Opintojen aloituksen tukeminen

Tutor ohjaa uutta opiskelijaa opiskelijaelämän ja opintojen alkuun. Varsinaista opintojen ohjausta ei kuitenkaan tule sysätä tutorin harteille, vaan opiskelijoiden tulee osata hakea tukea tahoilta, jotka yliopistossa sitä ammattitaitoisesti osaavat antaa.

Usein vastaukset opiskelun ja urasuunnittelun ongelmiin löytyvät oman laitoksen opettajilta ja henkilökunnalta. Uusille opiskelijoille nimetään lukuvuoden alussa opettajatutorit, joiden kanssa opiskelija muun muassa laati henkilökohtaisen opintosuunnitelman. Opiskelijatutoreiden kannattaa olla selvillä ainakin oman laitoksensa amanuenssin ja toimistosihteerin sekä tiedekuntansa opintoasiainpäälliköiden yhteystiedoista ja toimenkuvista, jotta osaa opastaa fuksinsa oikeanlaisen tuen äärelle. Lisätietoa löytyy laitosten ja tiedekuntien verkkosivuilta.

Oman laitoksen ja tiedekunnan ohella tukea voi hakea myös yliopiston yhteisistä palveluista. Opiskeluun tukea löytyy T-rakennuksessa sijaitsevasta opiskelijapalveluista, joka tarjoaa muun muassa opiskeluihin liittyvää neuvontaa ja opinto-oppaita. Opiskelijapalveluista löytyy myös opintotukilautakunnan toimistot. Ammatinvalintaansa pohtivan opiskelijan voi ohjata työelämäpalveluiden pakeille hallintorakennukseen. Opintoihin liittyvissä tietoteknisissä kysymyksissä auttaa IT-palvelut ja yliopiston kirjasto palvelee muun muassa tiedonhakua koskevissa asioissa.

Seuraavassa tutoreille ja uusille opiskelijoille hyödyllisiä linkkejä yliopiston sivuille.

ISA-portaali

Opiskelu Jyväskylän yliopistossa

Oppaita ja ohjeita

Opiskelijan opas

Opetusohjelmat

Ohjeita opiskelijalle

Opinto-oppaat

Yliopistosanasto

Opinto-ohjaus

Yliopiston opinto-ohjaus

Laitosten ja tiedekuntien ohjaussivut

Muuta tukea opiskeluun

Sivuaineopiskelu

Kieliopinnot

Kansainväliset opinnot

Kampuskartat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *