Kampus Kino

Kampus Kino on yliopiston ylioppilaskunnan oma elokuvateatteri, joka on tarjonnut jo vuodesta 1979 alkaen opiskelijoille monipuolisia elokuvaelämyksiä. Kampus Kino toimii lukukausien aikana Ilokiven alakerrassa (Keskussairaalantie 2). Lukuvuoden 2015-2016 Kampus Kino toimii Ilokiven peruskorjauksen takia väistötiloissa JAMKin tiloissa Valjakka-auditoriossa (Rajakatu 35).

Kampus Kinon esitykset ovat tiistaisin klo 19.00 ellei toisin mainita. Kassa ja ovet saliin avataan klo 18.30, ellei toisin mainita.

Liput maksavat opiskelijoilta 6 €, muilta 8 €. Ei ennakkomyyntiä. Lippuja voi ostaa vain käteisellä.

Kampus Kino Facebookissa


Kevään 2016 elokuvaesittelyt

26.1. Star Wars: The Force Awakens

J.J. Abrams · USA 2015 · 135 min · K12

The Force Awakens on Star Warsin paluu juurilleen 2000-luvun vaihteen esiosien harha-askelten jälkeen. Uusi trilogia alkaa 30 vuotta Jedin paluu -elokuvan tapahtumien jälkeen ja mukana on sekä vanhoja tuttuja hahmoja että uusiakin kasvoja.

IMDB | Traileri

2.2. Järven tarina

Marko Röhr, Kim Saarniluoto · Suomi 2016 · 76 min · S

Järven tarina –elokuva vie katsojan Suomen luonnon ainutlaatuisimman aarteen, järviemme, saloihin ja myytteihin. Suomalaisen kulttuurin ja muinaisten uskontojen tarinat heräävät henkiin, kun pinnan alla oleva maailma avataan katsojille ensi kertaa tässä laajuudessa. Järven tarinassa kaikki kerrotaan veden kautta; selityksensä saavat niin maailman synty kuin veden äärellä ja alla elävät eläimet, kasvit ja hyönteiset. Vuodenajat vaihtuvat tarinoiden myötä, yli kuusi tuhatta vuotta järvien historiaa kerrotaan vanhojen suomalaisten tarujen, uskomusten ja uskontojen kautta.

IMDB | Traileri

9.2. Arktisen Upeeta -festivaali

16.2. The Hateful Eight

Quentin Tarantino · USA 2015 · 168 min.

Quentin Tarantinon uutuus sijoittuu Yhdysvaltain sisällissodan jälkeisiin vuosiin. Hevosvankkurit kiitävät halki talvisen Wyomingin. Kyydissä istuvat palkkionmetsästäjä John Ruth (Kurt Russell) ja hänen vangitsemansa henkipatto Daisy Domergue (Jennifer Jason Leigh). Heillä on kiire Red Rockiin, kaupunkiin missä ”Pyövelinä” näillä main tunnetun Ruthin on määrä tuoda Domergue oikeuden eteen. Matkan varrella he kohtaavat kaksi muukalaista. Majuri Marquis Warren (Samuel L. Jackson) on entinen Pohjoisvaltioiden sotilas ja nykyään pahamaineinen palkkionmetsästäjä. Chris Mannix (Walton Goggins) on syvän etelän luopio, joka väittää olevansa kaupungin uusi seriffi.

Lumimyrsky pysäyttää joukkion etenemisen ja Ruth, Domergue, Warren ja Mannix suuntaavat vuorensolan suojiin, majatalo Minnie’s Haberdasheryyn. Mutta perillä heitä ei olekaan vastassa paikan omistaja vaan neljä vierasta kasvoa: Bob (Demian Bichir), joka hoitaa paikkaa Minnien vieraillessa äitinsä luona, Red Rockin pyöveli Oswaldo Mobray (Tim Roth), karjapaimen Joe Gage (Michael Madsen) ja etelävaltioiden armeijan kenraali Sanford Smithers (Bruce Dern). Kun myrsky yltyy vuoristossa, kahdeksan matkalaista huomaa, etteivät he ehkä koskaan tule pääsemän Red Rockiin…

IMDB | Traileri

23.2. Steve Jobs

Danny Boyle · USA 2015 · 122 min · K7

Danny Boylen ohjaamaa Steve Jobsia ei pidä sekoittaa parin vuoden takaiseen samaisesta henkilöstä tehtyyn elämänkertaelokuvaan. Aaron Sorkinin käsikirjoitus välttää elämänkertagenren kliseet keskittymällä vain Steve Jobsin muutamaan merkkihetkeen ja avaa Jobsin ympärillä leijailevaa henkilömyyttiä näiden tilanteiden kautta.

Michael Fassbender näyttelee Steve Jobsia, Applen perustajaa ja alansa edelläkävijää. Sivurooleissa nähdään mm. Kate Winslet yhtiön markkinointijohtajana, Seth Rogen Steve Wozniakina ja Jeff Daniels Applen toimitusjohtaja John Sculleyna.

IMDB | Traileri

1.3. Hail, Caesar!

Joel & Ethan Coen · USA 2016

Nelinkertaisesti Oscar-palkittujen Joel ja Ethan Coenin (mm. Menetetty maa, Kova kuin kivi, Fargo) uusi, huikealla tähtikaartilla varustettu komedia Hail, Caesar! sijoittuu Hollywoodin kultakauteen. Se kertoo yhdestä kiireisestä päivästä unelmatehtaan kulisseissa, kun suuren elokuvastudion pomo (Josh Brolin) saa koko joukon ongelmia ratkottavakseen. Muissa rooleissa nähdään George Clooney, Ralph Fiennes, Tilda Swinton, Channing Tatum, Scarlett Johansson, Jonah Hill ja Frances McDormand.

IMDB | Traileri

8.3. Carol

Todd Haynes · Iso-Britannia, USA 2015 · 118 min

1950-luvulle sijoittuvassa draamassa kahden täysin erilaisista maailmoista tulevan naisen elämät kääntyvät ylösalaisin, kun he yllättäen rakastuvat toisiinsa.

Cate Blanchett ja Rooney Mara tähdittävät Todd Haynesin (mm. I’m Not There, Kaukana taivaasta) upeaa draamaelokuvaa Carol, joka pohjautuu Patricia Highsmithin romaaniin The Price of Salt.

IMDB | Traileri

15.3. Youth

Paolo Sorrentino · Italia 2016 · 118 min. · K12

Säveltäjä ja kapellimestari Fred (Michael Caine) lomailee Sveitsin Alpeilla hyvän ystävänsä, ohjaajaveteraani Mickin (Harvey Keitel) seurassa. Fred on jättänyt uransa jo taakseen, eikä hänellä ole aikomustakaan palata sen pariin. On kuitenkin eräs, joka ei suostu hyväksymään kieltävää vastausta: Englannin kuningatar Elisabeth II.

Mick työstää elokuvakäsikirjoitusta, josta on kenties tuleva hänen viimeinen ja tärkein teoksensa. Päänvaivaa tuottavat elokuvan loppu ja sen vastahakoinen tähti (Jane Fonda). Miehet seuraavat mielenkiinnolla ja hellyydellä omien lastensa ja hotellin muiden vieraiden elämää. Fredin tytär (Rachel Weiz) käy läpi aviokriisiä. Salaperäinen näyttelijä (Paul Dano) valmistautuu poikkeukselliseen rooliin. Tyylilleen uskollisena ohjaaja Paolo Sorrentino kuvaa heidän elämäänsä huikein visuaalisin kuvin ja vinon huumorin säestyksellä.

IMDB | Traileri

22.3. Jättiläinen

Aleksi Salmenperä · Suomi 2016 · 97 min · K12

Nuori ja kunnianhimoinen virkamies Jussi (Joonas Saartamo) saa käsiteltäväkseen valtavan nikkelikaivoksen ympäristöluvan Kainuussa. Karismaattisen ja voimakastahtoisen Pekka Perän (Jani Volanen) johtama Talvivaara käyttää täysin uutta menetelmää mineraalien keräämiseen. Kaivos on tuomassa paikkakunnalle sinne kipeästi kaivattuja uusia työpaikkoja. Jussi alkaa kuitenkin epäillä, ettei hänelle ehkä ole kerrottu koko totuutta. Uusi prosessi ei ehkä olekaan aivan niin harmiton kuin hänen on annettu ymmärtää. Jussin täytyy päättää missä joukkueessa hän pelaa vai pelaako ollenkaan.

IMDB | Traileri

29.3. The Revenant

Alejandro González Iñárritu · USA 2015 · 157 min · K16

3 Oscarin voittaja (paras ohjaus, paras miespääosa ja paras kuvaus).

Tositapahtumien inspiroima The Revenant on mukaansatempaava ja tunteikas elokuvakokemus, joka kertoo yhden miehen eloonjäämiskamppailusta ja ihmismielen uskomattomasta voimasta. Tutkimusmatkalla Amerikan kartoittamattomassa erämaassa legendaarinen matkaaja Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) joutuu karhun raatelemaksi ja hänen oma metsästystiiminä jättää hänet kuoleman omaksi. Selviytyäkseen Glassin on kestettävä uskomattomia vastoinkäymisiä. Sisun ja perheensä rakkauden voimalla Glassin täytyy kulkea läpi ankaran talven periksiantamatta elääkseen ja löytääkseen pelastuksen. The Revenantin on ohjannut ja käsikirjoittanut palkittu elokuvantekijä, Oscar –voittaja Alejandro González Iñárritu (Birdman, Babel).

IMDB | Traileri

5.4. Siskokset

Kore-eda Hirokazu · Japani 2015 · 128 min · K12

Siskokset Sachi, Yoshino ja Chika asuvat suuressa talossa Kamakuran kaupungissa. Kun heidän kauan poissa ollut isänsä kuolee, matkaavat he hautajaisiin maaseudulle ja tapaavat samalla ujon teini-ikäisen siskopuolensa. Siskokset ystävystyvät saman tien orvon Suzun kanssa ja kutsuvat hänet asumaan luokseen. Suzu iloitsee kutsusta ja näin alkaa neljän siskon uusi yhteinen elämä täynnä nuoruuden ja uuden löytämisen iloa.

Isänsä poika -elokuvan ohjanneen Kore-eda Hirokazun uusi elokuva on herkkä ja kaunis tarina rakkaudesta ja perhesiteistä.

IMDB | Traileri

12.4. Room

Lenny Abrahamson · USA 2015 · 118 min · K16

Jack (Jacob Tremblay) on eloisa viisivuotias poika, jota kasvattaa rakastava äiti (Golden Globella ja Oscarilla roolistaan palkittu Brie Larson). Kuten kuka tahansa hyvä vanhempi, äiti tahtoo tarjota Jackille turvallisen ja huolettoman lapsuuden täynnä leikkejä ja tarinoita – mutta kaksikon elämä on kaukana normaalista. He ovat ansassa, vankeina ikkunattomassa yhdeksän neliömetrin huoneessa. Äiti on luonut Jackille huoneeseen kokonaisen oman maailman. Hän on myös valmis uhrauksiin taatakseen, että Jack saa vankeudessakin elää täyttä elämää. Päivä päivältä Jackin uteliaisuus kasvaa ja äidin voimat vähenevät. Lopulta kaksikko laatii uhkarohkean pakosuunnitelman ja päätyy kohtaamaan uuden pelottavan vihollisen: todellisen maailman.

IMDB | Traileri

19.4. Anomalisa

Charlie Kaufman & Duke Johnson · USA 2015 · 90 min · K12

Michael Stone, aviomies, isä ja arvostettu kirjailija, on lopen kyllästynyt elämänsä tasaisen tappavaan arkipäiväisyyteen. Työmatkalla hänelle tarjoutuu yllättäen mahdollisuus paeta omaa epätoivoaan: Michael tapaa Lisan, vaatimattoman myyntiedustajan, joka saattaa olla hänen elämänsä rakkaus.

Anomalisan takana ovat Charlie Kaufman (mm. Synechdoche, New York, Being John Malkovich), yksi tämän hetken kiinnostavimmista amerikkalaisista elokuvantekijöistä, sekä animaatiopuolen lupaus Duke Johnson. Stop-motion-tekniikalla toteutettu Anomalisa on herkkä ja absurdilla huumorilla höystetty, unenomainen tarina rakkaudesta, joka saa myös surrealistisia ja mustan komedian sävyjä. Äänirooleja näyttelevät Jennifer Jason Leigh, Tom Noonan ja David Thewlis.

IMDB | Traileri

26.4. Son of Saul

László Nemes · Unkari 2015 · 104 min · K16

Son of Saul (Saul Fia) on toisen maailmansodan aikaan sijoittuva vahvatunnelmainen kertomus Unkarin juutalaisesta sotavangista, Saul Ausländeristä (Géza Röhrig).

Parhaan vieraskielisen elokuvan Oscar- ja Golden Globe -voittaja on palkittu myös mm. Cannesin elokuvajuhlien Grand Prix -palkinnolla. Draaman on ohjannut unkarilainen László Nemes.

IMDB | Traileri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vastaus kohteessa Kampus Kino

  1. Päivitysilmoitus: Markkinointisuunnitelma | j e n n i k o o