JYYTISET viikolle 14/2017

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan viikkotiedote 3.4.-9.4.2017

*** Seuraavat Jyytiset ovat viikoille 15-17, joten ilmoitathan näiden viikkojen tapahtumat ensi viikon aikana! ***

 • Uusintoja viime Jyytisistä
 • Yliopiston pyöränhuoltotapahtuma
 • Yläkaupungin Yö etsii vapaaehtoisia
 • AIESEC Jyväskylä World Citizen Survey
 • Viikon elokuvat
 • JYYn kokouksia
 • Banaanipäivä
 • Punaisen Ristin ystävätoiminnan peruskurssi
 • Jyväskylän Ylioppilasteatteri: Amerikkalainen tyttö
 • Kosken Laulun suomipop/rock-konsertti
 • Kuje presents: English Improv Night 6
 • Low Budget -pajassa naputellaan koruja Kalevala Korun hengessä
 • Kala & Kulauksen kauden viimeinen pilkkikisa
 • IDESCO April Hangout
 • Ynnän Approbatur 2017
 • Huhtikuun olutilta – Jalo is back!

UUSINTOJA VIIME JYYTISISTÄ

 • Järjestö! Vielä ehdit hakemaan rahaa JYYltä.
  Hakemusten deadline 7.4. klo 15
  Vielä viikko aikaa hakea JYYn yleisavustusta. Lue hakuohjeet tarkasti!
  Lisätietoja: jyy.fi/yleisavustukset
 • Muista käyttää äänesi, ennakkoäänestys on alkanut!
  29.3.-4.4.2017
  Yliopiston kirjastolla on mahdollisuus käydä ennakkoäänestämässä  3.4.-4.4. klo 10-18. Myös muita ennakkoäänestyspaikkoja löytyy ympäri Jyväskylää. Varsinainen vaalipäivä on 9.4.
  Lisätietoja: www.vaalit.fi

YLIOPISTON PYÖRÄNHUOLTOTAPAHTUMA

La 8.4. klo 12-16 Liikunnan edustalla

Perinteinen huippusuosittu tapahtuma, jossa JYPS-mekaanikot muun muassa opastavat pyörän kunnossapitämiseen ja huoltamiseen, vaihtavat mm. jarrupaloja, renkaita sekä vaihde- ja jarruvaijereita (yleisimmät mallit, myynnissä tapahtumapaikalla), tekevät muita peruspyöränhuoltoja ja antavat neuvoja. Huollot 2 € ja mahdollisesti vaihdettavien osien hinta.

Lisätietoja: www.facebook.com/events/1445122132207445/

YLÄKAUPUNGIN YÖ ETSII VAPAAEHTOISIA

La 20.5. Jyväskylässä

Tule mukaan julistamaan Yläkaupungin Yön 25-vuotista taivalta vapaaehtoistoiminnan merkeissä! Vapaaehtoisille on tarjolla tehtäviä aina audiotekniikasta asiakaspalveluun. Innostavan työympäristön lisäksi tarjoamme vapaaehtoisille aterian festivaalipäivänä, työtodistuksen ja mahdollisuuden osallistua karonkkaan.

Lisätietoja: www.ylakaupunginyo.fi/vapaaehtoiseksi/

AIESEC JYVÄSKYLÄ WORLD CITIZEN SURVEY

Siirry vastaamaan: bit.ly/AIESECjklSurvey2017

Mitä mieltä olet vapaaehtoistyöstä? AIESEC Jyväskylä kartoittaa 18-30-vuotiaiden kiinnostusta vapaaehtoistyöhön. Auta meitä, vastaa lyhyeen kyselyyn.

Lisätietoja: aiesec.fi/

VIIKON ELOKUVAT

Leffat: www.ilokivi.fi
Ennakkoliput: www.zupticket.com

 • Kuukauden pohjoismainen elokuva: Rosita (2015)
  Ma 3.4. klo 20.20 Ilokiven alakerrassa
  Johannes asuu isänsä Ulrikin kanssa kalastajakylässä, jossa he elävät rauhallista ja rutiininomaista elämää. Ulrik kaipaa kuitenkin rakkautta ja läheisyyttä. Hän hoitaa tilanteen samalla tavalla kuin monet muut paikalliset miehet ja hankkii nuoren filippiiniläisen naisen, Rosita (26 v.). Johanneksen on vastoin tahtoaan autettava paria kommunikoimaan, koska englanninkieli ei suju isältä. Ajan mittaan Johannes ja Rosita tulevat liian läheisiksi, mikä pakottaa Johanneksen ottamaan vastuun omista unelmistaan ja tulevaisuudestaan. Liput: opiskelijat, eläkeläiset ja työttömät 6€, muut 8€.
 • Kampus Kino: Yön eläimet (2016)
  Ti 4.4. klo 18 Ilokiven alakerrassa
  Yön eläimet (Nocturnal Animals) on Tom Fordin dramaattinen trilleri rakkauden vaaroista sekä Los Angelesin kauniista ihmisistä, jotka joutuvat kohtaamaan menneisyytensä haamut. Susan (Amy Adams) saa ex-aviomieheltään (Jake Gyllenhaal) lahjaksi tämän kirjoittaman romaanin, joka on synkkä kauhukertomus kostosta, ja jonka hän uskoo kertovan itsestään. Liput: opiskelijat 6€, muut 8€.

JYYN KOKOUKSIA

Kahvia ja keskustelua!

 • Kehitysyhteistyövaliokunnan kokous
  Ma 3.4. klo 16.15 Ilokiven ruokalan takaosassa
  Kehyvaliokunta kokoustaa jälleen, tervetuloa! Kokouksessa käsitellään erityisesti tulevia tapahtumia kahvin, teen ja sämpylöiden kera.
 • Opinto- ja tiedevaliokunnan kokous
  Ti 4.4. klo 16.15 Liikunnan salissa L209
  Tällä kertaa kokouksessa käsitellään kampuskuulumisia. Lisäksi Skypen välityksellä keskustellaan yliopiston hallituksen opiskelijajäsen Jani Kykkäsen kanssa rehtorivalinnasta. Tervetuloa!
 • Kulttuurivaliokunnan kokous
  Ke 5.4. klo 16.00 Ilokiven ruokalan takaosassa
  Kulttuurivaliokunnan kokouksessa keskustellaan erityisesti syksyn avajaisbileistä teen, kahvin ja sämpylöiden äärellä. Tervetuloa kaikille!

BANAANIPÄIVÄ

Ti 4.4. klo 11-13 Ilokivellä ja Librissä

Millaisia Reilun kaupan tuotteita sinä haluaisit nähdä opiskelijaravintoloissa? Tule hakemaan banaani Libriltä tai Ilokiveltä kello 11 alkaen ja kerro mielipiteesi! Molemmilla pisteillä on mukana myös elävä banaani!

PUNAISEN RISTIN YSTÄVÄTOIMINNAN PERUSKURSSI

Ilmoittaudu viimeistään 13.4.

Kurssi järjestetään to-pe 20.4.-21.4. klo 17-20 ja la 22.4. klo 10-16 Punaisen Ristin Jyväskylän osastolla (Sammonkatu 4). Kurssilla tutustutaan mm. Punaiseen Ristiin järjestönä, käydään läpi vapaaehtoistoiminnan periaatteita, perehdytään ystävänä toimimiseen ja harjoitellaan vuorovaikutustaitoja. Kurssin jälkeen on mahdollisuus olla mukana Punaisen Ristin Ystävätoiminnassa. Koulutus, materiaalit ja kahvit ovat osallistujille maksuttomat.

Lisätietoja: ystava.jkl@punainenristi.fi, 040 716 8705

JYVÄSKYLÄN YLIOPPILASTEATTERI: AMERIKKALAINEN TYTTÖ

Ensi-ilta to 6.4. klo 19 Ilokivessä! Muut esitysajat Facebookista.

Amerikkalainen tyttö saa ensi-iltansa Ilokivessä. Iida Hämeen-Anttila on dramatisoinut Monika Fagerholmin ajassa villisti liikkuvasta mysteeristä pirstaleisen ja vimmaisen runoelman teini-iän kasvukivuista, hauraudesta ja mielikuvituksesta. Mystinen, melankolinen ja vinksahtanut näytelmä on tarina tukahdetuista tunteista ja vapaudenkaipuusta. Se on kuvaus jämähtäneestä paikasta, josta ei pääse pois sekä sirpaloitunut kuva mielen herkkyydestä. Tytöstä.

Lisätietoja: www.facebook.com/events/1172774752850672/

KOSKEN LAULUN SUOMIPOP/ROCK-KONSERTTI

To 6.4. klo 19 Vakiopaineessa

Sekakuoro Kosken Laulun ”Viha ja rakkaus” -konsertti koostuu suomipop/rock-helmistä, mm. Eppu Normaalin, Kolmannen Naisen, Hectorin ja Emma Salokosken tuotannosta. Mukana on myös lausuttua lyriikkaa. Kappaleet kuljettavat eräänlaisen rakkaustarinan keskelle. Liput 12/10€, ennakkoon 10/8€. Kuoroa johtaa Kaisa Halmemies. Draamallinen ohjaus Pilvi Honka. Kesto n. 1h.

Lisätietoja: www.facebook.com/events/624323274431034/

KUJE PRESENTS: ENGLISH IMPROV NIGHT 6

Wed 5.4. at 19 in Katse

Kuje organizes a monthly English Improv Night. This month we present: THE LIGHTS. Our improvisers will create scenes, stories and music out of different lighting situations with the help of our wonderful lighting improviser. Doors: 6.30pm, Showtime: 7.00pm Tickets in advance 7€/tickets from the door 8€.

Lisätietoja: www.facebook.com/events/711538262357438/

LOW BUDGET -PAJASSA NAPUTELLAAN KORUJA KALEVALA KORUN HENGESSÄ

To 6.4. klo 16–19, Suomen käsityön museo (Kauppakatu 25)

Pajassa voit valita korusi materiaaleiksi ”rautakauppakamaa”, kuten metallia ja muovia ja yhdistellä ne perinteisiin korumateriaaleihin – lasihelmiin tai pyöreäksi hiottuihin korukiviin. Tai kokoa korusi kierrätysmateriaaleista tai kuvioi meisteillä omat merkkisi alumiinirenkaisiin.Työpajan hinta käytetyistä materiaaleista riippuen 3-5 euroa/koru.

Lisätietoja: www.craftmuseum.fi/tiedotteet/17_low_budget_huhtikuu.htm

KALA & KULAUKSEN KAUDEN VIIMEINEN PILKKIKISA

Ti 4.4. klo 16.30-19.30 Jyväsjärvellä

Tämän talven viimeinen tilaisuus todistaa taitosi pilkkinnän saralla on pian käsillä! Kulauksen pilkkicupin 5. eli viimeinen osakisa käydään tuttuun tapaan Jyväsjärvellä. Kisa starttaa Ambiotican (Survontie 9) parkkipaikalta. Osallistumismaksu on 3€/4€ jäsen/ei jäsen. Tulethan paikalle ajoissa. Muistakaahan, että näin kevään korvalla kannattaa ottaa naskalit varmuuden vuoksi mukaan!

Lisätietoja: www.facebook.com/events/284768965277853/

IDESCO APRIL HANGOUT

Thu 6.4. at 18 in Hemingway’s (Kauppakatu)

Come together to have a good time with friends, meet new people and join in on our Open Boardgame Tournament to try and win an amazing prize. See you there! The event is organised for international degree students, but we warmly welcome all international and Finnish students at the University of Jyväskylä.

Lisätietoja: www.facebook.com/events/1487434151266788/

YNNÄN APPROBATUR 2017

Ke 5.4. klo 17

Perinteinen Ynnän Approbatur järjestetään jälleen. Tällä kertaa jännitystä kierrokseen luovat 15 baarin lisäksi matkan varrella norkoilevat Pokémonit ja muut matkaan lähteneet pokekouluttajat. Ilta huipentuu loppubileisiin Club Escapeen, jossa esiintyy paikallisista fysiikanopiskelijoista koostuva livebändi Aktikitka. Liput ovat nyt myynnissä, yksilösuorituksen hinta on 8€ ja ryhmäsuorituksen 30€. Nappaa toverisi matkaan, varaa lippusi pika pikaa and come to catch ’em all!

Lisätietoja: www.facebook.com/events/1304621546263028/

HUHTIKUUN OLUTILTA – JALO IS BACK!

Ti 11.4 klo 18 Jalo kitchen & lounge

Huhtikuun olutillan teemana on kotimaisten pienpanimoiden oluet ja niitä pääsemme nauttimaan täysin uudistetussa Jalossa. Tervetuloa juhlimaan tutun ja turvallisen Jalon paluuta herkullisten oluiden ja tuttujen tarjousten äärelle. Ilta kustantaa jäsenille 10€ ja uusille jäsenille 15€.

Lisätietoja: olutseurados.fi/tapahtumat/huhtikuun-olutilta-pienpanimot/


Lähetä materiaalia Jyytisiin sähköisellä lomakkeella:
http://jyy.fi/jyytiset

Fanita JYYtä Facebookissa: http://jyy.fi/fb
JYY twiittaa: http://jyy.fi/twitter

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta JYY on opiskelijoiden oma järjestö, joka valvoo opiskelijoiden etuja ja järjestää monipuolista toimintaa. Jokainen Jyväskylän yliopiston perustutkinto-opiskelija on JYYn jäsen.

Lisätietoa JYYstä: http://jyy.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *