Haluatko oppia vaikuttamaan koulutukseen liittyviin asioihin sekä omassa yliopistossa että kansallisesti? Kiinnostavatko opiskelijan oikeudet ja opetuksen laatu?

JYYn korkeakoulupoliittisen toiminnan tavoitteena on edistää hyviä opiskeluoloja, kehittää parempaa opetusta ja edistää opiskelijoiden oikeusturvaa. Näihin tavoitteisiin päästään auttamalla ainejärjestöjen koulutuspoliittisia vastaavia ja puheenjohtajia, hallinnon opiskelijaedustajia sekä ylioppilaskunnan hallituksen kopovastaavia ottamaan kantaa ja löytämään vaikuttamistapoja ja -väyliä. Korkeakoulupoliittista toimintaa kutsutaan usein tuttavallisesti kopoksi.

 

Opinto- ja tiedevaliokunta

Jokainen opiskelija pääsee halutessaan mukaan vaikuttamaan korkeakoulupoliittisin asioihin yliopistolla osallistumalla JYYn opinto- ja tiedevaliokunnan (ts. kopo-valiokunnan) toimintaan. Valiokunnassa keskustellaan ja jaetaan tietoa ajankohtaisista koulutukseen liittyvistä kysymyksistä, valmistellaan kannanottoja ja lausuntoja sekä suunnitellaan tapahtumia. Keskeisimpiä vuosittaisia tapahtumiamme ovat opiskelijapalautetapahtuma Valitusviikot, maksuttoman koulutuksen päivä ja valiokuntaexcursio. Lisäksi valitsemme vuosittain Yliopistosäätiön myöntämän Hyvä opettaja -palkinnon saajan opiskelijoiden esityksistä.

Valiokunnan henkilöt 2021

Emilia Haapanen
puheenjohtaja
emilia.a.haapanen@student.jyu.fi

Petro Pitkänen
sihteeri
petro.pitkanen@gmail.com

Nelli Rauhala
JYYn hallituksen korkeakoulupoliittinen vastaava
nelli.rauhala@jyy.fi

Joachim Kratochvil
JYYn korkeakoulupoliittinen asiantuntija
kopo-asiantuntija@jyy.fi
+358 50 330 1025


Tervetuloa mukaan kopo-valiokuntaan! Liittymällä kopo-listalle saat kokousten esityslistat ja pöytäkirjat sekä tietoa opiskelijan korkeakoulupoliittisiin asioihin!

Opinto- ja tiedevaliokunnan pöytäkirjat

Opiskelijaedustajaksi?

JYY koordinoi korkeakoulupoliittisella sektorilla yliopiston hallinnon opiskelijaedustajien toimintaa ja vaikutamme myös itse monissa yliopiston toimielimissä ja työryhmissä.

Lue lisää hallinnon opiskelijaedustajista.