Korkeakoulujen perustutkinto-opiskelijat ovat oikeutettuja Kelan ateriatuettuun opiskelijaruokaan. Alennushintaisen aterian saa voimassa olevaa opiskelijakorttia tai Kelan ateriatukikorttia näyttämällä. Alennus perustuu Kelan opiskelijaravintoloitsijalle maksamaan ateriatukeen.

Jyväskylän yliopiston kampuksilla edullista opiskelijaruokaa tarjoavat ylioppilaskunnan omistama lounasravintola Ilokivi, sekä Semman ravintolat. Opiskelijakortilla saa ateria-alennuksen myös muista ateriatuen piirissä olevista ravintoloista niin Jyväskylässä kuin muuallakin Suomessa.

Ravintola Ilokivi

Ravintola Ilokivi

Ilokivi on Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan, siis opiskelijoiden itse, omistama opiskelijaravintola. Ravintola sijaitsee Seminaarinmäen kampuksella ylioppilastalo Ilokivessä. Ilokivellä on aina tarjolla kasvis- ja vegaaniruokavaihtoehdot, ja henkilökunta on osallistunut kasvisruokakoulutuksiin. Raaka-aineissa suositaan kotimaisuutta, esimerkiksi liha on pääosin kotimaista ja alkuperämaa on aina asiakkaiden nähtävillä raaka-aineluetteloissa. Käytössä on myös luomu- ja Reilun kaupan tuotteita.

Tutustu Ilokiven ruokalistoihin

Ilokiven opiskelijalounaan hinta on 2,60€, salaattipöydän 1,20€/1,70€. Ilokivessä on saatavilla myös kymmenen kerran aterialippuvihko 25 € hintaan. Lounaan yhteydessä on mahdollista myös tukea ylioppilaskunnan kehitysyhteistyöhanketta ostamalla kehy-lounaan 2,80 € tai kehy-lippuvihkon 27 € hintaan.

Semma

Semma on Jyväskylän yliopiston, Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan sekä Fazer Food Services Oy:n yhteisyritys. Semman toimipisteet palvelevat monipuolisesti ympäri Jyväskylän yliopiston kampuksia.

Semman ruokalistat

Muut opiskelijaravintolat

Lista kaikista Suomen opiskelijaravintoloista kunnittain löytyy Kelan verkkosivuilta. Lisäksi moni ravintola tarjoaa opiskelija-alennuksia, jotka saa helpoiten hyödynnettyä Frankin avulla.