Vuoden 2016 tutoreille

Onnea valituksi tulemisesta! Tutor on tärkeä osa yliopiston toimintaa. Tehtävä on vastuullinen, mutta onneksi hommaan saa koulutusta ja tukea.

Jyväskylän yliopiston opiskelijatutoreiden koulutuksen järjestää JYY. Tälle sivulle päivitetään tietoa syksyn 2016 tutoreille. Tutorien koulutus koostuu tutorleiristä ja syksyn koulutuspäivästä.

Vastauksia kysymyksiin tutorointiin liittyen: kopo-asiantuntija(a)jyy.fi ja sopo-asiantuntija(a)jyy.fi. Asiantuntijat ovat tavattavissa JYYn toimistolla 17.8.2016 alkaen Ilokivellä ja auttavat mielellään kaikissa tutorointiin liittyvissä asioissa. Voit esittää kysymyksiä myös Übertutorille, joka tietää kaikesta kaiken.

Tärkeitä päivämääriä

Kevät 2016

  • Haku tutoriksi 9.2.-1.3.2016.
  • Ilmoitukset valituille maaliskuun loppuun mennessä
  • Liikuntatutoreiden koulutus XX
  • 23.-24.4. tutoreiden koulutusleiri Vesalassa

Syksy 2016

  • ke 31.8. syksyn koulutuspäivä tutoreille (alkaen klo. 09:15-15:30, Agora Auditorio 2)
  • to 1.9. Uudet opiskelijat saapuvat, nimenhuutotilaisuudet
  • ti 6.9. Lukuvuoden avajaismessut, infotilaisuudet ja korttien jakoa
  • ke 7.9. Yliopiston avajaiset
  • ma 12.9. Tutorien välitapaaminen klo 17
  • marraskuun loppupuolella kiitostilaisuus
Tutorien tulee varata fukseille JYY-info, It-info ja kirjastoinfo. Näistä tiedotetaan myöhemmin. Opintotuki-infoja järjestetään kuusi kappaletta neljänä eri päivänä. Opintotuki-infoa ei tarvitse varata, tutor voi viedä ryhmänsä mihin infoon tahansa. Tästä lisätietoa syksyn koulutuspäivässä.

Perustietoa tutoreille

Syksyn ja uusien opiskelijoiden saapumisen lähestyessä tutoreiden kannattaa aloittaa toiminnan suunnittelu, jonka osana yhteistyö oman laitoksen henkilökunnan ja muiden tutoreiden kanssa on hyvin suositeltavaa. Syksyn suunnittelussa voi käyttää apuna tutorleirin koulutusten dioja ja alla olevaa ohjeistusta tapaamisten järjestämiselle.

Kaikilla tutoreilla tulee olla perustiedot yliopisto-opiskelusta, opiskeluympäristöstä ja opiskelun edellytyksistä. Kaikkea ei tarvitse tietää itse, mutta pitää osata etsiä tietoa ja kyetä ohjaamaan fuksit oikean tiedon äärelle. Internetistä löytyy paljon tutorille hyödyllistä tietoa ja ainakin oman laitoksen verkkosivuihin kannattaa tutustua perusteellisesti. Seuraavat linkit tarjoavat hyödyllistä perustietoa tutoreiden hyödynnettäväksi.

Opintoasiat

Sosiaaliasiat

Opiskelijaelämä ja opiskeluympäristö

Tutoroppaita ja linkkejä

Miten varaat tutor-infoja?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *