Tilapäismajoitus 2017

[Info about the temporary accommodation in English click here]

Päivitetty 15.8.2017

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta (JYY) yhdessä opiskelijakunta JAMKOn kanssa järjestää syksyllä 2017 tilapäismajoitusta kaupunkiin saapuville korkeakouluopiskelijoille (yliopisto & ammattikorkeakoulu), joilla ei ole vielä opintojen alkaessa asuntoa.

 

Tilapäismajoitusta tullaan järjestämään 21.8.–17.9.2017 Forenom Apartments huoneistoissa. Majoittuminen tapahtuu vähintään kolmen ihmisen jakamissa asunnoissa ja hinta majoittujille on 25 €/yö/hlö. Tälle sivulle on kerätty kaikki olennainen tieto liittyen tilapäismajoitukseen.

 Huomioithan, että tilapäismajoituksessa on rajallinen määrä paikkoja, emmekä voi taata kaikille halukkaille paikkaa majoituksesta. Varauksia voi alkaa tekemään tiistaina 15.8 klo 12 alkaen.

 • Tilapäismajoituksen varaus JYYn tilapäismajoituskoordinaattorilta
 • JYYn toimiston aukioloajat: ma-to klo 12-16, pe klo 12-15
 • Sähköposti: apu@jyy.fi
 • Puhelin: +358 50 410 9329

Varausta tehdessäsi mainitsethan viestissä oman nimesi, puhelinnumerosi, haluamasi majoitusajankohdan sekä oppilaitoksesi. Varaus vahvistetaan sinulle JYYn toimistoaikojen aikana. 

 

Prosessi

 

 1. Tilapäismajoituksen tarpeessa oleva opiskelija varaa / tiedustelee varaustilannetta sähköpostilla tai puhelimitse JYYltä
 2. Jos tilaa on, opiskelija voi varata itselleen petipaikan maanantai-iltapäivästä keskiviikkoaamuun, keskiviikoiltapäivästä perjantaiaamuun tai perjantai-iltapäivästä maanantaiaamuun. Vain majoitukseen haluava opiskelija voi varata itselleen petipaikan (esim. opiskelijan tutor ei voi tehdä varausta).
  1. Majoitukseen voi saapua ainoastaan maanatai-, keskiviikko- tai perjantai-iltapäivänä.
  2. Varaukset tehdään aina yllämainituissa sarjoissa. Kerralla voi varata suoraan myös vaikka koko viikon majoituksen maanatai-iltapäivästä maanantaiaamuun, mutta jos niin pitkälle pätkälle ei olekaan tarvetta, tulee tarpeettomat majoituspätkät perua viimeistään majoituspätkän alkamista edeltävänä arkipäivänä klo 12 mennessä. Muuten majoittuja joutuu maksamaan peruuttamatta jääneet majoituspätkät (25€/yö). 
  3. Sähköpostilla tai puhelimessa tehty varaus on sitova ja varauksen tekemisen yhteydessä opiskelijalta otetaan yhteystiedot, joilla häntä voidaan laskuttaa varatuista, peruuttamattomista öistä.
 3. Opiskelija hakee avaimen, jolla pääsee asuntoon, allekirjoittaa sopimuksen majoittumisesta ja maksaa varatut yöt JYYn toimistolla aukioloaikojen puitteissa. Majoituksen varaajan on haettava avain itse. Toimistoaikojen jälkeen kaupunkiin saapuvien majoittujien kanssa tilanne sovitaan erikseen.

 

 

Varaaminen ja yhteystiedot

 

Paikka tilapäismajoitukseen on varattava etukäteen, ennen kuin saavut paikalle. Paikka varataan suoraan JYYltä.

 • Tel: +358 50 410 9329
 • E-mail: apu(a)jyy.fi

 

Jos tilaa on, opiskelija voi varata itselleen petipaikan maanantai-iltapäivästä keskiviikkoaamuun, keskiviikoiltapäivästä perjantaiaamuun tai perjantai-iltapäivästä maanantaiaamuun. Kerralla voi varata suoraan myös vaikka koko viikon majoituksen maanatai-iltapäivästä seuraavan viikon keskiviikkoaamuun. Varaukset tehdään aina alkaen maanantaina, keskiviikkona tai perjantaina. Jos niin pitkälle pätkälle ei olekaan tarvetta, tulee tarpeettomat majoituspätkät perua viimeistään majoituspätkän alkamista edeltävänä arkipäivänä klo 12 mennessä. Muuten majoittuja joutuu maksamaan peruuttamatta jääneet majoituspätkät (25€/yö). Majoituksen enimmäisaikaa ei ole rajoitettu 21.8.–17.9.2017 välisenä aikana.

 

Esimerkki 1: Opiskelija on varannut majoituksen maanantai-iltapäivästä perjantaiaamuun, mutta saakin pysyvän asunnon keskiviikosta alkaen. Hän peruu ke-pe majoituspätkän tiistaina klo 12 mennessä eikä joudu maksamaan ke-pe varausta.

 

Esimerkki 2: Opiskelija on varannut varmuuden vuoksi sängyn tilapäismajoituksesta perjantai-iltapäivästä maanantaiaamuun hänen saapuessaan Jyväskylään. Hän saa tiedon pysyvästä asunnosta samana perjantaina klo 15 eikä tarvitse tilapäismajoitusta enää viikonlopulle. Koska tilapäsiamjoitus olisi pitänyt perua viimeistään varausta edeltävänä arkipäivänä klo 12 hän joutuu maksamaan varauksestaan 25€/yö = 75€.  

 

Huomioithan, että tilapäismajoituksessa on rajallinen määrä paikkoja, emmekä voi taata kaikille halukkaille paikkaa majoituksesta. Varauksia voi alkaa tekemään tiistaina 15.8.

 

 

Saapuminen

 

Tilapäismajoitukseen voit saapua haluamanasi ajankohtana, mutta avain tulee hakea JYYn keskustoimistolta toimiston aukioloaikojen puitteissa. Avainta haettaessa sinua pyydetään täyttämään sopimus ja kertomaan, missä oppilaitoksessa opiskelet.

 

 • JYYn Keskustoimisto (Ylioppilastalo Ilokivi): Keskussairaalantie 2, 40600 Jyväskylä
 • Auki ma-to 12–16, pe 12–15 (ellei toisin sovittu tai ilmoitettu)

Tilapäismajoituksen järjestäjät pyytävät huomioimaan saapumisajoissa huoneessa majoittuvan toisen opiskelijan ja kunnioittamaan yleisiä hiljaisuusaikoja.

 

 

Hinta, maksaminen ja huoneet

 

Opiskelijat majoittuvat Forenom Apartments Jyväskylässä hintaan 25 €/hlö/yö, mutta majoitus on aina varattava JYYn kautta. Petipaikka on varattava aina vähintään maanantai-iltapäivästä keskiviikkoaamuun, keskiviikoiltapäivästä perjantaiaamuun tai perjantai-iltapäivästä maanantaiaamuun. Hintaan kuuluu majoittuminen vähintään kahden hengen yhteisasunnoissa, joissa voi olla sekä miehiä että naisia. Majoituspaikkoja jaettaessa pyritään huomioimaan majoittujan ilmoitettu sukupuoli.

Tilapäismajoituksen vähimmäismajoitusaika on ma-ke, ke-pe tai pe-ma. Varauksia voi tehdä myös useammalle päivälle, mutta aina edellä mainituissa sarjoissa. Kerralla varatut useammat majoitussarjat maksetaan avainta haettaessa. Jälkikäteen tehdyt lisävaraukset käydään maksamassa JYYn toimistolla viimeistään samana päivänä kun majoitus alkaa. Jos tarve tilapäismajoittumiselle poistuu, tulee jo varatut lisäyöt perua viimeistään edellisenä arkipäivänä klo 12:00 mennessä. Muuten laskutamme majoittujaa perumatta jääneistä öistä.

Majoittujan tulee tuoda majoitukseen omat liinavaatteet tai makuupussi. Jokaisen majoittujan tulee myös huolehtia asunnon huolellisesta siivouksesta oman majoittumispätkänsä jälkeen. Majoittuja on korvausvelvollinen silloin, jos hän esimerkiksi hajottaa asunnon irtaimistoa tai hävittää asunnon avaimet.

 

Poistuminen majoituksesta

 

Checkout tulee tehdä viimeistään klo 11 sinä päivänä, jolloin varaus päättyy (keskiviikko, perjantai tai maanantai). Tilapäismajoituksen järjestäminen päättyy 17.9, majoituksesta tulee poistua tuolloin viimeistään klo 11:00.

 

Et ole oikeutettu jäämään tilapäsimajoitukseen varauksesi loputtua, ellet tee uutta varausta. Huomioithan, että olet velvollinen siivoamaan asunnon ennen poistumistasi majoituksesta.

 

Huomioitavaa!

 

Tilapäismajoituksessa oleva opiskelija on itse vastuussa omista tavaroistaan, itsestään ja huoneesta. Mahdolliset vahingot tai väärinkäytöksistä johtuvat haitat tulee korvata suoraan hotellille. JYY ei vastaa tilapäismajoittujien aiheuttamista vahingoista tai heille tai heidän tavaroilleen sattuneista vahingoista. Majoituksesta tulee poistua varauksen loputtua. Majoitusta varaamattomia henkilöitä ei saa päästää hotellin tiloihin.