Valiokunnat

JYYn valiokunnat ovat kaikille opiskelijoille avoimia ryhmiä, jotka järjestävät toimintaa ja tarjoavat mahdollisuuden keskustella oman alansa ajankohtaisista kuulumisista. Valiokunnissa toimitaan yhdessä rennolla meiningillä. Tule rohkeasti mukaan!

Kokouksiin osallistuminen ei vaadi mitään ennakkotietoja, vaan paikalla olevat puheenjohtaja ja sihteeri luotsaavat kokousta eteenpäin. Valiokuntien toiminnasta pysyt parhaiten perillä liittymällä niiden sähköpostilistoille.

Opinto- ja tiedevaliokunta

Opinto- ja tiedevaliokunta pyrkii edistämään opiskelijan asemaa yliopistoyhteisössä ja parantamaan opiskeluoloja. Valiokunnassa keskustellaan ja jaetaan tietoa ajankohtaisista koulutukseen liittyvistä kysymyksistä, valmistellaan kannanottoja ja lausuntoja sekä suunnitellaan tapahtumia. Keskeisimpiä vuosittaisia tapahtumiamme ovat opiskelijapalautetapahtuma Valitusviikot, maksuttoman koulutuksen päivä ja valiokuntien syysexcursio Helsinkiin. Lisäksi valitsemme vuosittain Yliopistosäätiön myöntämän Hyvä opettaja -palkinnon saajan.

Valiokunnan puheenjohtaja 2016 Riikka Rintala | riikka.m.j.rintala (a) student.jyu.fi

Sosiaalivaliokunta

JYYn sosiaalivaliokunta käsittelee opiskelijoiden arkeen liittyviä asioita, kuten toimeentuloa, asumista, hyvinvointia, terveyttä ja tasa-arvoa. Sosiaalivaliokunta järjestää erilaisia tapahtumia, teemapäiviä ja keskustelutilaisuuksia, esimerkiksi vuosittain järjestettäviä Hyvinvointi- sekä Hymyviikkoja. Valiokunta pyrkii edistämään opiskelijoiden hyvinvointia ja kiinnittämään päätöksentekijöiden huomiota opiskelijoiden sosiaaliseen asemaan.

Valiokunnan puheenjohtaja 2017 Sonja Karppinen | sokrkarp (a) student.jyu.fi

Kansainvälisen toiminnan valiokunta

Suomalaisten ja ulkomaalaisten opiskelijoiden yhteisen valiokunnan tapaamisissa tarkastellaan (yliopisto)maailmaa erityisesti ulkomaalaisten tutkinto-opiskelijoiden silmin. Valiokunnassa pohditaan muun muassa kansainvälistymisen vaikutuksia Jyväskylän yliopistossa, ulkomaalaisten opiskelijoiden asemaa Suomessa ja Jyväskylässä, opiskelijavaihtoa sekä maksutonta koulutusta. Pyrimme edistämään kansainvälisyyttä ja suvaitsevaisuutta kampuksella sekä järjestämme erilaisia tapahtumia.

Valiokunnan puheenjohtaja 2017 Maisa Kolehmainen | maisa.s.kolehmainen (a) student.jyu.fi

Ympäristövaliokunta

Ympäristövaliokunta organisoi JYYn ympäristötoimintaa ja pyrkii herättämään keskustelua, ylläpitämään tervettä suhdetta luontoon sekä vaikuttamaan opiskelijoiden ja muidenkin ihmisten ympäristöasenteisiin ja –tekoihin kannanottojen, tapahtumien ja retkien avulla. Toiminta sisältää muun muassa pyöränhuoltotapahtumia, palstaviljelyä ja kirpputoreja. Valiokunnan yhteydessä toimii myös luomuruokapiiri, jonka kautta opiskelijat voivat tilata luonnonmukaisesti tuotettua ruokaa.

Valiokunnan puheenjohtaja 2016 Benjami Laine | mibelain (a) student.jyu.fi

Kehitysyhteistyövaliokunta

Kehitysyhteistyöstä kiinnostuneet tapaavat JYYn kehy-valiokunnassa. Valiokunta edistää opiskelijoiden tietämystä kehitysyhteistyöstä, järjestää kehitysyhteistyöviikkoa, teemapäiviä ja elokuvailtoja. Vastaamme myös JYYn oman kehitysyhteistyöhankkeen tiedotuksesta ja tukemisesta Intian Rajasthanissa. Vuonna 2010 käynnistyneen hankkeen tavoitteena on lisätä erityisesti naisten tietoisuutta heille kuuluvista oikeuksista, kannustaa lapsia koulunkäyntiin sekä voimaannuttaa koko kyläyhteisöä. Hanketta voi tukea ostamalla kehy-lounaan Ilokivessä tai maksamalla JYYn vapaaehtoisen kehy-maksun jäsenmaksun yhteydessä. Mukaan valiokuntaan ovat tervetulleita kaikki monikulttuurisesta toiminnasta kiinnostuneet ja tasa-arvoisemmasta maailmasta haaveilevat.

Valiokunnan puheenjohtaja 2017 Ira Vainikainen | ira.j.j.vainikainen (a) student.jyu.fi

Kulttuurivaliokunta

Kulttuurivaliokunnan toimintaan ovat tervetulleita kaikki kulttuurista tavalla tai toisella kiinnostuneet – pidätpä sitten elokuvista, taiteesta, musiikista tai erilaisten tapahtumien ideoimisesta ja järjestämisestä. Toiminnan peruslähtökohta on toteuttaa tapahtumia ja ideoita valiokuntalaisten ehdotusten pohjalta, ja kulttuurivaliokunta tarjoaakin mielenkiintoisia kulttuuritapahtumia laidasta laitaan. Näkyvimpään toimintaan kuuluvat elokuvateatteri Kampus Kino, perinteikäs sisäfestivaali Jyrock, kirpputorit, kulttuurimatkat ja erilaiset klubi-illat. Valiokunta tarjoaa myös erilaisia kursseja.

Valiokunnan puheenjohtaja 2016 Priska Pennanen | priskapennanen (a) gmail.com

Liikuntavaliokunta

Liikuntavaliokunta tarjoaa opiskelujen oheen erilaista liikuntaa jokaisen iloksi, senttejä tai sekunteja laskematta. Toimintaan kuuluvat syksyllä ja keväällä järjestettävä JYY-Cooper, talviliikuntapäivä Snowday sekä erilaiset retket, tempaukset ja tapahtumat, joita valiokunnan voimin ideoidaan. Lisäksi valiokunta tukee opiskelijoiden sekä ainejärjestöjen itse itselleen järjestämää liikuntaa.

Valiokunnan puheenjohtaja 2017 Tiia Nurminen | tiia.h.nurminen (a) student.jyu.fi

Kortepohjan vapaa-aikatoimikunta KVAT

Kortepohjan vapaa-aikatoimikunta KVAT toimii siellä, missä vapaa-ajantoimintaa tarvitaan – aivan kotikulmillasi! Kortepohjan ylioppilaskylän asukkaista koostuva iloinen yhteisö pyörittää lukuisia kerhoja (mm. kuvataide-, teatteri-, roolipeli-, lautapeli- ja kirjoittajakerhoja) sekä järjestää erilaisia kursseja, musiikkitapahtumia ja teemailtoja. KVAT on hankkinut kyläläisten käyttöön monia vuokrattavia ja lainattavia välineitä, kuten ompelukoneen, poran, sauvasekoittimen ja veneen. KVATin toimintaan pääset mukaan helposti: kävele vain sisään KVATin kokoukseen.

Kortepohjan asukasneuvosto

Kortepohjan asukasneuvoston päätösluettelot löytyvät Kortepohjan sivuilta.