JYYTISET viikolle 12/2017

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan viikkotiedote 20.-26.3.2017

 • JYYn kuntavaalipaneeli
 • JYY jakaa rahaa järjestöille
 • JYYn synttäribileet
 • Vastaa kyselyyn JYYn viestinnästä ja voita liput Jyrockiin tai Kampus Kinoon
 • Viikon leffat
 • JYYn tiedottajan sijaiseksi Maj Rasilainen
 • Kirjoituspyyntö opintojen ja perheen yhdistämisestä
 • Katso rehtoripaneelin tallenne
 • JYYn kokouksia
 • Tule tutustumiskäynnille Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskukseen
 • Eurooppanuorten ja YK-yhdistyksen kuntavaalipaneeli
 • SOOLin ja OAJ Keski-Suomen kuntavaalipaneeli
 • JyYKin excursio Helsinkiin
 • Maakuntaruokailtamat
 • DreamUp-yrittäjyyspäivä
 • Veritas Forumissa puhutaan maailmankatsomuksista
 • Tule radioamatöörikurssille!
 • Mikäklubi nro 38
 • Improvisaatioteatteria: Väärät miehet
 • Nuorten Walkers-kahvila ja katupäivystys Synkkis etsivät vapaaehtoisia
 • Punaisen Ristin Ystävätoiminnan peruskurssi
 • Kirja-, viini-, ruoka- ja lemmikkimessut Paviljongissa
 • Yleisöluento Viipurin kulttuuripoliittisista jännitteistä
 • Smurffibileet

JYYN KUNTAVAALIPANEELI

To 23.3. klo 12.30 yliopiston kirjaston vanhassa kahvilassa

Kuntavaalit lähestyvät ryminällä, ja niin myös JYYn kuntavaalipaneeli. Paneelissa keskitymme Jyväskylän kehittämiseen opiskelijoiden näkökulmasta. Tilaisuus striimataan, mutta paikan päälle kannattaa ehdottomasti tulla, sillä yleisökysymyksille jätetään runsaasti aikaa ja kysyjät palkitaan! Muista äänestää kuntavaaleissa: vaalipäivä 9.4. ja ennakkoäänestys 29.3.-4.4.

Lisätietoja: www.facebook.com/events/1748292685484678

JYY JAKAA RAHAA JÄRJESTÖILLE

Hakemusten deadline 7.4. klo 15

Nyt on aika hakea JYYltä yleisavustusta! Paperiset hakemukset toimitetaan JYYn keskustoimistoon Ilokivelle viimeistään perjantaina 7.4. klo 15. Sähköiset liitteet ehtii palauttaa vielä viikonlopun aikana. Lue hakuohjeet tarkasti!

Lisätietoja: http://jyy.fi/yleisavustukset

JYYN SYNTTÄRIBILEET

La 25.3. klo 22 Ilokiven alakerrassa

Tule todistamaan, kuinka 83-vuotias jytää! JYYn synttärijuhlissa Ilokiven valtaavat ikinuori bilekuningatar Meiju Suvas Regal-bändeineen sekä tujusti funkkaava hiphop-kokoonpano Toistuvat Yllätykset. Juhlakansaa tanssittaa myös DJ This Charming Man, jonka levylaukusta löytyy ensiluokkaista indietä, discoa ja jytää. Tule siis kuulemaan M. Suvaksen takuutanssittavat ikivihreät Pure mua ja Viet itsekontrollin sekä häkeltymään Räppihyökkäyksestä. Liput ennakkoon 5€, ovelta 7€ + narikka.

Lisätietoja: www.facebook.com/events/220228578448376

VASTAA KYSELYYN JYYN VIESTINNÄSTÄ JA VOITA LIPUT JYROCKIIN TAI KAMPUS KINOON

Siirry vastaamaan: http://bit.ly/2mN46vY

JYYn viestinnän vaikuttavuutta tutkitaan gradututkimuksessa. Vastaa kyselyyn! Palkinnoksi saat parempaa viestintää ja voit voittaa liput Jyrockiin tai Kampus Kinoon kahdelle. Vastaamiseen menee noin 10-20 minuuttia ja kyselyyn vastataan anonyymisti. Auta meitä kehittymään!

VIIKON LEFFAT

Leffat: www.ilokivi.fi
Ennakkoliput: www.zupticket.com

 • Valotus: Toivon tuolla puolen (2017) + paneelikeskustelu
  Ma 20.3. klo 18 Ilokiven alakerrassa
  Aki Kaurismäen uutuuselokuvassa suomalaisen kauppamatkustajan ja syyrialaisen pakolaisen polut risteävät. Toivon tuolla puolen on Kaurismäen Le Havre -elokuvasta alkaneen satamakaupunkitrilogian toinen osa. Näytöksen jälkeen klo 19.40 keskustellaan vihapuheesta ja sananvapaudesta paneelissa, jossa ovat mukana vihapuhetutkija Tuija Saresma sekä Saara ”netin vihatuin nainen” Huttunen. Liput: opiskelijat 6€, muut 8€.
 • Kampus Kino: Neruda (2016)
  Ti 21.3. klo 18 Ilokiven alakerrassa
  Neruda on elämäkerrallinen rikosdraama chileläisestä runoilijasta ja poliitikosta Pablo Nerudasta. Presidentti julistaa Nerudan rikolliseksi tämän liityttyä kommunistipuolueeseen ja lähettää poliisit miehen perään. Neruda joutuu selviytymään lainsuojattomana ihailijoidensa avun varassa. Liput: opiskelijat 6€, muut 8€.
 • KAVI: Ajolähtö (1982)
  Ti 21.3. klo 20.30 Ilokiven alakerrassa
  Mikko Niskasen ohjaama Ajolähtö käynnistyy tilanteesta, jossa kolme nuorukaista nukkuu viimeistä yötään armeijan hetekoilla. He ovat täyttäneet velvollisuutensa, mutta mitä yhteiskunta pystyy tarjoamaan heille vastineeksi? Sotakoneiston luoman ikävän rehvakas haihduttaminen alkoholilla tuo esiin kapinan alkion. Liput 5€.

JYYN TIEDOTTAJAN SIJAISEKSI MAJ RASILAINEN

Maj aloittaa ke 22.3.

JYYn tiedottajan tehtäviä hoitaa ensi viikosta huhtikuun loppuun Maj Rasilainen, kun tiedottaja Oskari Rantala on isyysvapaalla. Maj on aiemmin toiminut muun muassa JYYn hallituksen viestintävastaavana ja ylioppilaskunnan puheenjohtajana. Hänet tavoittaa sähköpostiosoitteesta tiedottaja (a) jyy.fi ja numerosta 050 352 9591.

KIRJOITUSPYYNTÖ OPINTOJEN JA PERHEEN YHDISTÄMISESTÄ

Kerro kokemuksistasi!

Korkeakouluopiskelijoiden valtakunnalliset edunvalvontajärjestöt SYL ja SAMOK sekä Väestöliitto käynnistävät kampanjan, jonka tavoitteena on saada huoltajakorotus opintotukeen. Kampanjassa kaivataan erityisesti myös perheellisten opiskelijoiden ääntä! Haluaisitko sinä kertoa tai kirjoittaa tekstin aiheesta omasta näkökulmastasi, esimerkiksi opiskelujen ja perheen yhteensovittamisesta?

Lisätietoja: http://syl.fi/blogi/syl-samok-vaestoliitto-huoltajakorotus-edistaisi-opiskelijaperheiden-hyvinvointia/

KATSO REHTORIPANEELIN TALLENNE

Katso: https://moniviestin.jyu.fi/ohjelmat/muut/jyy/rehtoripaneeli-2017/tallenne

JYY järjesti yhteistyössä Jyväskylän yliopiston tieteentekijöiden ja Jyväskylän yliopiston Professoriliiton paikallisosaston kanssa rehtoripaneelin Ruusupuistossa. Rehtorikandidaatteja on jäljellä viisi ja heidän kohtaamisensa löytyy nyt myös netistä.

JYYN KOKOUKSIA

Puhetta ja sämpylöitä!

 • Kv-valiokunnan kokous
  Ti 21.3. klo 16.15 Ilokiven ruokalassa
  Kv-valiokunta kokoustaa jälleen, tervetuloa! Kahvia, teetä ja sämpylöitä tarjolla kansainvälisistä asioista keskustelun ohella.
  Lisätietoja: www.facebook.com/groups/1583752525275989
 • Liikuntavaliokunnan kokous
  Ti 21.3 klo 16.15 Lyhdyssä (P-rakennuksen pääty)
  Liikuntavaliokunta kokoustaa taas reippaalla meiningillä ja hyvällä hengellä. Kokouksessa kuullaan mm. OLL:n liikuntatutor-tapaamisesta ja keskustellaan tulevasta dokumentti-illasta. Kokoustamisen lomassa tehdään kevyt taukojumppa.
  Lisätietoja: www.facebook.com/groups/256498882731

TULE TUTUSTUMISKÄYNNILLE KILPA- JA HUIPPU-URHEILUN TUTKIMUSKESKUKSEEN

Tapahtuma ma 3.4. klo 14, ilmoittautumiset 27.3. mennessä

Liikuntavaliokunta järjestää vierailun Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskukselle KIHUlle. Tarkoitus on tutustua paikkoihin ja kuulla tarkemmin KIHUn toiminnasta. Mikäli oikein hyvä tuuri käy, saatamme nähdä myös urheilijoita testeissä! Kyseessä on ainutlaatuinen mahdollisuus, joten ilmoittaudu pian.

