Hyvinvointiviikko 2022

Hyvinvointiviikko on tänä vuonna maanantaista perjantaihin: 4.-8. huhtikuuta. Samalla viikolla vietetään myös maailman terveyspäivää keskiviikkona 7.4.

Viikon teemana on uupumus ja burnout-kulttuuri, jotka ovat olleet erityisen ajankohtaisia ongelmia opiskelijoiden keskuudessa. Viikon aikana tarjotaan erilaisia aktiviteetteja ja vinkkejä siihen, miten voisi hallita uupumustaan sekä löytää sen oman tapansa, jolla irtaantua arjesta ja siten ehkäistä uupumusta. Kaikki viikon ohjelmat ovat ilmaisia ja jokainen voi niihin osallistua!

Ohjelmanumeroiden lisäksi kannattaa seurata JYYn somea, koska jaamme mielenterveyteen liittyviä vinkkejä siellä Hyvinvointiviikon aikana.

Laita viikko ylös kalenteriin ja varaa aikaa omalle hyvinvoinnillesi! Viikon ohjelmatiedot löydät tältä sivulta.

HUOM! Mikäli et pääsekään ilmoittautumaasi aktiviteettiin, laita asiasta mahdollisimman pian sähköpostia osoitteeseen hyvinvointiviikko@jyy.fi. Näin voimme taata osallistumisen mahdollisimman monelle kiinnostuneelle.

Poistamme ilmoittautumisia näiden peruutusten myötä. Ilmoittautumiset saattavat siis elää ja esimerkiksi maalaustyöpajaan aukesi kaksi paikkaa nyt perjantaina (1.4.), joten ilmoittaumisia kannattaa tarkkailla, mikäli haluat johonkin täyteen buukattuun aktiviteettiin.


Hyvinvointiviikolla on luvassa monenlaista ohjelmaa ja aktiviteettia. Tällä sivulla voit tutustua viikon ohjelmaan tarkemmin.

Tiistai 5.4.-Perjantai 8.4.

Ilmainen sisäänpääsy Jyväskylän museoihin – katso lisää hyperlinkistä!

Maanantai 4.4.

Mielen ja kehon palautumisen luento klo 14.15-15.45, Jyväskylän yliopiston kirjasto Lähde, Suvanto B349 

Makramee-workshop klo 16.30-20.00, Jyväskylän yliopiston kirjasto Lähde, Väite B248

Bodycombat klo 18.00-19.00, Liikunta-rakennus, Rytmiikkasali (RS)

Tiistai 5.4.

Paneelikeskustelu: uupumus ja burnout-kulttuuri klo 14-15.45, Liikunta-rakennus L304 – myös etämahdollisuus

MiMaTa-työpaja klo 16-18, päärakennus C418

Leffailta Inside Out klo 18 alkaen, Ilokivi Venue

Keskiviikko 6.4.

Maalaustyöpaja klo 16-18, päärakennus C418

Vapaan ilmaisun rumpupiiri klo 19-20.30, BoomBox

Torstai 7.4.

Leijan Show up and Slow down – jooga ja meditaatiohetki klo 9-10 & klo 15-16, Ryhtilä

Kevätretki Haukanniemeen ja makkaranpaistoa klo 17 alkaen

Perjantai 8.4.

Workshop mielen ja kehon palautumiseen klo 9-10, Ryhtilä

Jyrock (8.-9.4., Ilokivi)

Ilmoittautuminen aktiviteetteihin alkaa maanantaina 23.3. klo 12:00 tällä nettisivulla. Kannattaa ilmoittautua nopeasti, sillä suurimpaan osaan aktiviteeteista on rajattu ilmoittautumismäärä!

Kaikkiin muihin aktiviteetteihin on ennakkoilmoittautuminen sekä rajattu osallistumismäärä paitsi: museoihin, Mielen ja kehon palautumisen luennolle, paneelikeskusteluun sekä leffailtaan.

Alla lisätiedot aktiviteeteista sekä linkit ilmoittautumiseen:

JEScast Hyvinvointiviikkoon ja opiskelijoiden hyvinvointiin liittyen

JEScast julkaisi opiskelijoiden hyvinvointiin liittyvän podcast-jakson nimeltä: Hyvää vointia feat. Veera Auvinen. Jaksossa JESin Toni ja Iida keskustelevat niin yleisestä terveydestä, uupumuksesta kuin myös tulevasta JYYn Hyvinvointiviikosta viikon koordinaattorin Veeran kanssa.

Veera kertoo jaksossa muun muassa siitä, miksi aihe uupumus ja burnout-kulttuuri valittiin Hyvinvointiviikon teemaksi. Podcastissa pureudutaan myös jo hieman ennalta erilaisiin aiheisiin, joita tullaan haastamaan myöhemmin toden teolla tiistain 5.4. paneelikeskustelussa uupumukseen ja burnout-kulttuuriin liittyen. Samoin jaksossa keskustellaan aiheista, kuten miksi olisi hyvä pitää terveydestään huolta ja, onko ok olla tehoton. Podcast siivittää kuuntelijansa mukavasti kohti ensi viikon Hyvinvointiviikkoa!

Käykää kuuntelemassa jakso Spotifysta: https://open.spotify.com/episode/4gc25ufeIvIMXzNaP1AksK?si=f82486750de54697