Harrastusryhmät

Teatteri, taiteilu, kulttuuri ja pelailu

Jyväskylän Ylioppilasteatteri JYT

JYT on haasteita pelkäämätön harrastajateatteri, joka tuottaa näytelmiä ja järjestää teatterikursseja. Valitsemme uusia jäseniä vuosittain. JYTin harjoitus- ja esitystilana toimii Ylioppilastalo Ilokivi.

Jyväskylän opiskelijakamerat JOPKA

JOPKA ry on valokuvauksesta kiinnostuneiden oma seura. JOPKA järjestää mm. kuvailtoja ja kursseja, jotka ovat avoimia kaikille. Seuran jäsenenä saa tosin etuja, kuten alennusta kurssimaksuista ja Kortepohjassa sijaitsevan studion käytöstä.

Hear

Musiikki-, taide- ja puuhasteluyhteisö Hear ry järjestää tapahtumia
yliopistolla ja sen ulkopuolella. Radio Hear myös radioi keikkoja
suorina lähetyksinä, joten voit helposti osallistua menoihin vaikka
pitäisikin lukea tenttiin tai rahat ovat lopussa.

Jyväskylän Science Fiction Seura 42

Jyväskylän scifi-seura edistää ja tukee scifi- ja fantasiakulttuurin harrastamista. Jäsenet saavat messevän Alienisti-lehden kotiinkannettuna. Kokoonnumme lukupiirin ja muiden scifi-rientojen merkeissä joka kuun kolmas keskiviikko klo 18 Sohwilla.

Kampus Kustannus

Tule tekemään kirjallisuutta! JYYn julkaisusarja Kampus Kustannus julkaisee kiinnostavaa tieteellistä ja kaunokirjallista kirjallisuutta.
Kustantamossa on tehtäviä mm. kielenhuollon, markkinoinnin,
taiton ja kustannustoimittamisen parissa. Liity mukaan! Myös
kirjaideat tervetulleita!

Kirjoittajapiiri KorteScriberum

KorteScriberum on kirjoittajille ja kirjoittamisesta kiinnostuneille avoin keskustelu- ja palauteryhmä. Teemme myös kirjoitusharjoituksia. Tapaamme parittomien viikkojen keskiviikkoina klo 18 Kortepohjan R-talon kerhohuoneessa 14.9. alkaen. Tervetuloa!

Keski-Suomen sarjakuvaseura

Keski-Suomen Sarjakuvaseura edistää keskisuomalaista sarjakuvakulttuuria. Seura kokoontuu Kortepohjassa tiistaisin kello 18-20. Toimintamme muodostuu vapaamuotoisista koontumisista, sarjakuvatapahtumiin osallistumisesta ja yhteisjulkaisujen tekemisestä.
keskisuomensarjis.wordpress.com

Kortepohjan lautapelikerho

Lautapelikerho kokoontuu tiistaisin klo 17 alkaen Lillukassa ylioppilaskylässä. Mukaan et tarvitse kuin itsesi ja kiinnostuksen lautapelaamiseen, aikaisempi kokemus peleistä ei ole välttämätöntä. Tervetuloa viettämään tiistai-iltoja kanssamme lautapelien parissa.

Kortepohjan roolipelikerho

Ylioppilaskylässä järjestetään maanantaisin roolipelikerho R-talon kerhohuoneella klo 18. Tervetuloa, jos kiinnostaa kokea mielenkiintoisia tarinoita, joihin itse pääsee vaikuttamaan! Pelit vaihtelevat parin kuukauden syklillä kaikesta BESM:in ja Cthulhun väliltä.

 • marope.kortepohja.fi
 • Facebook: Marope

Jyväspeksi

JyväSpeksi tarjoaa improvisaation ja musiikin täytteistä poikkitieteellistä opiskelijateatteria. Toiminta alkaa jo syksyllä ja jatkuu aina huhtikuun esityksiin saakka. Tule mukaan näyttelemään, bändiin, tanssimaan, puvustamaan, lavastamaan, käsikirjoittamaan, maskeeraamaan tai vaikka markkinoimaan!

Musiikki

Jyväskylän Elävän Musiikin Yhdistys JELMU

Jelmu ry järjestää Suomen parhaan keikkapaikan eli Tanssisali Lutakon konsertit. Keikkoja on rockista räppiin ynnä muuhun ja toiminta pyörii pääasiassa vapaaehtoisvoimin. Lutakon vapaaehtoisjoukko on kirjava ja kansainvälinen (vaihtarit huom!). Tervetuloa mukaan, joko asiakkaaksi tai työntekijäksi!

Korteforte

KorteForte-kuoro kokoontuu kerran viikossa Kortepohjan koululla. Kuoro on avoin kaikille laulamisesta kiinnostuneille. Pääsykoetta ei ole eikä nuotinlukutaitoa vaadita, vaan sävelkorva ja innostus laulamiseen riittävät. Lukukausimaksu 5 euroa. Tervetuloa mukaan!

Jyväskylän yliopiston puhallinorkesteri Puhkupillit

Puhkupillit koostuvat nimestään huolimatta sekä yliopiston että ammattikorkeakoulun opiskelijoista. Mukaan mahtuu soittajia myös muistakin opinahjoista. Keikkailemme ahkerasti konsertoiden sekä yksityistilaisuuksissa. Tervetuloa mukaan soittamaan jo seuraaviin harjoituksiin tai tilaa keikalle!

Ruamjai

Ruamjai on sekakuoro, jonka nimi tarkoittaa thaikielellä yhteistä sydäntä. Taiturimaisen tulkinnan ja laulannan lisäksi kuoro onkin tunnettu sydämellisyydestään. Musiikillisesti liikutaan vahvasti esimerkiksi eri maiden kansanmusiikissa. Kuoroa johtaa Kirsi Kaunismäki-Suhonen.

Musica-kuoro

Musica-kuoro on vuonna 1977 perustettu n. 30 laulajan korkeatasoinen kuoro, jota johtaa Pekka Kostiainen. Vuoteen mahtuu niin maallisia kuin hengellisiäkin konsertteja mm. Jyväskylä Sinfonian kanssa. Hyvään äänenmuodostukseen ja sointiin kuoroa ohjaa Minja Niiranen. Koelaulut 6.9. ja 13.9. Musicalla.

Kamarikuoro Cantinovum

Cantinovum toimii JAMKin edustuskuorona. Suurin osa kuoron laulajista opiskelee JAMKissa tai JYUssa. Kuoro on tehnyt useita konserttikiertueita niin kotimaassa kuin ulkomaillakin ja osallistunut menestyksekkäästi kuorokilpailuihin. Cantinovum on julkaissut neljä levyä. Kuoroa johtaa Rita Varonen.

Tulus-kuoro

Tulus on noin 15-20 nuoren aikuisen kuoro, joka toimii Jyväskylän seurakunnan yhteydessä. Tuluksen tavaramerkki on monipuolinen ja kokonaisvaltainen kuoroilmaisu. Kuoron ohjelmisto koostuu suureksi osaksi kuoron sisällä syntyneistä sävellyksistä ja sanoituksista.

 • www.tulus.org
 • Facebook: Tulus

Jyväskylän yliopiston sinfoniaorkesteri Sinfis

Sinfis on tavoitteellinen harrastajaorkesteri. Harjoittelemme maanantaisin salissa M103 klo 18-12. Mukaan pääsee ilman soittokokeita, soittamaan pääset osallistumalla harjoituksiin. Tavoitteenamme on, nauttia yhdessä musiikin tekemisestä ja konsertoida noin kaksi kertaa lukukaudessa.

Liikunta, partio, luonto ja retkeily

Liikunnan Riemu

Liikunnan Riemu on vuonna 2011 perustettu yli 300 jäsenen opiskelijaurheiluseura, jolla on toimintaa noin 15 eri urheilulajissa. Seuran tarkoituksena on tarjota opiskelijoille, henkilökunnalle ja alumneille yhteisöllistä toimintaa ja mahdollisuuksia toteuttaa omia urheiluharrastuksiaan.

Jyväskylän opiskelevat partiolaiset

JOPA retkeilee ja ulkoilee reipashenkisesti. Yhdessä tehdään monenlaista mukavaa mm. vaellusten, kämppäretkien, ruoka-, nuotio- ja lautapeli-iltojen merkeissä. Partiotaustaa ei tarvitse olla, joten kaikki mukaan! Tutustu toimintaan sivuillamme!

Jyväskylä Rugby Club

JRC on hurja joukko nuoria ja vähemmän nuoria miehiä ja naisia, jotka ovat kaikki jossain vaiheessa elämäänsä huomanneet rugbyn olevan maailman hienoin urheilulaji. Rugby on nimenomaan joukkuelaji, kentällä ja sen ulkopuolella. Tule ihmeessä kokeilemaan, se sopii ihan kaikille!

Jyväskylä Renegades

Renegades on Jyväskylän yliopiston ja ammattikorkeakoulun opiskelijoiden amerikkalaisen jalkapallon joukkue, joka tarjoaa mahdollisuuden matalan kynnyksen lajikokeiluun. Seura osallistuu talvisin pelattavaan korkeakoulujenkkifutiksen SM-sarjaan.

Jyväskylän akateemiset reservinupseerit

JARU on Jyväskylän opiskelijoiden oma reserviläisyhdistys. Yhdistys tarjoaa monipuolista ja vauhdikasta toimintaa sukupuoleen ja sotilasarvoon tai -arvottomuuteen katsomatta.

Kortepohjan Suunnistajat

Mikä on Kortsu? Kortepohjan Suunnistajat on poikkitieteellinen akateeminen suunnistuskerho, yhdistämme suunnistushenkiset opiskelijat Jyväskylässä. Toimintaamme kuuluvat kuukausittain järjestettävä KortSu-cup ja saunailta, kerran viikossa meillä on salivuoro sekä mm. futisvuoroja ynnä muuta mukavaa.

Kala ja kulaus

Kala ja Kulaus ry on kalastusseura, jonka toiminta on avointa kaikille korkeakouluopiskelijoille. Järjestämme monenlaista kalastukseen ja kulautteluun liittyvää toimintaa, jonka helminä mainittakoon kuuman kosteat saunaillat sekä unohtumattomat kalareissut.

Jyväskylä GAA

Tervetuloa mukaan pelaamaan perinteistä irlantilaista gaelic footballia! Jyväskylä GAA harjoittelee kerran viikossa, pelaa pelejä kotimaassa sekä matkustaa kerran vuodessa pohjoismaiseen turnaukseen.

Kansainvälisyys

ESN Jyväskylä

ESN helps all – not only Erasmus – international students to integrate during their stay here. ESN organizes multicultural activities like parties, trips and sports events aimed at all the students who are interested in getting to know other students from around the world.

 • www.esnjyvaskyla.org
 • esnjyvaskyla@esnfinland.eu
 • Facebook: ESN Jyväskylä

AIESEC Jyväskylä

AIESEC Jyväskylä tarjoaa mahdollisuuksia kansainvälistymiseen ja itsensä kehittämiseen. Lähde kauttamme ulkomaille työharjoitteluun tai osallistu paikallisyksikön toimintaan. Kasvata verkostoasi, haasta itseäsi ja nosta yliopistokokemuksesi uudelle tasolle!

 • aiesec.fi

Jyväskylän Eurooppanuoret

Ajankohtaisia EU-teemoja ja tapahtumia, viini-iltoja, yhteistyötä kansallisessa ja kansainvälisessä mittakaavassa sekä loistavaa seuraa! Näitä tarjoaa nuorekas ja ajan hermolla oleva poliittisesti sitoutumaton järjestömme, joka toivottaa jokaisen lämpimästi mukaan toimintaan!
jyvaskyla.eurooppanuoret.fi

Jyväskylän Opiskelijoiden Pohjola-Norden – JOPNO

Olemme pieni mutta vauhdikas opiskelijayhdistys, joka toivottaa tervetulleiksi kaikki pohjoismaisuudesta kiinnostuneet! Jopno tarjoaa smørrebrødejä, salmiakkia, leffailtoja ja paljon muuta. Jos yhteistyö pohjoismaisessa hengessä innostaa, KOM MED!

IDESCO

IDESCO is an organisation that supports those on international Master’s degree students, as well as international PhD students. IDESCO aims to promote internationalisation in Jyväskylä via informational talks, social events and connecting students to the wider Finnish community.

 • https://idescojkl.com/
 • Facebook: IDESCOry

Kansalaisjärjestöt ja politiikka

Jyväskylän SETA

Seta on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien etu- ja virkistysjärjestö. Avoimet ovet torstaisin Mataralla. Vertaistukiryhminä toimivat mm. aseksuaali,- trans-, ja lautapeliryhmät sekä opiskelijaryhmä Pinko.

Changemaker

Tervetuloa mukaan Kirkon ulkomaanavun nuortenverkostoon, jossa keskitymme globaalin vastuun kysymyksiin ja kampanjoimme vaihtuvin teemoin maailman muuttamiseksi. Kokoonnumme joka toinen viikko.

Jyväskylän YK-yhdistys

Jyväskylän YK-yhdistys edistää ja tekee tunnetuksi Yhdistyneiden Kansakuntien päämääriä ja tavoitteita opiskelijoiden keskuudessa.

Naisten Pankki Jyväskylä

Naisten Pankki on Kirkon Ulkomaanavun hallinnoima rahasto kehitysmaiden naisten yrittäjyyden ja toimeentulon tukemiseksi kestävän kehityksen periaattein. Tule mukaan Jyväskylän paikallistoimintaan ideoimaan ja toteuttamaan tapahtumia.

Oikeutta eläimille

Oikeutta eläimille on vuonna 1995 perustettu eläinten oikeuksia ajava ruohonjuuritason järjestö. Mukaan toimintaan voivat tulla kaikki yhdistyksen päämääriä ja toimintatapoja kannattavat ihmiset. Ota yhteyttä: jyvaskyla@oikeuttaelaimille.fi

Keski-Suomen Vasemmistonuoret

Vasemmistonuoret on poliittinen nuorisojärjestö, jonka keskeiset arvot ovat mm. demokratia, oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo. Edistämme näitä arvoja myös Jyväskylässä järjestämällä monenlaista toimintaa, mm. keskustelu- ja koulutustilaisuuksia sekä vaikuttamalla paikallispolitiikassa. Tule mukaan!
vasemmistonuoret.fi/keski-suomi

Piraattinuoret

Olemme Suomen vapaamielisin ja arvoliberaalein poliittinen nuorisojärjestö. Piraattinuorten politiikan lähtökohtana ovat yksilönvapaudet. Teemme Piraattipuolueen nuorisotyötä: Poliittisen kansalaistoiminnan lisäksi tapaamme liikunnan, kulttuurin ja hauskanpidon merkeissä.

Jyväskylän Keskustaopiskelijat

Jyväskylän Keskustaopiskelijat, tuttavallisemmin JOK, on yliopisto- ja AMK-politiikasta sekä valtakunnallisesta vaikuttamisesta kiinnostuneiden yhteisö. Jäseniämme yhdistää vahva usko mahdollisuuksien tasa-arvoon ja sivistykseen, sekä halu toimia yhdessä paremman huomisen puolesta. Tule mukaan!

Jyvioni – Jyväskylän vihreät nuoret ja opiskelijat

Jyvioni yhdistää nuoria ja opiskelijoita, joilla on visio vihreille arvoille perustuvasta yhteiskunnasta ja halu vaikuttaa. Ajankohtaisen keskustelun ja politikoinnin ohella järjestämme myös vapaamuotoisempaa toimintaa hyvän ruuan ja hauskanpidon merkeissä. Tule toimimaan paremman maailman puolesta!

 • www.jyvioni.org
 • Facebook: Jyvioni

UN Womenin Jyväskylän paikallistoimikunta

YK:n tasa-arvojärjestön tavoitteena on saavuttaa maailma, jossa on yhtä arvokasta syntyä tytöksi kuin pojaksi – jossa miehillä ja naisilla on yhtäläiset oikeudet ja mahdollisuudet. Paikallitoimikunnan tarkoitus on tukea UN Womenia tässä tavoitteessa, päätehtävinään varainkeruu ja tiedotus.

MLL Järvi-Suomen piiri

Ole pienen puolella! Tule vapaaehtoiseksi: kaveriksi lapselle tai nuorelle, kerhonohjaajaksi, perhekummiksi, tukihenkilöksi, lastenhoitotoimintaan hoitajaksi. Lue lisää nettisivuiltamme!

Hengellinen toiminta

Jyväskylän seurakunta

Jyväskylän seurakunta järjestää vuoden jokaisena viikkona messuja ja muuta mukavaa 14 kirkolla eri puolilla kaupunkia. Mainio tietolähde on kristillisen opiskelijatoiminnan kalenteri Parikalaa.net.

Huoltamo

Huoltamo on luterilainen jumalanpalvelusyhteisö, jonka ytimenä on Huoltamo-messu. Haluamme toteuttaa jumalanpalvelusta aidosti yhteisöllisellä tavalla. Messu pidetään kerran kuukaudessa Neulaskodilla Keljonkankaalla.

Kansan Raamattuseuran opiskelijat

Kansan Raamattuseura on kirkon palvelujärjestö. Opiskelijaillat tiistaisin klo 19 Sanan Kulmalla (Sohwia vastapäätä). Haluamme tarjota rentoa kristillistä opiskelijatoimintaa, jossa Jeesus on toiminnan ydin. Tule kokemaan yhteyttä Yhdessä!

KohtaamisPaikka

Meillä ihmisillä on tarve kohdata toisiamme. Meillä on myös tarve kohdata Jumala. Näitä kohtaamisia varten on KohtaamisPaikka, Jyväskylän seurakunnan yhteydessä toimiva jumalanpalvelusyhteisö.

Opiskelija- ja koululaislähetys OPKO

Jyväskylän OPKO järjestää keväisin ja syksyisin opiskelijailtoja, joihin kaikki opiskelijat ovat tervetulleita. Illat koostuvat mukavasta yhdessäolosta, hengellisestä opetuksesta, keskustelusta, rukouksesta ja iltapalasta. Tervetuloa sellaisena kuin olet!

 • www.opko.fi/opiskelijat/jyvaskyla
 • Facebook: Opko JKL

Kansanlähetyksen opiskelijat ja nuoret aikuiset

Kansanlähetys on kirkon lähetysjärjestö. Järjestämme opiskelijoille ja nuorille aikuisille tarkoitettuja Kolme kohtaamista -iltoja maanantaisin klo 18:30 Lähetyskodilla (Kauppak. 13). Tule mukaan kohtaamaan itsesi, lähimmäisesi ja Jumalasi.

Jyväskylän Vapaaseurakunta

Olitpa iloinen tai surullinen, täynnä kysymyksiä tai vain etsit kotia, Urban Lightissa on paikka sinulle. Rokkaavan raikkaat ja kotoisan rennot illat joka torstai klo 19. Interpretation in English.

Jyväskylän NNKY

Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys on kansainvälinen ekumeeninen naisjärjestö. Järjestämme sekä hengellistä että sekulaarista harrastustoimintaa: pohditaan syntyjä syviä, järjestään retriittejä ja kursseja – mitä vain haluamme!

Muita

Eteläpohjalainen osakunta

Jyväskylän Yliopiston Eteläpohjalainen osakunta EPOK järjestää kuukausittain erilaisia tapahtumia. Tapahtumiin ovat tervetulleita kaikki synnyinseudusta riippumatta!

 • etelapohjalainenosakunta.wordpress.com
 • Facebook: Epok

SPR Campus osasto

SPR Campus osasto kuuluu maailman suurimpaan humanitaariseen avustusjärjestöön, kansainväliseen Punaiseen Ristiin. Campus on Jyväskylän korkeakouluopiskelijoiden osasto, jonka toimintaan kuuluvat paikalliset avustusprojektit, humanitaarinen oikeus, henkinen tuki sekä kansainvälisyys. Tervetuloa!

Jyväskylän opiskelijoiden luomupiiri Jolppi

Jolppi ry järjestää kuukausittain luomuruokatilauksia lähialueen luomutuottajilta, sekä muuta luomu- ja ruoka-aiheista toimintaa. Lisätietoja ja tilausaikataulut nettisivuilla.

 • www.jolppi.org
 • Facebook: Jolppi

SYY-Jyväskylä

SYY-Jyväskylä on Suomen Yhteiskunta-alan ylioppilaiden paikallisyhdistys, joka järjestää erilaisia tapahtumia kuten työpaikkavierailuja sekä perinteiset vappusitsit. Seuraamme aktiivisesti koulutus- ja työmarkkinapolitiikkaa toimien edunvalvojanasi myös Jyväskylän yliopistossa. Liity mukaan!

Olutseura DOS

Olutseura DOS ry on akateeminen olutseura, joka yhdistää hyviä oluita ja eri alojen opiskelijoita joka kuukausi! Järjestämme olutiltoja eri teemoilla, jonka lisäksi teemme esimerkiksi panimovierailuja. Tule mukaan maistelemaan ja oppimaan oluista – liity mukaan ja nähdään olutillassa!

Best Buddies -kaveritoiminta

Best Buddies -kaveritoiminta on vapaaehtoistoimintaa, jossa kehitysvammainen ja vammaton nuori yhdistetään tasavertaiseen kaveruuteen. Kaveruus on määräaikaista, maksutonta ja rentoa hengailua. Järjestämme myös kaikille avoimia tapahtumia. Ryhdy kaveriksi täyttämällä kaverilomake nettisivuillamme.

Jyväskylän fyysikkoseura

Jyväskylän fyysikkokerho on Suomen fyysikkoseuran paikallisosasto. Yhdistys toimii jyväskyläläisten fyysikoiden ja fysiikan opiskelijoiden yhdyssiteenä, ja järjestää mm. ekskursioita ja saunailtoja. Kerhon jäseniksi voivat liittyä yliopistosta valmistuneet fyysikot ja fysiikkaa pääaineenaan opiskelevat opiskelijat.

 • groups.jyu.fi/fk/etusivu
 • Facebook: F(k)