JYYTISET viikolle 8/2017

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan viikkotiedote 20.-26.2.2017

 • JYYn kehitysyhteistyöhanke Intiassa päättyy
 • Hae tutoriksi!
 • Hae kv-tutoriksi!
 • Tule talkoolaiseksi Jyrockiin!
 • Viikon leffat
 • JYYn kokouksia
 • Opiskelija, onko kaikki OK?
 • Eurooppa-aamiainen Henna Virkkusen kanssa
 • Mikäklubi nro 37 – Mikäklubi 5 vuotta!
 • Kuje esittää: Tyylitellen + ImproKampuksen valmistujaisshow
 • Kysely vammaisille korkeakouluopiskelijoille
 • Yliopiston kulttuuritoimikunnan hakukierros
 • Rugbyn alkeiskurssi naisille
 • Pörssin perinteinen rinnerieha
 • Ynnä Dates
 • Keskustelutilaisuudessa puhutaan pakolaisuudesta
 • SPR:n ystävätoiminnan peruskurssi
 • Yleisöluento Viipurista
 • 3MIOT #19! Fiesta!

JYYN KEHITYSYHTEISTYÖHANKE INTIASSA PÄÄTTYY

Ulkoministeriö lopetti hankkeen rahoittamisen

Kehitysyhteistyöhön tehdyt leikkaukset osuivat myös JYYn kehitysyhteistyöhön, sillä ulkoministeriö ei myöntänyt Intia-hankkeellemme jatkorahoitusta. JYYn projekti Intian Rajashtanissa tulee päätökseensä tämän vuoden jälkeen.

Kyläyhteisöjen voimaannuttamiseen tähtäävä hanke on vuosien aikana saanut vuoristokylien naiset kiinnostumaan oikeuksistaan, auttanut lapsia kouluun ja parantanut sylilapsien terveydenhoitoa. Vaikka suurin osa hankkeen rahoituksesta jää puuttumaan, JYYn kehitysyhteistyövaliokunta jatkaa vielä tämän vuoden ajan rahan keräämistä hankkeen hyväksi. Tähän entistäkin tärkeämpään työhön voi tulla mukaan jokainen, jolla on antaa hiukan aikaa hyvän tekemiseen.

Tule mukaan kehitysyhteistyövaliokunnan toimintaan: www.facebook.com/JYY-Subcommittee-for-Development-Co-operation-186957521351542

HAE TUTORIKSI!

Haku päättyy 10.3., infotilaisuudet 21.-23.2.

Haluatko tutoriksi? Nyt on mahdollisuutesi hakea tulevalle syksylle uusien opiskelijoiden ohjaajaksi. Tule mukaan 140 tutorin huippuun joukkoon! JYY järjestää lyhyitä infotilaisuuksia siitä, mitä tutorointi pitää sisällään. Tule kuulolle: ti 21.2. klo 12 Ylistön Kem 1:ssä, ke 22.2. klo 12 Mattilanniemen MaA103:ssa ja ke 23.2. klo 12 Seminaarinmäen H320:ssa.

Lisätietoja: http://r.jyu.fi/nA3

HAE KV-TUTORIKSI!

Haku päättyy 1.3. saakka, tutorinfo ke 22.2. klo 13 salissa Ag C234

Kv-tutor auttaa ulkomaalaisia opiskelijoita sopeutumaan uuteen maahan, kaupunkiin ja yliopistoon. Tutorit saavat koulutuksen sekä pienen palkkion. Tule kv-tutorinfoon kuulemaan lisää!

Lisätietoja: www.facebook.com/events/1136336919825299

TULE TALKOOLAISEKSI JYROCKIIN!

Festari järjestetään 21.-22.4. Ilokivessä

Jyrock etsii aikaisempien vuosien tapaan reippaita, ahkeria ja loistavan festariasenteen omaavia talkoolaisia rakentamaan Keski-Suomen maineikkainta festivaalia. Haemme talkoolaisia erityisesti seuraaviin tehtäviin: catering, lipunmyynti & tuotemyynti, järjestyksenvalvonta, kuljetus, roudaus, deko (tilojen koristelu ja järjestäminen) ja stagehand (tekninen avustaminen).

Lisätietoja: http://www.jyrock.fi/talkoo/

VIIKON LEFFAT

Leffat: www.ilokivi.fi
Ennakkoliput: www.zupticket.com

 • La La Land (2016)
  Ma 20.2. klo 18 Ilokiven alakerrassa
  La La Land kertoo aloittelevan näyttelijän ja omistautuneen jazz-muusikon tarinan. He ponnistelevat unelmiensa eteen kaupungissa, joka tunnetusti tuhoaa toiveet ja särkee sydämet. Los Angelesin päivittäisestä elämästä kertova musikaali tutustuttaa unelmien tavoittelun iloihin ja suruihin. Liput: opiskelijat 6€, muut 8€.
 • Valotus: Lion (2016)
  Ma 20.2. klo 20.30 Ilokiven alakerrassa
  Viisivuotias intialaispoika joutuu eroon perheestään Kalkutan kaduilla ja ajautuu tuhansien kilometrien päähän kotoaan. Monien vastoinkäymisten jälkeen hän saa uuden kodin, kun australialainen pariskunta adoptoi hänet. 25 vuotta myöhemmin hän haluaa löytää juurensa sekä kadottamansa perheen ja alkaa Google Mapsin avulla kartoittaa, mistä voisi olla kotoisin. Liput: opiskelijat 6€, muut 8€.
 • Kampus Kino: Viattomat (2016)
  Ti 21.2. klo 18 Ilokiven alakerrassa
  Vuonna 1945 nuori ranskalainen lääkäri Mathilde työskentelee Puolassa auttaen sodasta selvinneitä. Eräänä päivänä hän saa vieraakseen nunnan ja hänet johdatetaan luostariin, jossa odottaa vaiettu salaisuus. Liput: opiskelijat 6€, muut 8€.
 • KAVI: Barton Fink (1991)
  Ti 21.02. klo 20.30 Ilokiven alakerrassa
  Joel Coenin klassikkoelokuvan nimihahmo Barton Fink on lahjakas näytelmäkirjailija, joka päättää lähteä Hollywoodiin kirjoittamaan suurta draamaa. Unelmat törmäävät karulla tavalla todellisuuteen, kun hän saa tehtäväkseen kirjoittaa painielokuvan. Fink asettuu aavemaiseen hotelliin, jossa kirjoittaminen ei suju suunnitelmien mukaan. Liput 5€.

JYYN KOKOUKSIA

Puhetta ja sämpylöitä!

 • Liikuntavaliokunnan kokous
  Ke 22.2 klo 16.15 Lyhdyssä (P-rakennuksen pääty)
  Tervetuloa liikuntavaliokunnan kokoukseen ihanaan Lyhtyyn! Tule mukaan suunnittelemaan JYYn liikuntakaveritoimintaa ja keskustelemaan muista ajankohtaisista liikunta-asioista. Kokouksen lomassa on hyvä keskittyä kehonhuoltoon esimerkiksi venyttelemällä Korkeakoululiikunnan lainaamilla jumppamatoilla. Tarjolla myös kokousevästä!
  Lisätietoja: www.facebook.com/groups/256498882731
 • Kv-valiokunnan kokous
  Ke 22.2. klo 16.15 Ilokiven ruokalan takaosassa
  Tervetuloa mukaan kansainvälisten asioiden valiokuntaan keskustelemaan kansainvälisistä asioista. Tarjolla kahvia, teetä ja sämpylöitä!
  Lisätietoja: www.facebook.com/events/169419760220803
 • JYYn edustajiston kokous
  To 23.2. klo 17.15 Ilokiven ruokalassa
  JYYssä tärkeimmät päätökset tekee vaaleilla kahden vuoden välein valittava edustajisto. Seuraavassa kokouksessa valitaan opiskelijaedustajia eri tehtäviin.

OPISKELIJA, ONKO KAIKKI OK?

Hae mukaan 3.3. mennessä

Haluatko oppia uusia taitoja selviytyä opiskelun aiheuttamasta stressistä ja muista elämän haasteista? Osallistu Opiskelijan kompassi -ohjelmaan, jonka tavoitteena on edistää opiskelijoiden hyvinvointia sekä antaa eväitä opiskeluun. Netistä löytyvän Opiskelijan Kompassi -palvelun lisäksi etsimme osallistujia tuetulle jaksolle, jossa osallistujille tarjotaan henkilökohtaisia tapaamisia hyvinvointivalmentajan kanssa. Jos haluat mukaan, ota yhteyttä 3.3. mennessä: opiskelijankompassi@jyu.fi.

Lisätietoja: https://opiskelijankompassi.jyu.fi

EUROOPPA-AAMIAINEN HENNA VIRKKUSEN KANSSA

To 23.2 klo 10 Passionissa

Eurooppanuorten vieraana aamiaisella on europarlamentaarikko Henna Virkkunen. Aamiaisen lomassa keskustelemme ajankohtaisista EU-aiheista ja esille tulevista kysymyksistä.

Lisätietoja: www.facebook.com/jyvaskylan.eurooppanuoret

MIKÄKLUBI NRO 37 – MIKÄKLUBI 5 VUOTTA!

Pe 24.2. klo 19 Ilokivessä

Mikäklubi nro 37 on samalla klubin 5-vuotisjuhla. Yliopiston opiskelijoille synttäritarjous: liput ovelta vain 6€! Ovet auki klo 18.30.

Lisätietoja: www.osuuskuntakuje.fi ja www.facebook.com/events/379214039123432

KUJE ESITTÄÄ: TYYLITELLEN + IMPROKAMPUKSEN VALMISTUJAISSHOW

Ke 22.2. klo 19 Katseessa

Tyylitellen on kerran kuussa nähtävä pitkä improvisoitu näytelmä, joka sijoittuu joka kerta eri tyylilajiin. Ensimmäinen esitys vie katsojan villiin länteen länkkärielokuvan pariin. Samalla näemme ImproKampuksen opiskelijoiden oman valmistujaisshown! Liput ennakkoon 8€/12€, ovelta 9€/13€.

