Kortepohjan ylioppilaskylä

Ylioppilaskylä on nimensä mukaisesti Jyväskylän suurin opiskelija-asuntokohde, joka on yli 2 000 opiskelijan koti. Nykyään ylioppilaskylä käsittää 21 asuinrakennusta ja 4 liike- ja palvelurakennusta.

Kortepohjan alue on kehittynyt Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan toimesta jo ylioppilaskylän rakentamisen aloitusvuodesta 1968 lähtien. JYY haluaa olla myös tulevaisuudessa Kortepohjan alueella aktiivinen ja merkittävä toimija. Vuonna 2016 JYY toteutti yhteistyössä Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn kanssa laajamittaisen selvitystyön tulevaisuuden opiskelija-asumiseen liittyvistä käyttäjätarpeista ja -preferensseistä. JYY hyödyntää tutkimusraporttia etsiessään ratkaisumalleja tulevaisuuden opiskelija-asumiseen.

Ylioppilaskylän kehittämisessä ei ole kyse vain laadukkaiden ja kohtuuhintaisten asuntojen rakennuttamisesta. JYY on Kortepohjan kaupunginosassa aluekehittäjän roolissa ja on sitoutunut kehittämään koko aluetta pitkäjänteisesti. Ylioppilaskunta haluaa varmistaa, että tulevaisuudessakin Kortepohja on vetovoimainen ja elävä kaupunginosa kaikille asukkaille.

Kuvassa Kortepohjan ylioppilaskylä

Vehkakuja

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta rakennutti vuosina 2004-2005 kolme uutta asuinkohdetta Vehkakujalle, aivan Kortepohjan ylioppilaskylän läheisyyteen. Kolme nykyaikaista kerrostaloa pitävät sisällään pohjaratkaisuiltaan toimivia ja valoisia yksiöitä. Pareille ja pienille perheille on puolestaan tarjolla viihtyisiä kaksioita. Monipuoliset lähipalvelut, loistavat ulkoilumaastot ja hyvät kulkuyhteydet lisäävät asuinalueen viihtyisyyttä. Vehkakujalla sijaitsevat myös JYYn asukas- ja talouspalvelut sekä kiinteistöhoidosta vastaavan JYY-Palveluiden toiminnot.

Toimisto- ja liiketilojen vuokraus

Ylioppilaskunta vuokraa toimitiloja Kortepohjan ylioppilaskylässä sekä kampusalueella ja Jyväskylän keskustassa. JYYn vuokraamissa toimitiloissa työskentelee päivittäin yli 200 työntekijää. Ylioppilaskunnan laaja kiinteistöomistus mahdollistaa tilojen monipuolisen käytön. JYYn vuokraamissa tiloissa toimiikin esimerkiksi päiväkoteja, toimistoja, hyvinvointi- ja kulttuuritiloja sekä opetustiloja.

Tukipalvelut

JYY-konsernin tukipalveluihin kuuluu kiinteistönhoito- ja ylläpitopalveluita sekä asukas- ja talouspalveluita. Ylioppilaskunnan omistama JYY-Palvelut tuottaa monipuolisesti teknisen isännöinnin ja rakennuttamisen palveluita sekä kiinteistöhuolto- ja siivouspalveluita.

Asukastoimisto vastaa välitettävien asuntojen vuokrauksesta. Konsernin talouspalveluissa hoidetaan keskitetysti kaikkien konserniyritysten taloushallinto ja vuokrakirjanpito.