Opinto- ja tiedevaliokunta

Opinto- ja tiedevaliokunta on kaikille Jyväskylän yliopiston opiskelijoille avoin foorumi, jota kaverit kutsuvat kopovaliokunnaksi. Sen aihealueisiin kuuluvat muun muassa opintoasiat, opiskelijan edunvalvonta, yliopistohallinnon kysymykset ja korkeakoulutukseen liittyvä lainsäädäntö.

Valiokunnassa voit tavata hallinnon opiskelijajäseniä ja päästä kuulemaan viimeisimpiä kuulumisia laitosten ja tiedekuntien tapahtumista. Opiskelijat ovat mukana vaikuttamassa esimerkiksi opetussuunnitelmiin ja koulutuksen kehittämiseen. Sinunkin ideoillasi on käyttöä. Valiokunta kokoustaa noin kerran kuussa, ja kokouksista ilmoitetaan JYYn nettisivujen tapahtumakalenterissa. Valiokunnan kokouksiin osallistuu ihan tavallisia opiskelijoita, ja siksi kokousten ilmapiiri on yleensä hyvin rento. Lisäksi kokouksissa on yleensä kahvitarjoilu.

Kopovaliokunnassa pakerretaan mielenkiintoisten ja opiskelijalle hyödyllisten asioiden parissa. Tiesitkö esimerkiksi, että opiskelijoilla on oikeus saada tentaattorilta perustelut saamalleen arvosanalle tai että kurssin vaihtoehtoisista suoritustavoista on kerrottava opiskelijoille etukäteen? Entäpä tiesitkö, että yliopiston hallinnossa vaikuttaa kymmeniä opiskelijoita – jopa yliopiston korkeimmissa toimielimissä? Osallistumalla kopovaliokunnan toimintaan tiedät. Kopovaliokunnan keskeisimpiä vuosittaisia tapahtumia ovat opiskelijoiden palautetapahtuma Valitusviikot ja Hyvä opettaja -palkinnon saajan valinta.

Lisätietoja valiokunnan toiminnasta saat kysymällä valiokunnan puheenjohtajalta, tai korkeakoulupoliittiselta sihteeriltä ja liittymällä kopovaliokunnan sähköpostilistalle. Listalle voit liittyä tästä. Valiokunta löytyy myös Facebookista.

 

Seuraavat opinto- ja tiedevaliokunnan kokoukset:

  • Opinto- ja tiedevaliokunta 7/2016 11.10. klo. 16:15 Ilokiven takaosassa
  • Opinto- ja tiedevaliokunta 8/2016 8.11. klo. 16:15 
  • Opinto- ja tiedevaliokunta 9/2016 29.11. klo. 16:15 Ilokiven takaosassa

Valiokunnan henkilöt:

Riikka Rintala, opinto- ja tiedevaliokunnan puheenjohtaja 2016
riikka.m.j.rintala (a) student.jyu.fi

Teemu Vasama, JYYn hallituksen kopo-, kv- ja kampus kehitys -vastaava 2016
teemu.vasama (a) hallitus.jyy.fi

Toni Lamminaho, JYYn hallituksen kopo-, tutor- ja työelämävastaava 2016
toni.lamminaho (a) hallitus.jyy.fi

Joachim Kratochvil, JYYn korkeakoulupoliittinen asiantuntija, valiokunnan sihteeri
kopo-asiantuntija (a) jyy.fi
+358 (0)50 330 1025