Olen 54 vuotias, lahtelaistaustainen kantasuomalainen mies, päätoimekseni musiikkitieteen opiskelija ja etsin edullista vuokra-asuntoa (ns. "kakkosasuntoa" opiskelukäyttöön) Jyväskylästä, lähtökohtaisesti vuosille 2024-2026.

Asuntotarpeeni perustuu musiikkitieteen kandidaatin- ja maisterin opintojen opinto-oikeudelleni, eli tarvitsen Jyväskylästä opiskelua varten asunnon, mutta suunnittelen silti pitäväni Lahden kotipaikkakuntanani. Näin ollen Jyväskylästä hankinttavan vuokra-asunnon käyttöni kohdistuisi pääasiassa arkipäiville.

Minulle voi tarjota monenlaisia vuokrakohteita, mutta vuokrapyyntö perusvuokran osalta olisi mielellään oltava korkeintaan 500euroa/kk, ja asunnon sijainnissa priorisoin asunnon läheisyyden suhteessa Seminaarinmäen kampusalueeseen, erityisesti Musica ja yliopiston pääkirjasto rakennuksiin.

Muitakin vuokrakohteita voi vapaasti tarjota, jopa Jyväskylän ulkopuolelta, mutta mielellään sellaiselta sijainnilta, josta kulkee julkinen liikenne (bussi tai juna) hyvin Jyväskylän keskustaan niin, että esim. klo 10.15 alkavalle luennolle ehtii.

Toki voi tarjota sellaistakin kohdetta, jonne kulkeminen tapahtuisi parhaiten omalla autolla, jos se sijaitsee maksimissaan 1h ajoetäisyydellä Jyväskylästä, ja mikäli kohde on edullinen. Myös sellainen kohde saattaisi tulla kyseeseen, johon sisältyisi vuokralaiselle velvollisuus huolehtia vähäisessä määrin kiinteistöstä, esimerkiksi sen siisteydestä. Siis esimerkiksi omakotitalo tai talviasuttava huvila tai mökki, jonka omistaja haluaa vuokrata kiinteistön tai sen osan niin, että vuokralainen huolehtii kiinteistön siisteydestä (eli vähäinen/kevyt kiinteistönhuolto-työ).

Asuntotarpeeni syynä on edellä esitetyn lisäksi se, että nykyisen vuokrakohteeni vuokranantaja jätti 30.1.2024 irtisanomisilmoituksen, perusteena asunnon myynti. Olen ollut hyvä ja luotettava vuokralainen (maksanut kaikki vuokrat sopimuksen mukaisesti) kyseisessä kohteessa elokuusta 2021 asti. Halutessaan uusi vuokrantaja voi varmistaa asian nykyiseltä vuokranantajaltani.

Varsinainen asuntotarve minulla olisi todennäköisesti 15.8.2024 alkaen, mutta olen valmis neuvottelemaan asunnon hallinnan aikaisemmastakin siirrosta, ja jopa esimerkiksi maaliskuusta 2024 alkaen.

Vuokratoiveena on 350-500e/kk riippuen kohteesta (laatu ja etäisyys Seminaarinmäestä vaikuttavat asiassa) + tavanomaiset maksut, erityisesti vesimaksu + kotivakuutusmaksu + omakustanteiset sähkö-, tele- tvs. maksut.

Vuokravakuus mielellään korkeintaan 2 kk vuokraa vastaava.

Tiedoksi: olen jättänyt myös Soihtu:lle ja KOAS:ille vuokra-asuntohakemuksen.

Muuta tietoa minusta, vuokra-asunnon hakijasta:
- olen siisti ja hyvätapainen, en tupakoi
- olen itsekin vuokranantaja
- olen uskonnoton

Mikäli kiinnostuit, ole vapaasti yhteydessä.

Lisätietoja minusta löydät kotisivuiltani:

https://sites.google.com/view/hakimattarinkotisivut/etusivu-home