JYY tarjoaa piirissään toimiville järjestöille monipuolisia koulutuksia sekä tapahtumia yhdistystoimintaan ja edunvalvontaan liittyen. Tältä sivulta löydät tietoa tulevista ja jo järjestetyistä koulutuksista.

Millaisia kehittämis- ja koulutustarpeita sinun järjestölläsi on? Ota rohkeasti yhteyttä JYYn jäsenpalvelu- ja järjestösihteeriin ja kerro, millaista koulutusta yhdistyksesi kaipaa. JYY tarjoaa resurssiensa puitteissa myös yhdistyskohtaisesti räätälöityä koulutusta sekä tukea uusien hallitusten perehdyttämiseen.

Koulutukset 2018

Koulutukset 2017

 • JYYn Järjestöseminaari 2017 27.-28.1.
 • Järjestöaamukahvit 9.3. 19.4. 21.9. ja 26.10.
 • Järjestösitsit 11.10.
 • Sikariklubit yhdistysten puheenjohtajille 21.2. 3.4. 12.9. ja 7.11.
 • Tilinpäätöskoulutus 27.11. Koulutusmateriaali.

Hyödyllisiä oppaita

Ainejärjestöjen yhdenvertaisuussuunnittelu

 • Järjestöjen yhdenvertaisuuskyselyn työkalu
  • Suomen- ja englanninkielisellä kyselytyökalulla JYYn piirissä toimivat järjestöt voivat kerätä kokemuksia yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon toteutumisesta järjestön toiminnassa.

   Kysely sisältää kysymyksiä mm. seksuaalisesta häirinnästä, syrjinnästä ja esteettömyydestä. Järjestön jäsenet vastaavat kyselyyn anonyymisti. Kyselyn päätyttyä järjestö saa raportin omista tuloksista JYYn sosiaalipoliittiselta asiantuntijalta pyytämällä. Raportin saanti edellyttää, että kyselyyn on järjestöstä vastannut vähintään 20 henkilöä.

   Kyselytyökalu on kehitetty helpottamaan JYYn piirissä toimivien järjestöjen yhdenvertaisuussuunnitelman laadintaa. Kysely voidaan myös uusia ja siten seurata järjestön yhdenvertaisuustilanteen kehittymistä.

   Kyselyä on valmisteltu yhteistyössä ainejärjestöjen kanssa ja sen toimivuuteen toivotaan ainejärjestöiltä myös kommentteja myös jatkossa. Ongelmatilanteissa ja kaikissa kyselyyn liittyvissä kysymyksissä saa olla yhteydessä JYYn sosiaalipoliittiseen asiantuntijaan (sopo-asiantuntija@jyy.fi).