Kampus Kino

Info

Kampus Kino on Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan oma elokuvasarja, joka on tarjonnut jo vuodesta 1979 alkaen opiskelijoille monipuolisia elokuvaelämyksiä. Kampus Kino toimii lukukausien aikana Ilokiven alakerrassa (Keskussairaalantie 2). Kampus Kinon esitykset ovat tiistaisin klo 18.00 ellei toisin mainita. Kassa ja ovet saliin avataan klo 17.30, ellei toisin mainita.

Liput maksavat opiskelijoilta 6 €, muilta 8 €. Lippuja voi ostaa joko käteisellä ovelta tai ennakkoon ZUPTicketin kautta.

Kampus Kino Facebookissa

Alkusyksyn ohjelma

12.9. Tunteiden temppelit | Ilmaisnäytös

Jouko Aaltonen · Suomi 2015 · 83 min · K7

Tunteiden temppelit on Jouko Aaltosen ohjaama matka elokuvakokemusten ja elokuvanäytösten maailmaan. Se kertoo vanhasta katoavasta elokuvakulttuurista sekä uuden teknologian mukanaan tuomasta muutoksesta ja mahdollisuuksista.

Yhteistyössä: Keski-Suomen elokuvakeskus.

Kieli: suomi
Tekstitys: englanti

IMDB

13.9. klo 17 Too Late

Dennis Hauck · Yhdysvallat 2015 · 107 min.

Alakuloinen yksityisetsivä löytää itsensä sotkeutuneena likaiseen skandaaliin, johon kuuluu strippiklubeja, huumediilereitä ja kadonneita naisia. Elokuva nähdään 35 mm -filmikopiona, ja se ei ole Suomessa teatterilevityksessä.

Yhteistyössä: Keski-Suomen elokuvakeskus.

Kieli: englanti
Tekstitys: –

IMDB

 13.9. Kampus Kino & Valotus: Love

Gaspar Noé · Ranska/Belgia 2015 · 134 min · K18

Love on mestariohjaaja Gaspar Noén uusin teos. Elokuva on kertomus olemassaolosta, nautinnosta ja rakkaudesta, erityisesti ruumiillisesta rakkaudesta. Elokuva sisältää runsaasti sensuroimatonta seksiä.

Aamuvarhaisella, tammikuun ensimmäisenä päivänä Murphyn puhelin soi. Hän nousee vuoteestaan nuoren vaimonsa viereltä, kantaa kaksivuotiaan poikansa vanhempien sänkyyn ja kuuntelee viestin vastaajastaan. Viestin jättäjä on Murphyn entisen tyttöystävän Electran äiti, joka on huolissaan tyttärestään. Tämä on ollut kateissa jo jokin aikaa, ja äiti pelkää jotain pahaa tapahtuneen.

Loputtomalta tuntuvan päivän aikana Murphy istuu yksin asunnossaan miettien myrskyisää romanssiaan Electran kanssa. Niitä kahta vuotta intohimon paloa, rajojen etsintää, ja virheitä jotka maksoivat Murphylle tämän elämän rakkauden.

Kieli: englanti ja ranska
Tekstitys: suomi/ruotsi

Yhteistyössä: Keski-Suomen elokuvakeskus

Liput maksavat opiskelijoilta 6 €, muilta 8 €. Ei ennakkomyyntiä. Lippuja voi ostaa vain käteisellä. Lipunmyynti aukeaa noin puoli tuntia ennen näytöksen alkamista.

20.9. Hymyilevä mies

Juho Kuosmanen · Suomi/Ruotsi/Saksa 2016 · 93 min · K7

Hymyilevä mies on tositapahtumien innoittama elokuva nyrkkeilijä Olli Mäestä, jolla on edessään ottelu maailmanmestaruudesta. Hymyilevä mies on sydämellinen ja leikkisä tarina epäonnistumisen taidosta ja onnen tavoittelemisesta. Mustavalkoinen elokuva sai maailmanensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlilla ja voitti siellä arvostetun Un Certain Regard -sarjan pääpalkinnon.

Kieli: suomi
Tekstitys: englanti

IMDB

26.9. klo 20 Hymyilevä mies uusinta

27.9. Kommuuni

Thomas Vinterberg · Tanska/Ruotsi/Alankomaat 2016 · 112 min · K12

Kommuuni on epätavallinen kolmiodraama, joka sijoittuu 1970-luvun puolivälin Kööpenhaminaan. Välttääkseen keski-ikäistymistä ja -luokkaistumista Erik (Ulrich Thomsen) ja Anna (Trine Dyrholm) perustavat kommuunin. Ystävyys, rakkaus ja yhdessäolo kukoistavat, kunnes syrjähypystä alkanut rakkaustarina rikkoo yhteisön tasapainon.

Kieli: tanska
Tekstitys: suomi ja ruotsi

IMDB

4.10. klo 18 Rakkautta ja Anarkiaa: Junction 48

Udi Aloni · Israel/Saksa/Yhdysvallat 2016 · 95 min

Junction 48 on Palestinaan sijoittuva kahden hip hop -artistin rakkaustarina. Se kuvaa uuden sukupolven nuoria arabeja, jotka etsivät normaaliutta rakkauden ja musiikkinsa avulla.  

Kieli: arabia ja heprea
Tekstitys: englanti

IMDB

4.10. klo 20 Rakkautta ja Anarkiaa: Sparrows

Rúnar Rúnarsson · Islanti/Tanska/Kroatia 2015 · 99 min

Sparrows on Islantiin sijoittuva kasvutarina, joka kertoo kipuilusta aikuistumisen kynnyksellä. 16-vuotias Ari (Atli Óskar Fjalarsson) tuupataan Reykjavíkista takaisin pienelle kotipaikkakunnalleen Länsivuonoille, ja paluu menneisyyden maisemiin ei suju kitkatta.

Kieli: englanti ja islanti
Tekstitys: englanti

IMDB

11.10. Pikku prinssi

Mark Osborne · Ranska/Kanada 2015 · 108 min · K7

Pikku prinssi perustuu ranskalaisen Antoine de Saint-Exupéryn vuonna 1943 julkaistuun samannimiseen pienoisromaaniin. Elokuva ei seuraa kirjan tarinaa aivan suoraan, vaan elokuvaan on tuotu uusia hahmoja luomaan tarinaan modernimman, nykyaikaiselle katsojalle helpommin samastuttavan kerroksen. Pikku prinssi on viime vuosien kauneimpia animaatioita. Se on samanaikaisesti aikuisten ja lasten satu, mutta pohjimmiltaan kuitenkin syvällinen taide-elokuva. Kampus Kinossa elokuva nähdään aidolla ja alkuperäisellä dubbauksella.

Kieli: englanti
Tekstitys: suomi ja ruotsi

IMDB

18.10. The Wave

Roar Uthaug · Norja 2015 · 105 min · K12

The Wave on Norjaan sijoittuva näyttävä ja erikoistehosteistaan ylistetty katastrofielokuva. Elokuva pohjaa tiedemiesten tosielämässä ennustamaan luonnonkatastrofiin Geirangerin vuonossa. Päähenkilö, geologi Kristian Eikfjord, tekee tiiminsä kanssa kaikkensa pelastaakseen norjalaiskaupungista sen minkä voi.

Kieli: norja
Tekstitys: suomi ja ruotsi

IMDB

Vastaus kohteessa Kampus Kino

  1. Päivitysilmoitus: Markkinointisuunnitelma | j e n n i k o o