Kortepohjan ylioppilaskylä

Kortepohjan ylioppilaskylä on JYYn omistama opiskelija-asuntojen kokonaisuus. Ylioppilaskylä sijaitsee Tuomiojärven lähistöllä kaupunkialueen pohjoislaidalla parin kilometrin päässä keskustasta ja yliopistosta (ks. Jyväskylän kartta). Ylioppilaskylään pääsee keskustasta paikallisliikenteen busseilla 18 ja 25, joista bussi 18 tulee Taitoniekantielle ja bussi 25 Laajavuorentielle Kortepohjan kauppojen parkkipaikan kohdalle.

Ylioppilaskylän ensimmäiset asunnot valmistuivat 1968. Nykyään rakennuksia on kylässä 16 ja asukkaita noin 1600. Ylioppilaskylän keskusrakennuksessa sijaitsevat ravintola Rentukka sekä vapaa-aikatila Lillukka, joiden lisäksi kylässä on useampia erilaisia harrastetiloja eri tarkoituksiin.

Ylioppilaskylän asukkaiden itsensä järjestämä säännöllinen harrastustoiminta ja erilaiset pienet ja keskisuuret tapahtumat takaavat, että Kortepohjassa elämä ei käy yksitoikkoiseksi.

Kartta JYYn sijainnistaAsuntoasioista ylioppilaskylässä huolehtii JYYn asukas- ja taloustoimisto, joka sijaitsee Vehkakujalla (Vehkakuja 2 B, 40700 Jyväskylä).

Ylioppilaskylän asukkaiden äänitorvena toimii Asukastoimikunta, joka valitaan vuosittain järjestettävässä Asukaskokouksessa. Asukaskokous kutsutaan koolle syksyisin ja siihen voivat osallistua kaikki ylioppilaskylän asukkaat. Asukastoimikunta järjestää kivaa toimintaa asukkaille, tuo asukkaiden mielipiteet Kylän päätöksentekoon ja julkaisee esim. Kylähullu-lehteä.