JYY haluaa pitää hyvää huolta Kortepohjan ylioppilaskylän rakennuksista. Peruskorjaamalla vanhempia, tunnelmallisia taloja ja rakentamalla myös uusia, moderneja taloja, löytyy sopivanlaisia asuntoja vastaamaan kunkin opiskelijan asumistoiveita.

JYY peruskorjaa ja remontoi ylioppilaskylän asuinkiinteistöjä aina yksi kerrallaan riittävän asuntotarjonnan varmistamiseksi. Peruskorjauksella ajanmukaistetaan ja parannetaan kiinteistön toiminnallisia valmiuksia. Toisin sanoen peruskorjatessa korjataan ja uudistetaan mm. asuntojen ja yleisten tilojen pintarakenteet, märkätilat ja kalusteet. Myös talotekniset järjestelmät ja käyttöikänsä päähän tulleet rakenteet uusitaan. Käytännössä peruskorjattu talo on valmistuttuaan uudenveroinen, koska kyseessä on perusteellinen rakenteiden, järjestelmien ja kalusteiden nykyaikaistaminen.

Tutustu käynnissä oleviin JYYn peruskorjaus- ja uudishankkeisiin:

Kortepohjan ylioppilaskylän asuinkiinteistöjen peruskorjaushankkeissa vuorossa ovat parhaillaan kylän vanhat yksiötalot eli talot A, B, C, D ja E. JYY peruskorjaa tornitaloinakin tunnetut talot yksi kerrallaan vuosina 2017-2022.

Rentukka-talo edustaa tyypillistä 1960-luvun arkkitehtuuria. Lasijulkisivu on uudistettu peruskorjauksessa. Työmaa-aitaan on kiinnitetty Rentukka-talon tulevia palveluita kuvailevia kankaita.

Kortepohjan ylioppilaskylän keskusrakennus Rentukka otetaan nyt uudestaan opiskelijoiden haltuun. Talon kaikki toiminnallisuudet on mietitty uudestaan. Keskelle Kortepohjaa tuodaan joukko arkea parantavia lisäpalveluita. Paljon kiinnostusta herättänyt hanke on toteutettu vahvasti opiskelijoita kuunnellen. Tammikuussa 2018 avautuva uudistettu Rentukka on elävän kylän sydän.

Siirry tästä Rentukan omalle sivulle