Jos tarvitset apua jaksamisen kanssa, älä epäröi olla yhteydessä. Jyväskylän yliopiston piiristä löytyy useita tahoja, joiden tehtävä on auttaa ja tukea opiskelijoita hyvinvoinnissa.

JYYn häirintäyhdyshenkilöt

Ylioppilaskunnan häirintäyhdyshenkilöiltä saa apua ja tukea kun kohtaa esimerkiksi sukupuolista häirintää tai muuta epäasiallista kohtelua, kuten kiusaamista tai syrjintää.

Häirintäyhdyshenkilöiden yhteystiedot löydät täältä

Yliopiston hyvinvointineuvojat eli Hyvikset ja Student Life

Student Lifen ja hyviksien tarkoituksena on edistää opiskelijoiden hyvinvointia. Lähtökohtana on ennaltaehkäisevä toimintatapa, jossa tukea tarjotaan helposti saatavilla ja monipuolisilla toimintamuodoilla.

Tietoa ja yhteystiedot Student Lifesta löydät täältä

Student Lifen hyvinvointisuunnittelija
Hanna Ahola,
hanna.r.ahola@jyu.fi
+358 408054352

Hyvinvoinnin verkkotyökalut

Jyväskylän yliopiston oppilaitospappi

Jyväskylän seurakunnan ylioppilaspappi on opiskelijoita ja oppilaitosten henkilökuntaa varten. Papin tavoitat sähköpostilla, whatsappilla, puhelimella, sosiaalisesta mediasta tai paikan päällä kampuksilla.

Lisää tietoa oppilaitospapista löydät täältä.

Oppilaitospappi
matti.vaatainen@evl.fi
050 594 8167
Seminaarinmäki, Fennicum 103

Nyyti ry

Nyyti ry on opiskelijoiden mielenterveyttä ja opiskelukykyä edistävä valtakunnallinen ja yleishyödyllinen yhdistys, jonka toimintaa  Sosiaali- ja terveysministeriö tukee Veikkauksen tuotoilla.

Nyytin palveluita ovat muun muassa:

Nyytin kautta löydät myös paljon muuta. Nyyti on mm. listannut kattavasti erilaisia apua tarjoavia tahoja moniin erilaisiin tilanteisiin. Listauksen löydät täältä.

Kriisikeskus Mobile

Kriisikeskus Mobilesta saat apua muun muassa jos olet kokenut jotakin järkyttävää, kokenut menetyksen tai väkivaltaa, olet itse käyttäytynyt väkivaltaisesti, elämässäsi on kriisi tai epäilet joutuneesi rikoksen uhriksi.

p. 014 266 7150 24h/vrk
Asemakatu 2 (2.krs), 40100 Jyväskylä
Kriisikeskus Mobilen verkkosivut

YTHS

Ylioppilaskunnan jäsenillä on oikeus käyttää Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palveluja. Palveluihin kuuluvat muun muassa terveydenhoitajien ja lääkärien vastaanotot ja mielenterveyspalvelut.

YTHS Jyväskylä
Puistokatu 4
40100 Jyväskylä

Kunnallinen päivystys

Akuuteissa tilanteissa saat aina apua myös kunnallisesta päivystyksestä. Lue tarkemmat tiedot kunnallisesta päivystyksestä täältä.