Kortepohjan ylioppilaskylän asuinkiinteistöjen peruskorjaushankkeissa vuorossa ovat parhaillaan kylän vanhat yksiötalot eli A-, B-, C-, D- ja E-talot. JYY peruskorjaa tornitaloinakin tunnetut talot yksi kerrallaan alkaen kylän vanhimmasta asuintalosta, Rentukan takana sijaitsevasta A-talosta.
tornitalo

Kun ensimmäisenä remontoitavan A-talon peruskorjaus on valmis, vuorossa ovat muut tornitalot edeten aakkosjärjestyksessä. Kunkin talon peruskorjaukseen menee noin vuosi. Viiden tornitalon peruskorjaushanke kestää näillä näkymin vuoteen 2022 asti.

Peruskorjauksen aikana rakennuksessa ei voi asua, mutta opiskelija-asukkaille tarjotaan mahdollisuuksien mukaan toista asuntoa ylioppilaskylästä ennen talon peruskorjauksen alkamista.

Tulevat peruskorjaukset eivät näyt asukkaiden arjessa ennakkoon lukuun ottamatta joitakin kartoituksia ja tutkimuksia, joita voidaan tehdä joitakin kuukausia ennen kyseisen talon peruskorjauksen alkamista. Toisin sanoen esim. D-talon asukkaiden asumisenarkeen tuleva peruskorjaus ei vaikuta ennen kuin hankkeen käynnistyminen on ajankohtaista. Muutokset tornitalojen korjausketjuun ja aikatauluihin ovat mahdollisia.

B-talon peruskorjaus 2018-2019

Urakoitsija: YIT
Muuttovalmis: 7/2019

Parhaillaan peruskorjausvuorossa on Rentukan vieressä sijaitseva B-talo.  Talon yksiöissä uusitaan mm. asuntojen pintarakenteet, märkätilat ja kalusteet. Käytännössä peruskorjattu B-talo on valmistuttuaan uudenveroinen, koska kyseessä on perusteellinen rakenteiden, järjestelmien ja kalusteiden nykyaikaistaminen. B-talo tulee säilymään yksiötalona, mutta asuntojen pohjaratkaisut päivitetään vastaamaan tämän päivän opiskelija-asumisen toiveita. B-talossa tulee olemaan 142 yksiötä muuttovalmiina heinäkuussa 2019.

Hakuaika: 15.4. – 5.5.2019

Kesä 2018:
B-talon peruskorjausurakka on aloitettu heinäkuun alussa purkutöillä ja maanrakennuksella. Myös sääsuoja ja työmaahissi on asennettu työmaan alkuvaiheessa. 

 

Syksy 2018:
Purkutyöt jatkuvat lokakuun loppuun, mm. asuntojen vanhoja sisäseiniä puretaan tulevien pohjaratkaisumuutosten alta pois. Lisäksi syksyn aikana tehdään vesikatto- ja LVIS-töitä sekä paikkausta ja muurausta.

Talvi 2018-2019:

B-talossa tehdään parhaillaan sisätilojen pintatöitä eli maalataan, laatoitetaan ja laitetaan mattoja paikoilleen. Myös 9. kerrokseen tulevan saunaosaston lattiat ovat työn alla. Talon ylimpään kerrokseen valmistuu vuokrattavan saunan lisäksi kokoustilat.

Alkukevät 2019:

B-talon asunnoissa on meneillään kalusteasennus, laattatyöt ja maalaus. Piha-alueella on tehty maatöitä perustäytön osalta. Pihatöitä jatketaan toukokuussa. Rentukkaan vievä yhdyskäytävä alkaa hahmottua.

A-talon peruskorjaus 2017-2018

Urakoitsija: Lemminkäinen Talo Oy
Muuttovalmis: 5/2018

Kevät 2017:
A-talon katto uusitaan peruskorjauksen yhteydessä. Katolle nousee sääsuoja, minkä jälkeen aloitetaan katon purku- ja korjaustyöt. Saman aikaisesti työmaalla jatketaan rakennuksen ulkopuolen kaivuutöitä ja salaoja-, sadevesi- ja viemärilinjojen tekemistä.

Kesä 2017:
A-talon sisällä on purkutyöt käynnissä. Suurimmassa osassa yksiöitä on ollut kulku kylpyhuoneeseen keittokomeron läpi. Asuntojen pohjaratkaisut päivitetään vastaamaan tämän päivän asumistoiveita. Muutoksien tieltä puretaan vanhat sisäseinät.

Syksy 2017:
A-talon peruskorjaus on edennyt ikkunoiden vaihtamiseen. Lisäksi tasoitetaan sisäseiniä ja tehdään märkätilojen vesieristetöitä. Parhaillaan käynnissä ovat myös vesikatto- ja LVIS-työt.

Alkuvuosi 2018:
A-talossa on alkuvuoden aikana keskitytty sisävalmistustöihin ja asunnot ja yleiset tilat ovat saaneet kiihtyvällä tahdilla mm. uusia matto- ja laattapintoja, alakattoja, kalusteita, ikkunoita ja ovia.

Kevät 2018:
A-talon 16,5-27 neliöiset yksiöt ovat muuttovalmiit toukokuussa 2018. Uusien yksiöiden pohjaratkaisut on päivitetty vastaamaan tämän päivän asumistarpeisiin.  A-talon pienimmät yksiöt vuokrataan kalustettuina.

Kätevä koti -asuntotyyppi:
A-taloon valmistui kahdeksan valmiiksi kalustettua Kätevä koti -asuntoa, joissa pienen yksiön käyttötila moninkertaistuu valittujen kalusteiden ansioista. Asunnon vakiokalusteisiin kuuluvan sängyn saa piiloon nostamalla sen seinää vasten, jolloin sänky ei vie tilaa päiväsaikaan.