Asuminen

Opiskelijat voivat yksityisten markkinoiden lisäksi hakea asuntoa Kortepohjan ylioppilaskylästä ja Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiöltä. Niin KOAS kuin ylioppilaskyläkin ovat luotettavia vuokranantajia ja vuokratasot ovat edullisia useimpiin vapaiden markkinoiden asuntoihin verrattuna.

Kortepohjan ylioppilaskylä

Ylioppilaskunnan omistaman Kortepohjan ylioppilaskylän asuntoja voivat hakea JYYn jäsenet. Perheasuntoa hakiessa vähintään toisen hakijoista on oltava JYYn jäsen. Syyskuussa asuntoja varataan uusille opiskelijoille, vaihto-opiskelijoille ja lapsiperheille. Vanhat opiskelijat voivat hakea joko kesäkuukausien tai lokakuun alusta vapautuviin asuntoihin. Muutto ylioppilaskylän sisällä, esimerkiksi yksiöstä perheasuntoon perhekoon kasvaessa, onnistuu sisäisen jonon kautta ympäri vuoden.

Ylioppilaskunta omistaa asuntoja myös Vehkakuja 2:ssa. Vehkakujan asukkaan ei tarvitse olla ylioppilaskunnan jäsen. Kortepohjan ylioppilaskylään ja Vehkakujan kohteisiin voi tutustua ylioppilaskylän nettisivuilla.

JYY Asukaspalvelut
Vehkakuja 2 B
asunnot@jyy.fi
014 607 201

Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiö KOAS

Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiö KOAS:lla on ympäri Jyväskylää 76 kerrostaloa, joiden asunnot ovat soluasuntoja, yksiöitä ja perheasuntoja. KOAS:n asuntoihin on jatkuva haku. Asumisen edellytyksenä on opiskelupaikka Jyväskylän seudulla. Asuntokohteisiin voi tutustua sekä täyttää hakemuksen netissä.

JYYn asuntopalsta

JYY ylläpitää sähköistä asuntopalstaa, jossa voi etsiä ilmaiseksi vuokra-asuntoa, vuokralaista tai kämppistä. Asuntopalsta on tarkoitettu vain Jyvässeudun opiskelijoiden vuokra-asuntotarpeisiin.

Tilapäismajoitus

Tilapäismajoitus on ratkaisu tilapäiseen asunnottomuuteen syksyllä. Majoitusta järjestetään elo-syyskuun aikana.

Sosiaalipoliittinen asiantuntija
sopo-asiantuntija(a)jyy.fi
050 307 0540

Ylioppilaskylän tavaranvaihtopiste Kierukka

Vapaaehtoisvoimin toimiva tavaranvaihtopiste Kierukka Kortepohjan D-talon pohjakerroksessa ottaa vastaan ja välittää eteenpäin kaikkea, mistä tahdot ilmaiseksi luopua. Hyllyillä on vaihteleva valikoima pienelektroniikkaa, vaatteita, kenkiä, sisustustarvikkeita, taloustavaroita, toimistotarvikkeita ja leluja. Tavaroita annetaan ilmaiseksi niitä himoitseville. Kierukka on avoinna joka tiistai klo 17-19.

Ota yhteyttä:
Panu Mäkinen
pamakine(a)jyu.fi

Facebook
Nettisivut