Tilapäismajoitus 2016

[Info about the temporary accommodation in English click here]

Päivitetty 5.8.2016

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta (JYY) järjestää syksyllä 2016 tilapäismajoitusta kaupunkiin saapuville korkeakouluopiskelijoille (yliopisto & ammattikorkeakoulu), joilla ei ole vielä opintojen alkaessa asuntoa.

 

Tilapäismajoitusta tullaan järjestämään 19.8.–3.10.2016 Omena Hotel Jyväskylässä (Vapaudenkatu 57, 40100 Jyväskylä). Majoittuminen tapahtuu kahden tai kolmen hengen huoneissa ja hinta majoittujille on 20 €/yö/hlö. Tälle sivulle on kerätty kaikki olennainen tieto liittyen tilapäismajoitukseen.

 Huomioithan, että tilapäismajoituksessa on rajallinen määrä paikkoja, emmekä voi taata kaikille halukkaille paikkaa majoituksesta. Varauksia voi alkaa tekemään viikolla 33 (15.8.2016 klo 14 alkaen).

 • Lisätietoja saa JYYn tilapäismajoitusvastaavalta
  Hanna Toppi
  apu(a)jyy.fi
  +358 50 410 9329

 

 

Prosessi

 

 1. Tilapäismajoituksen tarpeessa oleva opiskelija varaa / tiedustelee varaustilannetta sähköpostilla tai puhelimitse JYYltä
 2. Jos tilaa on, opiskelija voi varata itselleen petipaikan maanantai-iltapäivästä keskiviikkoaamuun, keskiviikoiltapäivästä perjantaiaamuun tai perjantai-iltapäivästä maanantaiaamuun. Vain majoitukseen haluava opiskelija voi varata itselleen petipaikan (esim. opiskelijan tutor ei voi tehdä varausta).
  1. Majoitukseen voi saapua ainoastaan maanatai-, keskiviikko- tai perjantai-iltapäivänä.
  2. Varaukset tehdään aina yllämainituissa sarjoissa. Kerralla voi varata suoraan myös vaikka koko viikon majoituksen maanatai-iltapäivästä maanantaiaamuun, mutta jos niin pitkälle pätkälle ei olekaan tarvetta, tulee tarpeettomat majoituspätkät perua viimeistään majoituspätkän alkamista edeltävänä arkipäivänä klo 12 mennessä. Muuten majoittuja joutuu maksamaan peruuttamatta jääneet majoituspätkät (20€/yö). 
  3. Sähköpostilla tai puhelimessa tehty varaus on sitova ja varauksen tekemisen yhteydessä opiskelijalta otetaan yhteystiedot, joilla häntä voidaan laskuttaa varatuista, peruuttamattomista öistä.
 3. Opiskelija hakee avainkoodin, jolla pääsee huoneeseen, allekirjoittaa sopimuksen majoittumisesta ja maksaa varatut yöt JYYn toimistolla aukioloaikojen puitteissa. Majoituksen varaajan on haettava avainkoodi itse.
 4. Huoneiden koodit vaihdetaan säännöllisesti ja pidemmän kuin yhden majoituspätkän varanneillle opiskelijoille lähetetään vaihtunut koodi opiskelijan antamaan puhelinnumeroon.

 

 

Varaaminen ja yhteystiedot

 

Paikka tilapäismajoitukseen on varattava etukäteen, ennen kuin saavut paikalle. Paikka varataan suoraan JYYltä.

 

Jos tilaa on, opiskelija voi varata itselleen petipaikan maanantai-iltapäivästä keskiviikkoaamuun, keskiviikoiltapäivästä perjantaiaamuun tai perjantai-iltapäivästä maanantaiaamuun. Kerralla voi varata suoraan myös vaikka koko viikon majoituksen maanatai-iltapäivästä seuraavan viikon keskiviikkoaamuun. Varaukset tehdään aina alkaen maanantaina, keskiviikkona tai perjantaina. Jos niin pitkälle pätkälle ei olekaan tarvetta, tulee tarpeettomat majoituspätkät perua viimeistään majoituspätkän alkamista edeltävänä arkipäivänä klo 12 mennessä. Muuten majoittuja joutuu maksamaan peruuttamatta jääneet majoituspätkät (20€/yö). Majoituksen enimmäisaikaa ei ole rajoitettu 19.8.–3.10.2016 välisenä aikana.

 

Esimerkki 1: Opiskelija on varannut majoituksen maanantai-iltapäivästä perjantaiaamuun, mutta saakin pysyvän asunnon keskiviikosta alkaen. Hän peruu ke-pe majoituspätkän tiistaina klo 12 mennessä eikä joudu maksamaan ke-pe varausta.

 

Esimerkki 2: Opiskelija on varannut varmuuden vuoksi sängyn tilapäismajoituksesta perjantai-iltapäivästä maanantaiaamuun hänen saapuessaan Jyväskylään. Hän saa tiedon pysyvästä asunnosta samana perjantaina klo 15 eikä tarvitse tilapäismajoitusta enää viikonlopulle. Koska tilapäsiamjoitus olisi pitänyt perua viimeistään varausta edeltävänä arkipäivänä klo 12 hän joutuu maksamaan varauksestaan 20€/yö = 60€.  

 

Huomioithan, että tilapäismajoituksessa on rajallinen määrä paikkoja, emmekä voi taata kaikille halukkaille paikkaa majoituksesta. Varauksia voi alkaa tekemään viikolla 33 (15.8.2016)

 

 

Saapuminen

 

Tilapäismajoitukseen voit saapua haluamanasi ajankohtana, mutta avainkoodi tulee hakea JYYn keskustoimistolta toimiston aukioloaikojen puitteissa. Avainkoodia haettaessa sinua pyydetään täyttämään sopimus ja kertomaa, missä oppilaitoksessa opiskelet.

 

 • JYYn Keskustoimisto (Ylioppilastalo Ilokivi): Keskussairaalantie 2, 40600 Jyväskylä
 • Auki ma-to 11–12 ja 12:30–16, pe 11–12 ja 12:30–15 (ellei toisin sovittu tai ilmoitettu)

Tilapäismajoituksen järjestäjät pyytävät huomioimaan saapumisajoissa huoneessa majoittuvan toisen opiskelijan ja kunnioittamaan yleisiä hiljaisuusaikoja.

 

 

Hinta, maksaminen ja huoneet

 

Opiskelijat majoittuvat Omena Hotellissa hintaan 20 €/hlö/yö, mutta majoitus on aina varattava JYYn kautta. Petipaikka on varattava aina vähintään maanantai-iltapäivästä keskiviikkoaamuun, keskiviikoiltapäivästä perjantaiaamuun tai perjantai-iltapäivästä maanantaiaamuun. Majoitukseen voi siis saapua ainoastaan maanantaina, keskiviikkona tai perjantaina. Hintaan kuuluu majoittuminen kahden tai kolmen hengen yhteishuoneissa, joissa voi olla sekä miehiä että naisia. Huoneita jaettaessa pyritään huomioimaan majoittujan ilmoitettu sukupuoli.  Huoneiden varusteluun kuuluu kylpyhuone, 1 sänky, 2 vuodetuolia, vuodevaatteet ja pyyhkeet. Huoneiden varusteluun kuuluu myös mini-jääkaappi, mikroaaltouuni, vedenkeitin (kertakäyttömukeja, lusikoita, kahvia ja teetä huoneessa), WC, suihku (saippua), hiustenkuivain ja ruokapöytä neljälle. Huoneissa on ilmainen internetyhteys. Hintaan ei kuulu aamupalaa.

 

Tilapäismajoituksen vähimmäismajoitusaika on ma-ke, ke-pe tai pe-ma. Varauksia voi tehdä myös useammalle päivälle, mutta aina edellä mainituissa sarjoissa. Kerralla varatut useammat majoitussarjat maksetaan avainkoodia haettaessa. Jälkikäteen tehdyt lisävaraukset käydään maksamassa JYYn toimistolla viimeistään samana päivänä kun majoitus alkaa. Jos tarve tilapäismajoittumiselle poistuu, tulee jo varatut lisäyöt perua viimeistään edellisenä arkipäivänä klo 12:00 mennessä. Muuten laskutamme majoittujaa perumatta jääneistä öistä.

 

 

Poistuminen majoituksesta

 

Checkout tulee tehdä viimeistään klo 12 sinä päivänä, jolloin varaus päättyy (keskiviikko, perjantai tai maanantai). Tilapäismajoituksen järjestäminen päättyy 3.10., majoituksesta tulee poistua tuolloin viimeistään klo 12:00.

 

Et ole oikeutettu jäämään tilapäsimajoitukseen varauksesi loputtua, ellet tee uutta varausta.

 

 

Asumislisä

 

Mikäli sinulla on oikeus opintotuen asumislisään, voit saada asumislisää myös tilapäismajoituksesta mikäli viivyt majoituksessa 18 päivää tai enemmän.

Asumislisää haetaan opintotukihakemuksen yhteydessä. Opintotukea voit hakea esimerkiksi sähköisesti KELAn nettisivuilta. Jos haet asumislisää tilapäismajoituksesta, tulee sinun täyttää myös oheinen lomake hakemuksesi liitteksi. Kyseinen lomake  palautetaan täytettynä omaan opiskelijajärjestöösi (JYY/JAMKO), josta lomake toimitetaan puolestasi eteenpäin oppilaitoksesi opintotukilautakuntaan käsittelyyn. Lomake tulee palauttaa ylioppilas- tai opiskelijakuntaan viimeistään majoituksen päättyessä eli 3.10. mennessä. Huomaathan kuitenkin, että opintotukihakemus tulee jättää viimeistään syyskuun aikana, mikäli haet tukea syyskuulta.  

 

 

Huomioitavaa!

 

Tilapäismajoituksessa oleva opiskelija on itse vastuussa omista tavaroistaan, itsestään ja huoneesta. Mahdolliset vahingot tai väärinkäytöksistä johtuvat haitat tulee korvata suoraan hotellille. JYY ei vastaa tilapäismajoittujien aiheuttamista vahingoista tai heille tai heidän tavaroilleen sattuneista vahingoista. Majoituksesta tulee poistua varauksen loputtua. Majoitusta varaamattomia henkilöitä ei saa päästää hotellin tiloihin.