JYY haluaa vaikuttaa opiskelijoidensa laadulliseen ja monipuoliseen mahdollisuuteen liikkua. Kattava ja monipuolinen alueellinen korkeakoululiikunta yhdistyneenä Jyväskylän kaupungin liikuntapalveluihin ja alueella toimiviin urheiluseuroihin luo edellytykset JYYn monipuoliselle vaikutustyölle. Näin ollen JYY on ennen kaikkea liikkumisen tukija ja mahdollistaja – ja vain jossain määrin uusien tapahtumien tarjoaja.

Jyväskylän korkeakoululiikunta

Jyväskylässä opiskelijalla on hyvät mahdollisuudet monipuolisen liikunnan harrastamiseen. Yliopisto-opiskelijan lähin liikuntapalveluiden tarjoaja on Jyväskylän yliopiston yliopistoliikunta, jonka palveluista osa on täysin maksuttomia. Jyväskylän korkeakoululiikunta tarjoaa korkeakouluopiskelijoille monipuolisesti vapaa-ajan liikuntamahdollisuuksia. Pääsylippuna korkeakoululiikunnan palveluihin toimii opiskelijakorttiin liitettävä liikuntatarra.

Opiskelijoiden liikuntaliitto OLL

Opiskelijoiden liikuntaliitto OLL on opiskelijoiden liikunnan valtakunnallinen edunvalvonta- ja palvelujärjestö. Liikuntapolitiikan ja palvelutyön lisäksi OLL koordinoi korkeakouluopiskelijoiden valtakunnallisia Opiskelijoiden SM-kisoja sekä tiedottaa ja tukee mm. kansainvälisiin opiskelijoiden EM-kisoihin lähteviä opiskelijoita. Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta on Opiskelijoiden liikuntaliiton jäsen, jolloin kaikki OLL:n jäsenedut ovat myös JYYn jäsenten käytettävissä.

Ylioppilaskuntayhteisö liikuttaa opiskelijoita

Ylioppilaskunnan liikuntavaliokunta järjestää erilaisia liikuntatapahtumia, esimerkiksi vuosittaisen JYY-Cooperin ja Liikunta-Appron, Yliopistoliikunnan tarjontaa täydentäen. JYYn piirissä toimii useita liikuntakerhoja ja -järjestöjä, jotka järjestävät liikuntaa jäsenilleen. Myös omalla ainejärjestölläsi saattaa olla liikuntavuoroja, joita kannattaa tiedustella oman ainejärjestösi liikuntavastaavalta. Ainejärjestöt ja muut JYYn piirissä toimivat järjestöt voivat myös hakea ylioppilaskunnalta liikunta-avustusta liikuntatapahtumien järjestämiseen tai niihin osallistumiseen.