Sosiaalivaliokunta on valjastettu toimimaan erityisesti asumiseen, terveyteen, toimeentuloon ja tasa-arvoon liittyviin sosiaalipoliittisiin sekä opiskelijan arkeen liittyviin kysymyksiin keskittyen. Sosiaalivaliokunta toimii kokoustamalla noin kerran kuussa. Kokouksiin ovat tervetulleita kaikki JYYn jäsenet, jotka ovat kiinnostuneet sosiaaliasioista, arjen tai vaikkapa yhteiskunnan tasolla. Sosiaalivaliokunnassa on suositeltavaa tuoda esiin erilaisia epäkohtia ja osoittaa huolensa sekä toimia edistäen opiskelijoiden hyvinvointia. JYY valvoo ennen kaikkea opiskelijoiden etua, ja siksi sosiaalivaliokunnan tietoon kannattaa tuoda sellaiset asiat, jotka pännivät ja vaikuttavat negatiivisesti opiskelijoiden hyvinvointiin.

Sosiaalivaliokunta järjestää myös erilaisia tapahtumia, tempauksia, keskustelutilaisuuksia yms, jotka edistävät opiskelijoiden hyvinvointia. Valiokunnassa pääsee siis myös ideoimaan ja tekemään. Valiokunnan kokouksiin kaivataan aina uusia osallistujia, eikä kokouksissa käyminen velvoita tai sitouta osallistujia mihinkään, mikäli niin ei halua. Valiokuntatoiminta on hyvin joustavaa ja perustuu kokouksissa käyvien omaan innokkuuteen. Valiokunta antaa kuitenkin mahdollisuuden vaikuttaa opiskelijoiden hyvinvointiin liittyviin asioihin.

Tervetuloa mukaan sosiaalivaliokuntaan! Liittymällä sopo-listalle saat kokousten esityslistat ja pöytäkirjat sekä tietoa opiskelijan sosiaalipoliittisiin asioihin!