Liikuntatutoriksi hakeminen

Mikä liikuntatutor?

Liikuntatutor on tutor, jonka tehtävänkuvaan kuuluu muun tutoroinnin lisäksi opiskelijoiden tutustuttaminen erilaisiin liikuntamuotoihin, -lajeihin, ja -palveluihin. Liikuntatutor vastaa tietyn fuksijoukon tutustuttamisesta liikuntatarjontaan esimerkiksi lähtemällä liikkumaan fuksi(e)n kanssa esimerkiksi korkeakoululiikunnan ohjatuille tunneille tai vaikkapa hölkkäämään metsämaisemiin. Myös erilaisten pienimuotoisten liikuntatempausten järjestäminen fuksiporukoille on suositeltavaa. Liikuntatutorin toiminnan tavoitteena on kasvattaa, kannustaa ja tutustuttaa fuksit liikunnalliseen opiskelijaelämään heti opintopolun alusta lähtien.

Mitä liikuntatutorilta edellytetään ja odotetaan?

Liikuntatutorilta edellytetään omaa innokkuutta ja motivaatiota liikkumiseen. Huippu-urheilija tai personal trainer ei todellakaan tarvitse olla, sillä riittää, että liikuntaa tuo sinulle niin paljon iloa, että haluat tartuttaa tuota samaa riemua myös muihin. Reippaus, rohkeus ja rentous ovat myös valtteja, sillä niiden avulla saa kannustettua fukseja liikkumaan ja toiminta on innostavaa!

Liikuntatutor toimii lukukauden 2014-2015 ajan kannustaen fukseja liikkumaan. Liikuntatutorin odotetaan osallistuvan muun tutorkoulutuksen lisäksi 24.4. pidettävään liikuntatutoreiden koulutusiltapäivään. Liikuntatutor sitoutuu edistämään liikuntatutortoiminnan tavoitteita ja järjestämään niiden mukaista toimintaa. Liikuntatutorin tulee kirjoittaa pienimuotoinen raportti toiminnasta lukuvuoden päätteeksi.

Mitä liikuntatutoroinnista saa?

Iloa, liikunnan riemua, uusia kavereita ja kokemuksia sekä mukavia muistoja! Tehtävä vaatii paneutumista ja aikaa, joten tehtävästä maksetaan myös asiaankuuluva korvaus. Liikuntatutor saa tehtävästään tutorpalkkion lisäksi:

  • yliopistoliikunnan liikuntatarran lukuvuodeksi
  • kuntosalikortin Kortepohjan kuntosalille lukuvuodeksi
  • liikuntatutor -haalarimerkin

Miten haen liikuntatutoriksi?

Liikuntatutoriksi voi hakea yliopiston tutorhaun yhteydessä. Vuonna 2015 tutorhaku alkaa 9.2. Liikuntatutoriksi voi hakea Korpissa samalla tutorhakulomakkeella kuin tutoriksi hakiessa. Lomakkeeseen sinun tulee vain merkitä mikäli olet kiinnostunut toimimaan liikuntatutorina lukuvuonna 2015.

Liikuntatutorit valitaan tutoreiksi valittujen joukosta. Liikuntatutoreita haetaan jokaiselle laitokselle vähintään yksi. Liikuntatutorit valitsee JYYn liikuntasektori sekä Yliopistoliikunta, joten lomakkeen yhteydessä kannnattaa myös perustella miksi juuri sinut tulisi valita tähän liikkuvaan ja innokkaaseen tehtävään. Liikuntatutorit valitaan maaliskuun loppupuolella.

Hae liikuntatutoriksi, liikunnanilon lähettilääksi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *