JYYTISET viikolle 18/2017

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan viikkotiedote 1.5. 7.5.2017

** Ensi viikolla, 5.5., ilmestyvät Jyytiset ovat kevään viimeiset. Ilmoita siis toukokuun ja kesän tapahtumat ensi viikon aikana! **

 • Vappuviikonlopun tapahtumat
 • JYYn toimeentuloinfo vol. 2
 • JYY hakee tiedottajan sijaista
 • Jylkkäri hakee toimittajaa
 • Hae SYL:n kehitysyhteistyön neuvottelukuntaan
 • Ilmoita järjestösi tiedot JYYn kalenteriin 2017-18
 • Vastaa Jylkkärin palautekyselyyn ja voita lippu Provinssiin!
 • JYYn kokouksia
 • Tulevat elokuvat
 • Naapuriviikot ovat käynnissä
 • Uusi eTentti-tila X-rakennukseen
 • Kevätbasaari
 • Sotkutonta päivää
 • Suuri kevätseikkailu Laajavuoreen
 • Ruvetaan hommiin! -opinnäyterupeama Kortepohjassa
 • Jyväskylä Based Job Announcement – Project Coordinator at SEA
 • Discovery Tuesday –startup-ideointiohjelma
 • Improvisaatioteatteria: Suit(e) UP! – Valtakunnanseurue
 • Made in Lutakko
 • Osallistu liikunta- ja saunatutkimukseen

VAPPUVIIKONLOPUN TAPAHTUMAT

Se olisi vappu tiedossa!

 • Club Kaapin Burleski-wappu 2017
  La 29.4. klo 22-04 Ilokiven alakerrassa
  Club Kaapissa tarjolla ja esillä varsin kattava kattaus burleskitaidetta ja -viihdettä. Levymusat tarjoaa DJ Kim Petrell. Liput 3-6 euroa ja ikäraja 18-v. Tule bilettään juuri ennen vappuhulinoita! #hlbtiqa
  Lisätietoja: www.facebook.com/events/418328618519114/
 • JYYn & JAMKOn vappu: vappuhulinaa kirkkopuistossa
  Su 30.4. klo 17.00 Kirkkopuistossa
  Opiskelijoiden vappu on pian taas täällä! Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta JYYn ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijakunta JAMKOn yhteisessä vapputapahtumassa kuullaan legendaarisen puhallinorkesteri Puhkupillien musisointia ja säväyttäviä vappupuheita. Koko vappuisan komeuden kruunaa kaupunkisuunnistuskilpailu Amazing Race Jyväskylän palkintojenjako. Minna Canthin lakituksen hoitaa Amazing Race Jyväskylän voittajajoukkue.
  Lisätietoja: www.facebook.com/events/606993472787781/
 • JYYn vappupiknik Harjulla
  Ma 1.5. klo 12 Harjulla
  JYYn vappupiknik Harjulla on oivallinen tapa herätä vappupöhnästä. Iltapäivän musiikillisesta annista vastaa soolona Harjulle laskeutuva omintakeisesta musiikistaan tunnettu Risto. Kulttuuriyhdistys Karkee tuo rinteille kansankulttuurin iloisine viuluineen ja vie kaikki tykeimmät simasuut katrillin pyörteisiin. Harjun rinteen levymusiikista vastaa SoulKemia. SoulKemian DJ Megamatin ja DJ Soul Valpion vinyylit viheltävät jazzin, soulin ja hip hopin ilosanomaa.
  Lisätietoja: www.facebook.com/events/758409294307598
 • Vappuradio JKL
  Ma 24.4. klo 10 – Ma 1.5. klo 18
  Vappuradio JKL on journalistiikan opiskelijoiden eli lööppiläisten kehittämä radiotuotanto, joka pyörii nettiradiona (www.vappuradiojkl.net) aamusta iltaan. Ohjelma-aiheet vaihtelevat seksistä urheiluun ja intistä räppiin. Lähetyksissä kuullaan myös mielenkiintoisia vieraita. Tekijätiimissä on tänä vuonna ensi kertaa mukana muita ainejärjestöjä, kuten puheviestijöiden Parku!
  Lisätietoja: www.facebook.com/vappuradiojkl/

JYYN TOIMEENTULOINFO VOL. 2

Ke 3.5 klo 13-14 RUU C 101

Etkö päässyt JYYn toimeentuloinfoon tällä viikolla? Ei hätää, sillä JYY järjestää heti perään uuden mahdollisuuden! Tule ensi keskiviikkona kuuntelemaan tärkeää infoa tulevista muutoksista opintotukeen ja kyselemään JY:n opintotukisihteeriltä.

JYY HAKEE TIEDOTTAJAN SIJAISTA

Hakuaikaa ti 2.5. klo 16 asti

Hakusessa on somehai, joka taitaa muun muassa edunvalvonta- ja tapahtumaviestintää sekä viestinnän kehittämistä. Kiinnostuitko? Lue lisätietoja ja hakuohjeet linkistä.

Lisätietoja: jyy.fi/2017/04/20/jyy-hakee-tiedottajan-sijaista/

JYLKKÄRI HAKEE TOIMITTAJAA

Hakuaikaa ti 2.5. klo 16 asti

Jylkkäriin on hakusessa toimittaja, joka uskaltaa laittaa itsensä likoon ja osaa ajatella laatikon ulkopuolelta. Katso lisätietoja ja hakuohjeet linkistä.

Lisätietoja: jyy.fi/2017/04/20/jylkkari-hakee-toimittajaa-2/

HAE SYL:N KEHITYSYHTEISTYÖN NEUVOTTELUKUNTAAN

Hakemusten deadline 7.5.

Innostutko globaalista vaikuttamisesta ja koulutuksen edistämisestä kansainvälisesti? Etsimme idearikkaita, sitoutuneita ja motivoituneita tekijöitä Suomen ylioppilaskuntien liiton kehitysyhteistyöasiain neuvottelukuntaan.

Lisätietoja: jyy.fi/2017/04/11/hakuilmoitus-syln-kehitysyhteistyon-neuvottelukuntaan-2/

ILMOITA JÄRJESTÖSI TIEDOT JYYN KALENTERIIN 2017-18

Ilmoita tiedot pe 19.5. mennessä

JYY julkaisee kaikille Jyväskylän yliopiston opiskelijoille jaettavan lukuvuosikalenterin syyslukukauden alussa. Kokoamme nyt opiskelijajärjestöjen ja muiden opiskelijoille suunnattua toimintaa järjestävien tahojen tiiviitä esittelytekstejä kalenterin info-osioon. HUOM! Ainejärjestöjen tiedot (joihin ei sisälly esittelytekstiä) kerätään erikseen puheenjohtajien sähköpostilistan kautta.

Lisätietoja: jyy.fi/2017/04/28/laheta-jarjestosi-tiedot-jyyn-kalenteriin-2017-18/

VASTAA JYLKKÄRIN PALAUTEKYSELYYN!

Vastaa viimeistään 15.5. ja voita liput Provinssiin!

Kevään viimeinen Jylkkäri on ilmestynyt lehtitelineisiin ympäri kaupunkia. Jylkkäri kerää myös jälleen palautetta lehdestä. Kerro oma mielipiteesi ja voita kahden päivän lippu Provinssiin!

Lisätietoja: www.jylkkari.fi/2017/04/palautekysely-2/

JYYN KOKOUKSIA

Kahvia ja keskustelua!

 • Opinto- ja tiedevaliokunnan kokous
  Ti 2.5. klo 16.15 Ilokiven ravintolan takaosassa
  Kokouseväänä on tällä kertaa munkkeja vapun hengen mukaisesti. Keskustelemme myös asioista, joihin voimme syksyllä vaikuttaa. Jos mielesi tekee siis vielä syödä munkkeja tai päästä vaikuttamaan, saavu paikalle!
 • Kehitysyhteistyövaliokunnan kokous
  Ke 3.5. klo 16.15 Ilokiven ruokalan takaosassa
  Valiokunta kokoustaa kevätlukukauden viimeistä kertaa. Kerrataan menneitä tapahtumia ja suunnitellaan syksyä. Tervetuloa!

TULEVAT ELOKUVAT

Leffat: www.ilokivi.fi
Ennakkoliput: www.zupticket.com

 • Kampus Kino: Oi, aika vanha, kultainen…! (1942)
  Su 30.4. klo 15 Ilokiven alakerta (Keskussairaalantie 2)
  Siinä missä jouluna kuuluu katsoa ’Ihmeellinen on elämä’ ja itsenäisyyspäivänä ’Tuntematon sotilas’, pitäisi jokaisen nykyisen ja entisen ylioppilasnuoren katsoa vappuisin ’Oi, aika vanha, kultainen…!’ Elokuva kertoo maalta vanhaan opiskelukaupunkiinsa palaavasta jämäkästä ikuisesta ylioppilaasta, joka yhden vappuaaton aikana laittaa ystäviensä asiat kuntoon rempseän ryypiskelyn avulla. Vappuun ei ole mahdollista saada parempaa lähtölaukausta. Vapaa pääsy!
 • KAVI-sarja: Irma Vep (1996)
  Ti 2.5. klo 20.30 Ilokiven alakerrassa
  Irma Vep on ihastuttava ja visuaalisesti loistelias komedia kaoottisesta elokuvanteosta, johon ohjaajan Olivier Assayasin oma filmihulluus ja -tuntemus antaa erinomaiset pohjat. Irma Vep on näyttelijöidensä juhlaa: neuroottinen Jean-Pierre Léaud esittää yhtä läpineuroottista ohjaaja René Vidalia, joka on tekemässä uusintaversiota Louis Feuilladen vuosina 1915-1916 ohjaamasta episodielokuvasta Les Vampires / Vampyyrit. Liput: 5€.

NAAPURIVIIKOT OVAT KÄYNNISSÄ

Ti 18.4. – Su 14.5.

Ovikello soi, avaatko oven? Kannattaa avata, etenkin Naapuriviikoilla! Seuraa Naapuriviikkoja Instagramissa @naapuriviikot ja bongaa parhaimmat tapahtumat kuten Naapuritanssit Ainolan lavalla 6.5.

Lisätietoja: www.facebook.com/naapuriviikot/

UUSI ETENTTI-TILA X-RAKENNUKSEEN

eTentti-tila aukeaa ti 2.5.

Uusi 20-paikainen eTentti-tila X150 (X-rakennuksessa) otetaan käyttöön.

Lisätietoja: www.jyu.fi/itp/etentti-ohjeet/kesa2017

KEVÄTBASAARI

Ilmoittautuminen myyjäksi on auki, basaari järjestetään ti 9.5.

Urbaani basaari tekee paluun Kevätbasaarina! Ovet aukeavat asiakkaille klo 18.30. Basaareille myyntiin voi tuoda mitä vain ruoasta ja käsitöistä vaatteisiin tai ruukkukasveihin!

Lisätietoja: www.facebook.com/events/290467408061530/ // Kulttuurivaliokunnan puheenjohtaja (elisa.m.k.huttu@student.jyu.fi)

RUVETAAN HOMMIIN! -OPINNÄYTERUPEAMA KORTEPOHJASSA

Pe-su 5.5. – 7.5. Kortepohjan R-talon kerhohuoneella

Viikonloppu-rupeama on tehostettu ajankäyttö opinnäytteen kirjoittamiseen. Ryhmäpaine jos jokin saa tuloksia aikaan, joten ota läppärisi mukaan ja tapaa muut iso-G:n tai pikku-K:n kanssa kamppailevat. Aluksi asetetaan tavoitteet, sitten ryhdytään töihin ja sunnuntaina katsotaan, miten tavoitteisiin on päästy.

Lisätiedot: www.facebook.com/hommathaltuun

SOTKUTONTA PÄIVÄÄ

Ti 9.5. klo 12-16 ympäri kampusta

JYY ja JY osallistuvat Japa ry:n Jyväskylän laajuiseen siivoustapahtumaan jälleen tänä vuonna -tervetuloa mukaan! Kerää joukkue kasaan ja lähde mukaan siivoamaan kampusta. Ympäristävaliokunta järjestää siivoajille piknikin tapahtuman päätteeksi.

Lisätietoja: www.facebook.com/events/152783665256115/

SUURI KEVÄTSEIKKAILU LAAJAVUOREEN

Ma 8.5. kello 14-18 Laajavuoressa

Tervetuloa mukaan ympäristövaliokunnan kevätretkelle Laajavuoreen! Lähdemme liikkeelle Haukkalan lähteeltä, kuljemme läpi luontopolun ja päädymme nuotiopaikalle syömään eväitä. Retkenjohtajana toimii ympäristövaliokunnan puheenjohtaja ja metsien mies Oula Palttala.

Lisätietoja: www.facebook.com/events/1390813681000687/

JYVÄSKYLÄ BASED JOB ANNOUNCEMENT – PROJECT COORDINATOR AT SEA

Deadline for application is 5th May

If you are eager to make a meaningful change and invest your skills into your country, if you are looking for your next career opportunity, and if you are a fluent Finnish speaker with good knowledge of English? Then this place is for you! SEA is looking for a motivated, ambitious and fun Project Coordinator who loves to work with people and for the people. The Project Coordinator will work closely with the Project Manager to ensure smooth development of the initiative and establish a platform necessary for running the organization.

Lisätietoja: goo.gl/zhQyLN

HAKU DISCOVERY TUESDAY –STARTUP-IDEOINTIOHJELMAAN ON ALKANUT!

Hakuaikaa 14.5. asti, valmennusohjelma järjestetään syys-lokakuussa

Discovery Tuesday on viisi viikkoa kestävä valmennusohjelma, jossa startup-kulttuurista ja yrittäjyydestä kiinnostuneet opiskelijat pääsevät tiimeissä kehittämään ja jalostamaan ideoitaan kokeneiden yrittäjien avustuksella. Discovery Tuesday on Jyväskylä Entrepreneurship Society ry:n ja Jyväskylän Yritystehtaan yhdessä luotsaama hanke, joka toteutetaan nyt kolmatta kertaa.

Lisätietoja: www.discoverytuesday.com

IMPROVISAATIOTEATTERIA: SUIT(E) UP! – VALTAKUNNANSEURUE

To 4.5. klo 19 Ravintola Katseessa

Suomen Improvisaatioteatterit ry:n seurue saapuu Jyväskylään. Mukana maan kovimmat ja yhdistyksen perustamisessa mukana olleet improvisaatioteatterit: Stella Polaris (Hki), Snorkkeli (Tre), Lentävän Poron teatteri (Roi) sekä Kuje (Jkl). Tule katsomaan, kuinka nämä teatterit yhdistävät voimansa ja improvisoivat yhdessä ainutlaatuisen esityksen.

Lisätietoja: www.facebook.com/events/276975002713575/

MADE IN LUTAKKO

La 6.5. klo 10 Tanssisali Lutakon talossa (Lutakonaukio 3)

Made in Lutakko -tapahtuma esittelee Schaumanin kadun vanhan leipomon toimijat yleisölle. Ohjelmassa mm. konsertteja, näytetunteja, näyttelyjä, dokumentteja ja rockirppis. Illan huipentaa Akseli Hiltunen ja Tiisu (liput 8 / 5 e, ovelta 10 e). Muuten tapahtumaan on vapaa pääsy.

Lisätietoja: www.facebook.com/madeinlutakko/

OSALLISTU LIIKUNTA- JA SAUNATUTKIMUKSEEN

Liikuntabiologian tieteenala hakee 18–45-vuotiaita miehiä yhdistettyyn liikunta- ja saunatutkimukseen

Haluaisitko saada kattavan testipaketin fyysisistä ominaisuuksistasi? Haluaisitko olla samalla myös mukana tuottamassa arvokasta tietoa saunan vaikutuksista harjoittelun jälkeiseen palautumiseen?  Mikäli kiinnostuit, saatat olla juuri hakemamme henkilö.

Lisätietoja: www.jyu.fi/ajankohtaista/arkisto/2017/04/tiedote-2017-04-20-12-25-18-622616


Lähetä materiaalia Jyytisiin sähköisellä lomakkeella:
http://jyy.fi/jyytiset

Fanita JYYtä Facebookissa: http://jyy.fi/fb
JYY twiittaa: http://jyy.fi/twitter

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta JYY on opiskelijoiden oma järjestö, joka valvoo opiskelijoiden etuja ja järjestää monipuolista toimintaa. Jokainen Jyväskylän yliopiston perustutkinto-opiskelija on JYYn jäsen.

Lisätietoa JYYstä: http://jyy.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *