Haluatko oppia vaikuttamaan koulutukseen liittyviin asioihin sekä omassa yliopistossa että kansallisesti? Kiinnostavatko opiskelijan oikeudet ja opetuksen laatu?

JYYn korkeakoulupoliittisen toiminnan tavoitteena on edistää hyviä opiskeluoloja, kehittää parempaa opetusta ja edistää opiskelijoiden oikeusturvaa. Näihin tavoitteisiin päästään auttamalla ainejärjestöjen koulutuspoliittisia vastaavia ja puheenjohtajia, hallinnon opiskelijaedustajia sekä ylioppilaskunnan hallituksen kopovastaavia ottamaan kantaa ja löytämään vaikuttamistapoja ja -väyliä. Korkeakoulupoliittista toimintaa kutsutaan usein tuttavallisesti kopoksi.

Jokainen opiskelija pääsee halutessaan mukaan vaikuttamaan korkeakoulupoliittisin asioihin yliopistolla osallistumalla JYYn opinto- ja tiedevaliokunnan (ts. kopo-valiokunnan)toimintaan. Valiokunnassa keskustellaan ja jaetaan tietoa ajankohtaisista koulutukseen liittyvistä kysymyksistä, valmistellaan kannanottoja ja lausuntoja sekä suunnitellaan tapahtumia. Keskeisimpiä vuosittaisia tapahtumiamme ovat opiskelijapalautetapahtuma Valitusviikot, maksuttoman koulutuksen päivä ja valiokuntaexcursio. Lisäksi valitsemme vuosittain Yliopistosäätiön myöntämän Hyvä opettaja -palkinnon saajan opiskelijoiden esityksistä.

Korkeakoulupoliittisen asiantuntijan vastuulle kuuluvat valiokuntatoiminnan avustamisen ohella JYYn hallituksen toiminnan tukeminen, neuvonta- ja tiedotuspalvelut opiskelijoille sekä koulutusten järjestäminen hallinnon opiskelijajäsenille ja ainejärjestöille. JYY tarjoaa tiedotuksen ja koulutusten avulla myös ainejärjestöille työkaluja tehokkaaseen opiskelijavaikuttamiseen omilla laitoksillaan. JYY koordinoi korkeakoulupoliittisella sektorilla yliopiston hallinnon opiskelijaedustajien toimintaa ja vaikutamme myös itse monissa yliopiston toimielimissä ja työryhmissä. Lisäksi teemme yhteistyötä korkeakoulupoliittisen vaikuttamisen muiden ylioppilaskuntien, Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) ja muiden sidosryhmien kanssa. Korkeakoulupoliittisen sektorin tehtäväalueeseen kuuluu myös yliopiston opiskelijatutoreiden koulutuksen järjestäminen.

Tervetuloa mukaan kopo-valiokuntaan! Liittymällä kopo-listalle saat kokousten esityslistat ja pöytäkirjat sekä tietoa opiskelijan korkeakoulupoliittisiin asioihin!