Rentukan ja A-talon peruskorjaus käynnistyi

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto päätti kokouksessaan 19.4. investoida Kortepohjan ylioppilaskylän keskusrakennus Rentukan sekä A-asuinkerrostalon peruskorjauksiin. Pääurakoitsijaksi valittiin Lemminkäinen Talo Oy, sekä rakennusautomaatiojärjestelmän toimittajaksi Caverion Suomi Oy.

Kortepohjan urakka käynnistynyt suunnitelman mukaisesti

Urakkasopimuksien allekirjoitustilaisuus pidettiin viime viikon perjantaina 28.4. Varsinainen urakka saatiin käynnistymään aikataulun mukaisesti vapun jälkeisenä tiistaina 2.5. Uudistuneen keskusrakennus Rentukan on määrä palvella uusia asiakkaitaan heti ensi vuoden alusta lähtien, A-talon peruskorjaus valmistuu niin ikään vuoden 2018 alkupuolella. Tämän jälkeen peruskorjaus jatkuu muihin tornitaloihin (B, C, D, ja E), jotka on kaikki määrä korjata seuraavan viiden vuoden aikana.

Allekirjoitustilaisuudessa vasemmalta Caverion Suomi Oy:n aluepäällikkö Sami Remes, Lemminkäinen Talo Oy:n rakennuspäällikkö Ville Niskakangas, sekä Jyväskylän Yliopiston Ylioppilaskunnan toimitusjohtaja Marko Huttunen

Rakennusurakkasopimuksen allekirjoitustilaisuudessa vasemmalta Caverion Suomi Oy:n aluepäällikkö Sami Remes, Lemminkäinen Talo Oy:n rakennuspäällikkö Ville Niskakangas, sekä Jyväskylän Yliopiston Ylioppilaskunnan toimitusjohtaja Marko Huttunen

Uusitun Rentukan on määrä palvella ylioppilaskylän asukkaita kattavasti, ja toimia alueen sydämenä. Alakertaan luodaan tilat ryhmätyöskentelylle, oleskelulle, kokoustamiselle ja opiskelulle. Rentukan Aula tulee vastaamaan paljon toivotun yhteisen tilan tarpeeseen, ja sinne varataan tilat yleiseen oleskeluun yläkerran lounasravintolan aukioloaikoina.

Yläkertaan valmistuu Sonaatti Oy:n, opiskelijahintaista lounasta tarjoava ravintola, jonka on tarkoitus olla avoinna viikon jokaisena päivänä. Ravintolan sisustuksessa tullaan tavoittelemaan Rentukan alkuperäisen hengen mukaista rouheaa Urban House -tyyliä. Rentukan toiseen kerrokseen rakentuu niin ikään kuntosali Kortepohjan asukkaiden käyttöön. Ylioppilaskylässä keskeisellä paikalla sijaitseva kuntosali mahdollistaa kaikille kylän asukkaille liikkumisen ottamisen osaksi arjen pieniä iloja. Lisäksi kuntosalilta tulee olemaan hissiyhteys A-talon 9. kerroksen uusitulle saunaosastolle.

Rentukan yläkertaan on tulossa Sonaatti Oy:n opiskelijaravintola, sekä kuntosalitiloja. Harjan varressa ylioppilaskunnan puheenjohtaja Eyüp Yilmaz

Rentukan yläkertaan on tulossa Sonaatti Oy:n opiskelijaravintola, sekä kuntosalitiloja. Harjan varressa ylioppilaskunnan puheenjohtaja Eyüp Yilmaz

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *