Opinto- ja tiedevaliokunta

Opinto- ja tiedevaliokunta on kaikille Jyväskylän yliopiston opiskelijoille avoin foorumi, jota kaverit kutsuvat kopovaliokunnaksi. Sen aihealueisiin kuuluvat muun muassa opintoasiat, opiskelijan edunvalvonta, yliopistohallinnon kysymykset ja korkeakoulutukseen liittyvä lainsäädäntö.

Valiokunnassa voit tavata hallinnon opiskelijajäseniä ja päästä kuulemaan viimeisimpiä kuulumisia laitosten ja tiedekuntien tapahtumista. Opiskelijat ovat mukana vaikuttamassa esimerkiksi opetussuunnitelmiin ja koulutuksen kehittämiseen. Sinunkin ideoillasi on käyttöä. Valiokunta kokoustaa noin kerran kuussa, ja kokouksista ilmoitetaan JYYn nettisivujen tapahtumakalenterissa. Valiokunnan kokouksiin osallistuu ihan tavallisia opiskelijoita, ja siksi kokousten ilmapiiri on yleensä hyvin rento. Lisäksi kokouksissa on yleensä kahvitarjoilu.

Kopovaliokunnassa pakerretaan mielenkiintoisten ja opiskelijalle hyödyllisten asioiden parissa. Tiesitkö esimerkiksi, että opiskelijoilla on oikeus saada tentaattorilta perustelut saamalleen arvosanalle tai että kurssin vaihtoehtoisista suoritustavoista on kerrottava opiskelijoille etukäteen? Entäpä tiesitkö, että yliopiston hallinnossa vaikuttaa kymmeniä opiskelijoita – jopa yliopiston korkeimmissa toimielimissä? Osallistumalla kopovaliokunnan toimintaan tiedät. Kopovaliokunnan keskeisimpiä vuosittaisia tapahtumia ovat opiskelijoiden palautetapahtuma Valitusviikot ja Hyvä opettaja -palkinnon saajan valinta.

Lisätietoja valiokunnan toiminnasta saat kysymällä valiokunnan puheenjohtajalta, tai korkeakoulupoliittiselta sihteeriltä ja liittymällä kopovaliokunnan sähköpostilistalle. Listalle voit liittyä tästä. Valiokunta löytyy myös Facebookista.

 

Seuraavat opinto- ja tiedevaliokunnan kokoukset:

  • Opinto- ja tiedevaliokunta 2/2017 14.2. klo. 16:15 Ilokiven takaosassa
  • Opinto- ja tiedevaliokunta 3/2017 15.3. klo. 16:15 
  • Opinto- ja tiedevaliokunta 4/2017 4.4. klo. 16:15 
  • Opinto- ja tiedevaliokunta 5/2017 2.5. klo. 16:15 (Vappu-munkkikokous!!)

Valiokunnan henkilöt:

Asta Järvinen, opinto- ja tiedevaliokunnan puheenjohtaja 2017
asta.e.jarvinen (a) student.jyu.fi

Klaara Tapper, JYYn hallituksen kopo-, kuntapolitiikka ja kansainvälisyysvastaava 2017
klaara.tapper (a) hallitus.jyy.fi

Riikka Rintala, JYYn hallituksen kopo-, työelämä ja Kampus Kustannus -vastaava 2017
riikka.rintala (a) hallitus.jyy.fi

Joachim Kratochvil, JYYn korkeakoulupoliittinen asiantuntija, valiokunnan sihteeri
kopo-asiantuntija (a) jyy.fi
+358 (0)50 330 1025