Kampus Kustannus

Tervetuloa Kampus Kustannukseen!

JYY:n julkaisusarja Kampus Kustannus on erityisesti opiskelijoita kiinnostavia teoksia julkaiseva erikoiskustantamo. Olemme julkaisseet niin akateemista kuin populaaritieteellistäkin kirjallisuutta, oppimateriaaleja sekä runoja, proosaa ja sarjakuvia.

Vahvuusalueitamme ovat perinteisesti olleet erityisesti yhteiskunta- ja humanistiset tieteet, mutta kustantajana olemme avoimia ja ennakkoluulottomia. Esimerkkeinä korkealaatuisista tietokirjoistamme voi mainita muun muassa Outi Merisalon teoksen Manu Scripta – Länsimaisen kirjan historia keskiajalla (2003) sekä jyväskyläläisten historioitsijoiden koostaman oppaan Vanhojen käsialojen lukukirja (2002).

Kulttuurihistoriaa olemme tehneet esimerkiksi unkarilaisen Miklós Mészölyn kokeellisten novellien kokoelmalla Repeämiä kartassa (2007), maailmankaikkeuden ensimmäisellä niittymarinkielisellä lastenkirjalla Kö me üluna ("Keitä me olemme", 1999) ja kuvataiteilija Riitta Uusitalon esikoissarjakuva-albumilla Rakastakaa minua hellästi, neiti (1986).

Kampus Kustannus on perustettu vuonna 1979. Juuremme löytyvät Jyväskylässä 1970-luvun lopussa vaikuttaneesta sivistysyliopistoliikkeestä ja toisaalta yliopiston historian laitoksen kotiseutukirjasarjasta.

Kampus Kustannuksen ohjeet rinnakkaistallentamiseen ja muuhun verkkojulkaisemiseen löytyvät täältä.