Terveydenhoito

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS

JYYn jäsenillä on oikeus käyttää Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palveluja. Palveluihin kuuluvat muun muassa terveydenhoitajien ja lääkärien vastaanotot, rokotukset, mielenterveyspalvelut ja hammaslääkäripalvelut. YTHS:n palveluita voit käyttää kaikilla YTHS:n asemilla ympäri Suomen.

Pääosa YTHS:n palveluista on maksuttomia. Suun terveyden käynneistä sekä erikoislääkäripalveluista (pl. psykiatrit) peritään käyntimaksut.

Ensimmäisen vuoden opiskelijoille lähetetään sähköpostiviesti, jossa on linkki sähköiseen terveyskyselyyn (Sätky). Sen perusteella arvioidaan, onko tarvetta kutsua opiskelija henkilökohtaiseen tapaamiseen.

YTHS:n kotisivuilta löytyvät tiedot YTHS:n palveluista puhelinnumeroineen ja aukioloaikoineen. Sivuilta löytyy myös terveystietopankki, jossa on paljon hyödyllistä tietoa terveysasioista. Voit myös kysyä neuvoa yleislääkäriltä sähköisesti.

YTHS Jyväskylä
Käyntiosoite: Puistokatu 4

Aukioloajat:
ma-to klo 8-15
pe klo 8-14

Terveyskeskuspalvelut Jyväskylässä

Opiskelija voi myös käyttää kansanterveyslain mukaisia terveyskeskuspalveluja kotikunnassaan. Jyväskylässä terveysasemien käyntimaksu on 13,80 euroa. Mikäli opiskelija sairastuu äkillisesti YTHS:n vastaanoton ollessa kiinni, ensiapua saa oman alueen terveysasemalta (pääsääntöisesti arkipäivisin klo 8-16) sekä muina aikoina ympäri vuorokauden Keski-Suomen keskussairaalan päivystyksestä (Keskussairaalantie 19).

Keskussairaalan päivystyksen puhelinneuvonta
0100 84 884

Päivystyspoliklinikka (ensiapu)
014 269 1811