Ilmoittautumiset: https://docs.google.com/a/student.jyu.fi/forms/d/e/1FAIpQLSfk6i-byuILuBPOpjc2yqgo4awWZAOgJzHvZU7OqExy3elt-w/viewform

EUROOPPANUORTEN JA YK-YHDISTYKSEN KUNTAVAALIPANEELI

Ti 21.3. klo 17 Ruusupuiston Helena-salissa

Jyväskylän Eurooppanuoret ja Jyväskylän YK-yhdistys järjestävät kevään nuorekkaimman kuntavaalipaneelin, jossa ääneen pääsee joukko alle 30-vuotiaita kuntavaaliehdokkaita. Tervetuloa juomaan kahvia ja kuulemaan nuorten visioita siitä miten Jyväskylästä tehdään parempi!

Lisätietoja: www.facebook.com/events/163992047446097

SOOLIN JA OAJ KESKI-SUOMEN KUNTAVAALIPANEELI

Ke 22.3. klo 16.30-19 Ruusupuiston portaikossa

Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ja OAJ Keski-Suomi järjestävät kuntavaalipaneelin Ruusupuistossa. Kaikki ovat tervetulleita yleisöön kuulemaan ja keskustelemaan koulutukseen liittyvistä asioista ja tulevista kuntavaaleista.

Lisätietoja: www.facebook.com/events/1307613992648187

JYYKIN EXCURSIO HELSINKIIN

To 30.3. Helsingissä

Jyväskylän YK-yhdistys järjestää excursion Helsinkiin. Vierailemme Ihmisoikeuskeskuksessa, Puolustusministeriössä ja Ulkoministeriön kehityspoliittisessa yksikössä, minkä jälkeen on iltaohjelmaa ja yhdessä hengailua.

Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet: www.facebook.com/events/904848079618839

MAAKUNTARUOKAILTAMAT

Ma 20.3. klo 18 Kortepohjan Lillukassa

Eteläpohjalainen osakunta tarjoaa maakuntansa tyypillisiä ruokia. Tervetuloa mukaan syömään ja kokkaamaan! Tarjolla on enemmän tai vähemmän perinteistä syötävää, ihmisiä ja hauskanpitoa! Tapahtuma on ilmainen ja avoin kaikille yliopiston opiskelijoille.

Lisätietoja: www.facebook.com/events/388738021512626

DREAMUP-YRITTÄJYYSPÄIVÄ

Ti 21.3. klo 12-18 Aalto-salilla ja Freetimessa

Opiskelijoille suunnattu DreamUp-yrittäjyyspäivässä on tarjolla muun muassa inspiroivia puheenvuoroja sekä opiskelijayrittäjien pop up -tori. Pääesiintyjinä ovat tänä vuonna Arman Alizad, Mikko Vaismaa ja Pekka Hyysalo.

Lisätietoja: http://info.dreamupjkl.fi

VERITAS FORUMISSA PUHUTAAN MAAILMANKATSOMUKSISTA

To 23.3 klo 16.15 Ruusupuiston Helena-salissa (RUU D104)

Kevään Veritas Forum sukeltaa maailmankatsomusten merkitykseen ja kysyy kysymyksen: ”Onko asiantuntijan maailmankatsomuksella väliä?”. Tule seuraamaan ja ottamaan osaa kysymysten muodossa, kun Jylkkärin entinen päätoimittaja Jaakko Kinnunen ja kasvatustieteiden opettaja Juha Parkkinen haastavat toisensa väittelyyn aiheesta.

Lisätietoja: www.facebook.com/events/1386881654666541

TULE RADIOAMATÖÖRIKURSSILLE!

Keskiviikkoisin alkaen 22.3. klo 17 Agoralla

Kiinnostaako tekniikka tai elektroniikka? Haluatko oppia viestittämään ilman nettiyhteyttä ja samalla tutustua ihmisiin paikallisesti ja ympäri maailman? Keski-Suomen Radioamatöörit ry järjestää keväällä 2017 radioamatöörin peruskurssin, joka sopii kaikille. Kurssi alkaa 22.3. ja jatkuu keskiviikkoisin klo 17 kerran viikossa kevään ajan. Kurssimaksu 30€.

Lisätietoja: www.oh6ad.fi/radioamatoorikurssi-kevaalla-2017

MIKÄKLUBI NRO 38

Pe 24.3. klo 19 Ilokivessä

Mikäklubi on kuukausittain Jyväskylän Ilokivessä järjestettävä improvisaatioteatterin klubi-ilta, jossa kokeneet impronäyttelijät ja -muusikot luovat lavalla joka kerta täysin uusia ja ennennäkemättömiä, upealla musiikilla höystettyjä kohtauksia. Liput ennakkoon 12€/8€, ovelta 13€/9€ + narikka.

Lisätietoja: www.facebook.com/events/196569020830837

IMPROVISAATIOTEATTERIA: VÄÄRÄT MIEHET

La 25.3. klo 18 Teatteri Miilussa

Yhden tunnin, kahden näyttelijän ja lukemattomien hahmojen improvisoitu näytelmä. Huumoria ja oikeita tunteita, ei käsikirjoitusta. Liput opiskelijoille 5€, muille 7€.

Lisätietoja: www.facebook.com/events/1882728405272383

NUORTEN WALKERS-KAHVILA JA KATUPÄIVYSTYS SYNKKIS ETSIVÄT VAPAAEHTOISIA

Avoin koulutustilaisuus la 25.3. klo 10-16 Veturitalleilla, ilmoittaudu nyt!

Perjantai-iltaisin toimivat nuorten Walkers-kahvila Veturitalleilla sekä katupäivystys Synkkis etsivät aikuisia vapaaehtoisia. Kahvila on matalan kynnyksen toimintaa, joka tarjoaa nuorille mahdollisuuden viettää vapaa-aikaa turvallisesti. Katupäivystys kohtaa nuoria kaupungilla, ja päivystäjien tehtävänä on olla läsnä ja keskustella nuorten kanssa sekä tarvittaessa auttaa ja puuttua tilanteisiin. Molemmissa vapaaehtoiset työskentelevät yhdessä nuorisotyön ammattilaisten kanssa. Vapaaehtoisena voit olla mukana sen verran kuin itsellesi sopii. Jos toiminta kiinnostaa, tervetuloa koulutukseen!

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: Seppo Pohjolainen, seppo.pohjolainen (a) jkl.fi, 040 777 4073

PUNAISEN RISTIN YSTÄVÄTOIMINNAN PERUSKURSSI

Kurssi 30.-31.3. ja 1.4., ilmoittautumiset 27.3. mennessä

SPR:n ystävätoiminnan peruskurssi järjestetään 30.-31.3. klo 17-20 ja 1.4. klo 10-16 SPR:n Sammonkadun toimistolla. Kurssi on suunnattu alle 30-vuotiaille ystävätoiminnasta kiinnostuneille ja sillä tutustutaan SPR:ään, käydään läpi vapaaehtoistoiminnan periaatteita, perehdytään ystävänä toimimiseen sekä harjoitellaan vuorovaikutustaitoja. Kurssin jälkeen on mahdollisuus olla mukana Punaisen Ristin Ystävätoiminnassa.

Lisätiedot & ilmoittautumiset 27.3. mennessä: ystava.jkl (a) punainenristi.fi tai 040 716 8705

KIRJA-, VIINI-, RUOKA- JA LEMMIKKIMESSUT PAVILJONGISSA

La 25.3. & su 26.3. Jyväskylän Paviljongissa

Kulttuurin ja vapaa-ajan messutapahtuma jatkaa kasvuaan. Paikalta löytyy paljon mielenkiintoista niin ruoan, viinin, kirjojen kuin lemmikkienkin ystäville! Liput sunnuntaina opiskelijoille 5€ (norm. 14€).

Lisätietoja: www.jklmessut.fi/kevatmessut

YLEISÖLUENTO VIIPURIN KULTTUURIPOLIITTISISTA JÄNNITTEISTÄ

Ti 21.3. klo 16.15 Seminaarimäen H320:ssa

Viipurin kulttuurihistoriaan keskittyvä yleisöluentosarja jatkuu katsauksella kaupungin kulttuuripoliittisista jännitteistä. Tervetuloa kuuntelemaan!

Lisätietoja: http://jyvaskylanhistoriallinenyhdistys.blogspot.fi

SMURFFIBILEET

To 23.3. klo 22 Brassa

Nostalgiahermoja kutkuttelevat Smurffibileet ovat täällä! Illan live-esiintyjänä on Jyväskylän kasvatti Fresh Tides! Liput ovelta 3€/2€

Lisätietoja: www.facebook.com/events/1851480345129350


Lähetä materiaalia Jyytisiin sähköisellä lomakkeella:
http://jyy.fi/jyytiset

Fanita JYYtä Facebookissa: http://jyy.fi/fb
JYY twiittaa: http://jyy.fi/twitter

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta JYY on opiskelijoiden oma järjestö, joka valvoo opiskelijoiden etuja ja järjestää monipuolista toimintaa. Jokainen Jyväskylän yliopiston perustutkinto-opiskelija on JYYn jäsen.

Lisätietoa JYYstä: http://jyy.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *