Ilokivi ja Opinkivi: Alvar Aallon perintöä Seminaarinmäen ytimessä

Arkkitehtitoimisto Alvar Aallon suunnittelema, asemakaavassa suojelun arvoiseksi todettu ylioppilastalo Ilokivi tarjoaa tällä hetkellä työ- ja liiketiloja JYYn omalle aatteelliselle toiminnalle, ravintola Ilokivelle, Ilokivi Venuelle ja Arkkitehtipalvelu Oy:lle.

Opinkiven uudisrakennus rakentui Ilokiven jatkoksi 2000-luvun alussa. Arkkitehtitoimisto Alvar Aallon alkuperäisten rakennuspiirustusten henkeä noudattavasta rakennuksesta on saatu moderni työympäristö Jyväskylän yliopiston humanistis-yhteiskuntatieteelliselle tiedekunnalle.

Ylioppilastalo Ilokivi ja Opinkivi

  • Vuokrattava pinta-ala noin 6500 m2
  • Rakennus- ja peruskorjausvuodet Ilokivi 1964 (2016) ja Opinkivi 2003
  • Jyväskylän ylipiston Seminaarinmäen kampusalue
  • Vuokralaiset: JYY, Jyväskylän yliopisto, Arkkitehtipalvelu Oy
Arkkitehtipalvelu Oy JYYn toimitilat ylioppilastalo Ilokivi Jyväskylä

Arkkitehtipalvelu Oy, ylioppilastalo Ilokivi

JYYn meille tarjoamat toimitilat ovat nykyaikaiset ja toiminnallemme juuri sopivat. Pääsimme mukaan kehittämään tilaa jo alkuvaiheessa, ja tilojen joustavuus on mahdollistanut liiketoimintamme ja henkilöstömäärämme kasvun. Yhteistyö JYYn kanssa on ollut aina sujuvaa ja helppoa. Alvar Aallon Ilokivi tarjoaa meille inspiroivan ja luovuutta ruokkivan työympäristön.

– Juha Pakarinen, toimitusjohtaja, Arkkitehtipalvelu Oy

Gummeruksenkatu – toimivia tiloja Kirkkopuiston kupeessa

Jyväskylän keskustassa, Kirkkopuiston välittömässä läheisyydessä sijaitsevat Gummerruksenkadun tilat taipuvat moneen käyttöön. Alakerran liikehuoneistossa toimivat valtakunnallisella tasolla operoiva elektroniikka-alan jälleenmyyjä Multitronic, sekä Applen kansainväliseen jälleenmyyjäverkostoon kuuluva iTronic-liike.

Multitronicin www-sivut

Yläkerran toimistotiloja vuokraa Jyväskylän kaupunki, joka järjestää tiloissa nuorten Ohjaamo-palveluita. Valtakunnalliseen, noin 60 toimipisteen ketjuun kuuluvasta Ohjaamosta alle 30-vuotiaat saavat apua ja neuvontaa esimerkiksi oman opiskelualan löytämiseen, työllistymiseen, urasuunnitteluun ja toimeentuloon.

Ohjaamon www-sivut

JYY Gummeruksenkatu

  • Pinta-ala n. 900m2
  • Rakennusvuosi 1980
  • Jyväskylän ydinkeskusta

Kortepohjan kaupunginosa – elämää, yrityksiä ja yhdistyksiä

JYYn liiketiloissa Kortepohjassa toimii useita yrityksiä ja paikallisia palveluntarjoajia, JYYn piirissä toimivia järjestöjä ja kaupungin peruspalveluita.

Semma Oy

Elävän kylän sydän Rentukka on saanut toimintansa lippulaivaksi Semma Oy:n nuorekkaan ja kehityshaluisen ravintolan, joka toimii kaupunginosan keskipisteenä ja tarjoaa ruokailumahdollisuuksia pitkälle iltaan sekä viikonloppuina.

Fysios Oy

JYYn pitkäaikainen liiketilavuokralainen FysioCenter Oy yhdistyi keväällä 2019 valtakunnallisen Fysios Oy:n kanssa. Laaja-alaisia ja monipuolisia fysioterapia- ja kuntoutuspalveluita tarjoava yritys on päässyt JYYn kanssa kehittämään itselleen sopivia toimitiloja, ja lisää tilaa on järjestetty yritystoiminnan kasvun niin vaatiessa.

Päiväkodit ja kerhotoiminta

Jyväskylän kaupungin Kortesuon päiväkoti sekä koululaisten iltapäiväkerhotoiminnot JYYn tiloissa tukevat kaupunginosan perheiden arkea ja varhaiskasvatuksen järjestämistä alueella.

Hacklab Jyväskylä ry

Ylioppilaskylän legendaarinen MNOP-kortteli tarjoaa kiinnostavan sijainnin jyväskyläläiselle makerspacelle Hacklab Jyväskylälle. Kerhotilassa on työskentely- ja säilytystilaa, työvälineitä elektroniikan rakenteluun sekä puun ja muiden materiaalien työstämiseen. Hacklabien toiminta on kansainvälisen hackerspace-periaatteen mukaisesti avointa kaikille. Hacklab Jyväskylä onkin tekevän ihmisen olohuone.

Hacklabin www-sivut

JYYn piirissä toimivat järjestöt

JYYn piirissä toimii useita harrastusjärjestöjä, joista osa vuokraa varasto- ja muita tukitiloja Kortepohjan ylioppilaskylästä. Jyväskylän Opiskelijakamerat ry:n studio, Kampus Kustannus -julkaisusarjan työtila ja Puhkupillien arkisto- ja varastotila mahdollistavat järjestöille toiminnan jatkuvuutta ja luovat jäsenistölle kiintopisteen JYYn tiloissa.

JYY-Palvelut Oyn tilat

Ylioppilaskunnan 100 % omistama kiinteistöjen ylläpidon, asumishyvinvoinnin ja rakennuttamisen palveluita tuottava JYY-Palvelut Oy on järjestänyt operatiivisen toimintansa JYYn tiloihin Kortepohjan ylioppilaskylään.

Majoituspalvelut: Jyväskylän Hotellipalvelut Oy

Resurssiviisaasti ylioppilaskylän asuntojen käyttöä tehostava majoitusliike tuottaa kokonaisedullisia lyhytaikaisen majoituksen palveluita kesäkuukausien aikana. Kesähotelli Rentukan ja Jyväskylän yliopiston kesäkoulujen majoituspaketteja toteuttava yritys on JYYn pitkäaikainen yhteistyökumppani.

JYYn toimitilat Vehkakuja 2

Vehkakuja 2B

Vehkakujalla sijaitseva toimistokokonaisuus tarjoaa tilat sekä JYYn oman liiketoiminnan toimihenkilöille ja tukipalveluille että ulkopuolisille vuokralaisille.