökseensä tämän vuoden jälkeen.

Kyläyhteisöjen voimaannuttamiseen tähtäävä hanke on vuosien aikana saanut vuoristokylien naiset kiinnostumaan oikeuksistaan, auttanut lapsia kouluun ja parantanut sylilapsien terveydenhoitoa. Vaikka suurin osa hankkeen rahoituksesta jää ulkoministeriön päätöksen myötä uupumaan, valiokunta kuitenkin jatkaa vielä tämän vuoden ajan rahan keräämistä hankkeen hyväksi itsenäisesti. Tähän entistäkin tärkeämpään työhön voi tulla mukaan jokainen, jolla on antaa hiukan aikaa hyvän tekemiseen.

Tänä vuonna suunnitellaan myös Intia-hankkeen jälkeen seuraavaa kehitysyhteistyötä. JYYn kehitysyhteistyösektori selvittää vuoden aikana mahdollisia yhteishankkeita, sillä tuntuu selvältä, että jatkossa ulkoministeriön tukea kannattaa hakea yhteistyössä tehtäville hankkeille. Uusien hankekoordinaattoreiden haku on alkanut, ja heiltä toivotaankin kiinnostusta myös hankesuunnitteluun.

Lisätietoja

  • Kansainvälisten asioiden asiantuntija Ágnes Stojcsics
    kv-asiantuntija (a) jyy.fi, 050 338 7655
  • Hallituksen kehitysyhteistyövastaava Ronja Karkinen
    ronja.karkinen (a) hallitus.jyy.fi, 050 517 3214

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *