Kampus Kino

Info

Kampus Kino on Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan oma elokuvasarja, joka on tarjonnut jo vuodesta 1979 alkaen opiskelijoille monipuolisia elokuvaelämyksiä. Kampus Kino toimii lukukausien aikana Ilokiven alakerrassa (Keskussairaalantie 2). Kampus Kinon esitykset ovat tiistaisin klo 18.00 ellei toisin mainita. Kassa ja ovet saliin avataan klo 17.30, ellei toisin mainita.

Liput maksavat opiskelijoilta 6 €, muilta 8 €. Lippuja voi ostaa joko käteisellä ovelta tai ennakkoon ZUPTicketin kautta.

Kampus Kino Facebookissa

Syksyn ohjelma

12.9. Tunteiden temppelit | Ilmaisnäytös

Jouko Aaltonen · Suomi 2015 · 83 min · K7

Tunteiden temppelit on Jouko Aaltosen ohjaama matka elokuvakokemusten ja elokuvanäytösten maailmaan. Se kertoo vanhasta katoavasta elokuvakulttuurista sekä uuden teknologian mukanaan tuomasta muutoksesta ja mahdollisuuksista.

Yhteistyössä: Keski-Suomen elokuvakeskus.

Kieli: suomi
Tekstitys: englanti

IMDB

13.9. klo 17 Too Late

Dennis Hauck · Yhdysvallat 2015 · 107 min.

Alakuloinen yksityisetsivä löytää itsensä sotkeutuneena likaiseen skandaaliin, johon kuuluu strippiklubeja, huumediilereitä ja kadonneita naisia. Elokuva nähdään 35 mm -filmikopiona, ja se ei ole Suomessa teatterilevityksessä.

Yhteistyössä: Keski-Suomen elokuvakeskus.

Kieli: englanti
Tekstitys: –

IMDB

 13.9. Kampus Kino & Valotus: Love

Gaspar Noé · Ranska/Belgia 2015 · 134 min · K18

Love on mestariohjaaja Gaspar Noén uusin teos. Elokuva on kertomus olemassaolosta, nautinnosta ja rakkaudesta, erityisesti ruumiillisesta rakkaudesta. Elokuva sisältää runsaasti sensuroimatonta seksiä.

Aamuvarhaisella, tammikuun ensimmäisenä päivänä Murphyn puhelin soi. Hän nousee vuoteestaan nuoren vaimonsa viereltä, kantaa kaksivuotiaan poikansa vanhempien sänkyyn ja kuuntelee viestin vastaajastaan. Viestin jättäjä on Murphyn entisen tyttöystävän Electran äiti, joka on huolissaan tyttärestään. Tämä on ollut kateissa jo jokin aikaa, ja äiti pelkää jotain pahaa tapahtuneen.

Loputtomalta tuntuvan päivän aikana Murphy istuu yksin asunnossaan miettien myrskyisää romanssiaan Electran kanssa. Niitä kahta vuotta intohimon paloa, rajojen etsintää, ja virheitä jotka maksoivat Murphylle tämän elämän rakkauden.

Kieli: englanti ja ranska
Tekstitys: suomi/ruotsi

Yhteistyössä: Keski-Suomen elokuvakeskus

Liput maksavat opiskelijoilta 6 €, muilta 8 €. Ei ennakkomyyntiä. Lippuja voi ostaa vain käteisellä. Lipunmyynti aukeaa noin puoli tuntia ennen näytöksen alkamista.

20.9. Hymyilevä mies

Juho Kuosmanen · Suomi/Ruotsi/Saksa 2016 · 93 min · K7

Hymyilevä mies on tositapahtumien innoittama elokuva nyrkkeilijä Olli Mäestä, jolla on edessään ottelu maailmanmestaruudesta. Hymyilevä mies on sydämellinen ja leikkisä tarina epäonnistumisen taidosta ja onnen tavoittelemisesta. Mustavalkoinen elokuva sai maailmanensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlilla ja voitti siellä arvostetun Un Certain Regard -sarjan pääpalkinnon.

Kieli: suomi
Tekstitys: englanti

IMDB

26.9. klo 20 Hymyilevä mies uusinta

27.9. Kommuuni

Thomas Vinterberg · Tanska/Ruotsi/Alankomaat 2016 · 112 min · K12

Kommuuni on epätavallinen kolmiodraama, joka sijoittuu 1970-luvun puolivälin Kööpenhaminaan. Välttääkseen keski-ikäistymistä ja -luokkaistumista Erik (Ulrich Thomsen) ja Anna (Trine Dyrholm) perustavat kommuunin. Ystävyys, rakkaus ja yhdessäolo kukoistavat, kunnes syrjähypystä alkanut rakkaustarina rikkoo yhteisön tasapainon.

Kieli: tanska
Tekstitys: suomi ja ruotsi

IMDB

4.10. klo 18 Rakkautta ja Anarkiaa: Junction 48

Udi Aloni · Israel/Saksa/Yhdysvallat 2016 · 95 min

Junction 48 on Palestinaan sijoittuva kahden hip hop -artistin rakkaustarina. Se kuvaa uuden sukupolven nuoria arabeja, jotka etsivät normaaliutta rakkauden ja musiikkinsa avulla.  

Kieli: arabia ja heprea
Tekstitys: englanti

IMDB

4.10. klo 20 Rakkautta ja Anarkiaa: Sparrows

Rúnar Rúnarsson · Islanti/Tanska/Kroatia 2015 · 99 min

Sparrows on Islantiin sijoittuva kasvutarina, joka kertoo kipuilusta aikuistumisen kynnyksellä. 16-vuotias Ari (Atli Óskar Fjalarsson) tuupataan Reykjavíkista takaisin pienelle kotipaikkakunnalleen Länsivuonoille, ja paluu menneisyyden maisemiin ei suju kitkatta.

Kieli: englanti ja islanti
Tekstitys: englanti

IMDB

11.10. Pikku prinssi

Mark Osborne · Ranska/Kanada 2015 · 108 min · K7

Pikku prinssi perustuu ranskalaisen Antoine de Saint-Exupéryn vuonna 1943 julkaistuun samannimiseen pienoisromaaniin. Elokuva ei seuraa kirjan tarinaa aivan suoraan, vaan elokuvaan on tuotu uusia hahmoja luomaan tarinaan modernimman, nykyaikaiselle katsojalle helpommin samastuttavan kerroksen. Pikku prinssi on viime vuosien kauneimpia animaatioita. Se on samanaikaisesti aikuisten ja lasten satu, mutta pohjimmiltaan kuitenkin syvällinen taide-elokuva. Kampus Kinossa elokuva nähdään aidolla ja alkuperäisellä dubbauksella.

Kieli: englanti
Tekstitys: suomi ja ruotsi

IMDB

18.10. The Wave

Roar Uthaug · Norja 2015 · 105 min · K12

The Wave on Norjaan sijoittuva näyttävä ja erikoistehosteistaan ylistetty katastrofielokuva. Elokuva pohjaa tiedemiesten tosielämässä ennustamaan luonnonkatastrofiin Geirangerin vuonossa. Päähenkilö, geologi Kristian Eikfjord, tekee tiiminsä kanssa kaikkensa pelastaakseen norjalaiskaupungista sen minkä voi.

Kieli: norja
Tekstitys: suomi ja ruotsi

IMDB

25.10. klo 18:00 Snowden

Oliver Stone · Ranska/Saksa/Yhdysvallat 2016 · 134 min · K12 · DCP

Snowden on Oliver Stonen ohjaama, 2000-luvun kenties kiehtovin tositarina Edward Snowdenista. Paljastuksillaan Snowden avaa koko maailman silmät mutta sulkee samalla oman tulevaisuutensa ovet; hän joutuu luopumaan urastaan, tyttöystävästään ja kotimaastaan. Jotkut pitävät häntä sankarina, toiset petturina. Kyseessä on yksi vuoden jännittävimmistä elokuvista.

Kieli: englanti
Tekstitys: suomi ja ruotsi

IMDB

25.10. klo 20:30 Samurai Rauni Reposaarelainen

Mika Rättö · Suomi 2016 · 80 min · K12 · DCP

Elokuva kertoo Rauni Reposaarelaisesta, viinaan menevästä samuraista, joka kylvää surua ja tuhoa lähiympäristössään MeriPorissa. Mystinen nimimerkki ”Häpeekyynel” tilaa Raunin salamurhan, josta Rauni kuitenkin selviää pelkkää oljenkortta käyttämällä. Samurai Rauni Reposaarelainen on surrealistinen tragikomedia, joka yhdistelee ennakkoluulottomasti suomalaista ja japanilaista kulttuuria.

Kieli: suomi
Tekstitys: englanti

IMDB

1.11. klo 18:00 Café Society

Woody Allen · Yhdysvallat 2016 · 96 min · K12 · DCP

Woody Allenin romanttinen draamakomedia johdattaa katsojan 1930-luvun Hollywoodiin ja New Yorkin hienoston yöelämään. Jesse Eisenbergin esittämä Bobby lähtee elokuva-alalle Hollywoodiin, jossa hän kohtaa kauniin Vonnien (Kristen Stewart). Pari rakastuu, mutta kuinka heidän käy, kun Bobbyn on palattava New Yorkiin auttamaan perhettään?

Kieli: englanti
Tekstitys: suomi ja ruotsi

IMDB

1.11. klo 20:30 Vampyr

Carl Theodor Dreyer · Saksa/Ranska 1932 · 73 min · K12 · DCP

Vampyr on saksalais-ranskalainen vuonna 1932 tehty kauhuelokuva. Nuori matkamies saapuu syrjäisen linnan ankeisiin tiloihin ja alkaa nähdä selittämättömiä näkyjä. Ohjaaja Carl Th. Dreyer osoittaa, kuinka vähällä rauhattomuutta voi lietsoa, kun osaa säädellä oikeassa suhteessa näkyvää ja näkymätöntä.

Kieli: saksa
Tekstitys: suomi

IMDB

8.11. klo 18:00 Poika ja peto (orig.)

Mamoru Hosoda · Japani 2015 · 119 min · K12 · DCP

Poika ja peto on seikkailufantasia, jossa yksinäinen ihmispoika Kyuta törmää näkymättömässä maailmassa asuvaan yksinäiseen petoon Kumatetsuun. Heidän välilleen muodostuu myrskyisä ystävyys. Pikkuhiljaa peto ja oppipoika tajuavat, kuinka paljon tarvitsevat toisiaan.

Kieli: japani
Tekstitys: suomi/ruotsi

IMDB

8.11. klo 20:30 Huuma

Maiwenn Le Besco · Ranska 2015 · 124 min · K16 · DCP

Tony (Emmanuelle Bercot) loukkaantuu vakavasti lasketteluonnettomuudessa. Pitkän sairaalassa vietetyn kuntoutuksen ajan hänellä on aikaa miettiä intohimoista ja myrskyisää suhdettaan Georgioon (Vincent Cassel). Samalla kun hän tervehtyy, oppii hän myös uusia asioita itsestään ja rakastamisen vaikeudesta.

Kieli: ranska
Tekstitys: suomi/ruotsi

IMDB

15.11. klo 18:00 Kampus Kino vs. Night Visions: 31

Rob Zombie · USA / Iso-Britannia 2016 · 102 min · DCP

”Kulttirokkari ja modernin kauhuelokuvan oman tiensä kulkija Rob Zombie palaa tositoimiin armottomalla grindhouse-pastissillaan, jossa ei jarrua poljeta.

Halloween 1976. Minibussillinen karnevaaliväkeä on matkalla seuraavaan esitykseen jossain päin Amerikan syrjäseutuja. Matka loppuu lyhyeen, kun tuntematon joukko hyökkää heidän kimppuunsa. Nujakasta hengissä selvinneet kidnapataan ja lukitaan hylättyyn tehdashalliin. Heidät pakotetaan pelaamaan peliä ’31’, jossa tehtävänä on selvitä hengissä 12 tuntia etenemällä huone huoneelta toinen toistaan hullumpia – ja murhanhimoisempia – psykopaatteja vastaan.

Rob Zombie vyöryttää kankaalle läjän sarjakuvamaisia hahmoja kääpiönatseista psykoottisiin moottorisahaklovneihin, jotka koittavat tehdä pelaajista silppua. Asetelman selkeä verrokki on Arnold Schwarzenegger-klassikko The Running Man (1987), tosin höystettynä K18-luokan verenlennätyksellä. Muu kuvasto on taas pitkälti velkaa Tobe Hooperin Teksasin moottorisahamurhille (1974).

Osittain joukkorahoituksen avulla tuotettu elokuva on tehty pelkästään Rob Zombien estetiikkaa arvostaville faneille haistattaen samalla pitkät kriitikoiden suuntaan. Zombie onkin sanonut 31:n olevan hänen toistaiseksi brutaalein elokuvansa. Tätä ei käy kiistäminen.”

Esittelyteksti: Night Visions

Kieli: englanti, espanja ja saksa

IMDB

15.11. klo 20:30 Kampus Kino vs. Night Visions: Man Vs. Snake: The Long And Twisted Tale Of Nibbler

Tim Kinzy, Andrew Seklir · Yhdysvallat 2015 · 92 min · DCP

”Kasarinostalgialla on tänä vuonna flirttailtu valtavirran genretuotannoissa niin, että heikompaa hirvittää. Pitkän elokuvan puolella esimerkistä käy vaikkapa Jeff Nicholsin Midnight Special, sarjoista aihepiirillä on ratsastanut etenkin Netflix-tuotanto Stranger Things. Tässä joukossa dokumentti Man vs. Snake on monin tavoin ilahduttava tuulahdus. Myös sen juuret ovat syvällä 1980-luvun pop-kulttuurissa, mutta toteutustavallaan se kohottaa vaivihkaa keskisormensa isojen toimijoiden laskelmoinnille.

Fantastisen tarinan keskiössä ovat 1980-luvun alun unholaan painunut hallipeli Nibbler sekä siinä ensimmäisenä miljardin pisteen rajan rikkonut ja arcade-maailman sankariksi kohonnut Tim McVey. Vuosia myöhemmin selviää, että italialainen kickboxing-mestari Enrico Zanetti kertoo rikkoneensa McVeyn ennätyksen vain kuukausia sen kirjaamisen jälkeen.

Väite alkaa kalvaa mestarin mieltä. Pian on pakko ryhtyä treenaamaan revanssia varten. Luvassa on unettomia öitä, verta, hikeä ja kyyneleitä.

Man vs. Snake on Donkey Kong -dokumentin The King of Kong (2007) verisukulainen. Sen yläpuolelle elokuva kuitenkin kohoaa ennen muuta värikkäiden mutta sittenkin samastuttavien hahmojensa kautta.

Tarjolla olisi täydellinen mahdollisuus friikkisirkuksen esittelyyn. Sen sijaan ohjaajat Kinzy ja Seklir suhtautuvat kohteisiinsa sydämellä ja voittavat katsojan puolelleen jo alkumetreillä – vaikkei nörttihien hajuisesta aiheesta piittaisi pätkääkään.”

Esittelyteksti: Night Visions

Kieli: englanti

IMDB

22.11. klo 18:00 Paras ystäväni Truman

Cesc Gay · Espanja/Argentiina 2015 ·  108 min · DCP

Paras ystäväni Truman on kahden mestarillisen näyttelijän ilotulitusta. Argentiinalainen Ricardo Darin esittää madridilaista näyttelijää ja Javier Camara on hänen Kanadalainen yllätysvisiitille saapuva paras ystävänsä. Miehet ovat rakentaneet omat elämänsä Atlantin eri puolille, mutta silti tuntuu, kun he eivät koskaan olisi eronneet. He viettävät muutaman unohtumattoman päivän nauraen, muistellen ja itkien.

Kieli: espanja
Tekstitys: suomi/ruotsi

IMDB

22.11. klo 20:30 Land Of Mine

Martin Zandvliet · Tanska/Saksa 2015 · 101 min · K16 · DCP

Land Of Mine sijoittuu toisen maailmansodan lopun Tanskaan, vuoteen 1945. Joukko saksalaisia sotavankeja tuodaan Tanskaan purkamaan 2 miljoonaa maamiinaa, jotka Saksa on kylvänyt miehityksen aikana Tanskan maaperälle. Miinanpurkua johtaa kersantti Rasmussen, jolta ei saksalaispojille armoa heru,vaikka miinanpurkajat ovat sodan uhreja itsekin. Traagiset tapahtumat saavat lujan Rasmusseninkin katsomaan vihollista uusin silmin.

Kieli: saksa, tanska, englanti
Tekstitys: suomi/ruotsi

IMDB

29.11. klo 18:00 Tanna

Martin Butler, Bentley Dean · Australia/Vanuatu 2015 · 104 min · K12 · DCP

Tositapahtumiin perustuvassa elokuvassa yhdessä maailman viimeisistä heimoyhteisöistä elävä nuori nainen Wawa kieltäytyy järjestetystä avioliitosta. Hän pakenee rakastajansa Dainin kanssa, mikä aiheuttaa sodan. Koko heimon tulevaisuus on vaarassa.

Kieli: vanuatu
Tekstitys: suomi/ruotsi

IMDB

 

Vastaus kohteessa Kampus Kino

  1. Päivitysilmoitus: Markkinointisuunnitelma | j e n n i k o o