Lisätietoja: www.osuuskuntakuje.fi, www.facebook.com/events/1320007798066790

KYSELY VAMMAISILLE KORKEAKOULUOPISKELIJOILLE

Vastaa osoitteessa www.webropolsurveys.com/S/74EC99BC4560CEC8.par

Euroopan Sosiaalirahaston rahoittamassa hankkeessa luodaan voimaannuttava verkkopalvelu vammaisten korkeakouluopiskelijoiden työllistymisen tueksi. Työn pohjaksi toteutetaan kysely, jossa selvitetään vammaisten korkeakouluopiskelijoiden työllistymiseen liittyviä kokemuksia, näkemyksiä ja tarpeita.

YLIOPISTON KULTTUURITOIMIKUNNAN HAKUKIERROS

Hakuaika päättyy 28.2.

Soitatko bändissä, tanssitko, näytteletkö tai järjestätkö kulttuuririentoja? Yliopiston kulttuuritoimikunta hakee vuosittain esiintyjiä yliopiston tapahtumiin sekä osallistuu kulttuuritapahtumien järjestelykustannuksiin.

Lisätiedot ja hakuohjeet: http://r.jyu.fi/nnf

RUGBYN ALKEISKURSSI NAISILLE

To 23.2 klo 20.45 Killerillä

Jyväskylä Rugby Club Ladies järjestää ilmaisen rugbyn alkeiskurssin naisille. Mukaan ovat tervetulleita kaikki kuntoon tai urheilutaustaan katsomatta.

Lisätietoja: www.facebook.com/events/1011954088948606

PÖRSSIN PERINTEINEN RINNERIEHA

Ke 15.3. klo 13 Laajavuoressa

Lämpimästi tervetuloa Pörssin perinteiseen rinneriehaan 2017! Nappaa mukaan kaverit ja suunnatkaa porukalla Laajavuoreen nauttimaan toiminnallisesta ulkoilmatapahtumasta. Perinteinen rinneriehalippu kustantaa 15€, joka sisältää päivätapahtuman lisäksi ketkot, jatkot ja kyyditykset.

Lisätietoja: www.rinnerieha.com ja www.facebook.com/events/715090891993736

YNNÄ DATES

www.facebook.com/groups/1118042798304879

Facebookiin on perustettu ryhmä, jossa ynnäläiset voivat pariutua saman tai sivualojen opiskelijoiden kanssa. Käy tutustumassa!

KESKUSTELUTILAISUUDESSA PUHUTAAN PAKOLAISUUDESTA

Ma 20.2. klo 17 Agoran Martti Ahtisaari -salissa

Tällä hetkellä maailmassa on enemmän pakolaisia kuin koskaan sitten toisen maailmansodan. Yli 21 miljoonaa ihmistä on joutunut pakolaisiksi kotimaansa rajojen ulkopuolelle ja joidenkin arvioiden mukaan tämä on vasta alkusoittoa tulevasta. Henkesi edestä -keskustelutilaisuudessa paneudutaan tähän ajankohtaiseen teemaan kansanedustaja Pekka Haaviston ja sosiaalityön yliopistonlehtori Kati Turtiainen johdolla.

SPR:N YSTÄVÄTOIMINNAN PERUSKURSSI

Kurssi 11.-12.3, ilmoittautumiset 8.3. mennessä

Punaisen Ristin ystävätoiminnan peruskurssilla tutustutaan Punaiseen Ristiin järjestönä, käydään läpi vapaaehtoistoiminnan periaatteita, perehdytään ystävänä toimimiseen ja harjoitellaan vuorovaikutustaitoja. Kurssin jälkeen on mahdollisuus olla mukana SPR:n ystävätoiminnassa. Koulutus, materiaalit ja kahvit ovat osallistujille maksuttomat.

Lisätietoja: ystava.jkl@punainenristi.fi, 040 716 8705

YLEISÖLUENTO VIIPURISTA

Ti 21.2. klo 16.15 Historican salissa H320

Viipurin kulttuurihistoriaan keskittyvä yleisöluentosarja jatkuu. Piia Einonen luennoi kielistä, kansoista, kulttuureista ja uskonnoista 1700—1800-luvun Viipurissa.

Lisätietoja: http://jyvaskylanhistoriallinenyhdistys.blogspot.fi

3MIOT #19! FIESTA!

To 23.2. klo 18 alkaen Passionissa, Londonissa sekä Pop Up Klubilla

Vuoden ensimmäiset 3MIOT ovat täällä. Lippu maksaa 5€ ja sisältää narikan ja sisäänpääsyn jokaiseen kolmeen baariin.

Lisätietoja: www.facebook.com/events/708907459283648


Lähetä materiaalia Jyytisiin sähköisellä lomakkeella:
http://jyy.fi/jyytiset

Fanita JYYtä Facebookissa: http://jyy.fi/fb
JYY twiittaa: http://jyy.fi/twitter

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta JYY on opiskelijoiden oma järjestö, joka valvoo opiskelijoiden etuja ja järjestää monipuolista toimintaa. Jokainen Jyväskylän yliopiston perustutkinto-opiskelija on JYYn jäsen.

Lisätietoa JYYstä: http://jyy.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *