JYYn valiokunnat ovat kaikille opiskelijoille avoimia ryhmiä, jotka järjestävät toimintaa ja tarjoavat mahdollisuuden keskustella valiokunnan teemojen ajankohtaisista kuulumisista. Tule rohkeasti mukaan!

Kokouksiin osallistuminen ei vaadi mitään ennakkotietoja, vaan paikalla olevat puheenjohtaja ja sihteeri luotsaavat kokousta eteenpäin. Valiokuntien puheenjohtajien yhteystiedot löytyvät Yhteystiedot-osion alta.

Kuvassa salaattiannos

Hyvinvointivaliokunta

Hyvinvointivaliokunnan teemoja ovat kaikki hyvinvointiin liittyvät asiat, kuten terveys, hyvinvointi, liikunta, asuminen, toimeentulo sekä yhdenvertaisuus ja tasa-arvo. Valiokunta järjestää myös erilaisia tapahtumia, tempauksia, keskustelutilaisuuksia, projekteja ja selvityksiä, jotka edistävät opiskelijoiden hyvinvointia. Mukaan vaikuttamaan ja ideoimaan pääsee kuka vain hyvinvointiasioista kiinnostunut opiskelija!

Liity valiokunnan Facebook-ryhmään

Kuvassa opiskelijoita haalareissa

Kansainvälisen toiminnan valiokunta

Suomalaisten ja ulkomaalaisten opiskelijoiden yhteisen valiokunnan tapaamisissa tarkastellaan (yliopisto)maailmaa erityisesti ulkomaalaisten tutkinto-opiskelijoiden silmin. Valiokunnassa pohditaan muun muassa kansainvälistymisen vaikutuksia Jyväskylän yliopistossa, ulkomaalaisten opiskelijoiden asemaa Suomessa ja Jyväskylässä, opiskelijavaihtoa sekä maksutonta koulutusta. Pyrimme edistämään kansainvälisyyttä ja suvaitsevaisuutta kampuksella sekä järjestämme erilaisia tapahtumia.

Tämä valiokunta toimii englanniksi.

Liity valiokunnan Facebook-ryhmään

Kuvassa pyöriä Ilokivellä

Kehitysyhteistyövaliokunta

Kehitysyhteistyöstä kiinnostuneet tapaavat JYYn kehy-valiokunnassa. Valiokunta edistää opiskelijoiden tietämystä kehitysyhteistyöstä, järjestää kehitysyhteistyöviikkoa, teemapäiviä ja elokuvailtoja. Vastaamme myös JYYn oman kehitysyhteistyöhankkeen tiedotuksesta ja tukemisesta Intian Rajasthanissa.

Tämä valiokunta toimii englanniksi.

Liity valiokunnan Facebook-ryhmään

Kuvassa ryhmä, jotka tekevät koulutöitä

Koulutuspoliittinen valiokunta

Koulutuspoliittisessa valiokunnassa keskustellaan ja jaetaan tietoa ajankohtaisista koulutukseen liittyvistä kysymyksistä sekä valmistellaan kannanottoja ja lausuntoja. Lisäksi suunnitellaan tapahtumia, kuten Valitusviikot, maksuttoman koulutuksen päivä ja valiokuntaexcursio. Lisäksi valitsemme vuosittain Yliopistosäätiön myöntämän Hyvä opettaja -palkinnon saajan.

Liity valiokunnan Facebook-ryhmään

Kuvassa violetti valo-efekti

Kulttuurivaliokunta

Tervetuloa kulttuurivaliokuntaan, pidätpä sitten elokuvista, taiteesta, musiikista tai erilaisten tapahtumien järjestämisestä. Toiminnan peruslähtökohta on toteuttaa tapahtumia ja ideoita valiokuntalaisten ehdotusten pohjalta. Näkyvimpään toimintaan kuuluvat Venuen elokuvaillat, perinteikäs sisäfestivaali Jyrock, kirpputorit, kulttuurimatkat ja erilaiset klubi-illat. Valiokunta tarjoaa myös erilaisia kursseja.

Liity valiokunnan Facebook-ryhmään

Kuvassa opiskelijat metsässä

Ympäristövaliokunta

Ympäristövaliokunta organisoi JYYn ympäristötoimintaa ja pyrkii herättämään keskustelua, ylläpitämään tervettä suhdetta luontoon sekä vaikuttamaan opiskelijoiden ja muidenkin ihmisten ympäristöasenteisiin ja –tekoihin kannanottojen, tapahtumien ja retkien avulla. Toiminta sisältää muun muassa pyöränhuoltotapahtumia, palstaviljelyä ja kirpputoreja. Valiokunnan yhteydessä toimii myös luomuruokapiiri, jonka kautta opiskelijat voivat tilata luonnonmukaisesti tuotettua ruokaa.

Liity valiokunnan Facebook-ryhmään

Liity luomuruokapiirin listalle

Päivitetty 3.5.2021