Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Cantinovumin kevätkonsertti

22.5.2018 @ 19:30 | 8€ - 12€

Lämpimästi tervetuloa Kamarikuoro Cantinovumin Tule nyt löylyhyn kevätkonserttiin 22.5.2018! Konsertissa kuulemme Kamarikuoro Cantinovumin tämän kevään ohjelmistoa. Konsertissa kuullaan Saima Hyökin säveltämä tilausteoksen kantaesitys, Tule nyt löylyhyn, Jumala. Lisäksi kuulemme suomalaisia a capella -sävellyksiä mm. Jaakko Mäntyjärveltä, Atso Almilalta, Jussi Chydeniukselta sekä Cecilia Damströmiltä.

Kamarikuoro Cantinovum on vuonna 1989 perustettu sekakuoro, jonka tavoitteena on tehdä taiteellisesti korkeatasoista musiikkia ja kehittää kuoron moni-ilmeistä sointia. Kuoron noin 30 laulajasta suuri osa opiskelee tai on opiskellut Jyväskylän ammattikorkeakoulussa tai Jyväskylän yliopistossa. Cantinovum on tehnyt lukuisia konserttikiertueita ulkomailla sekä osallistunut menestyksekkäästi kotimaisiin ja kansainvälisiin kuorokilpailuihin. Kuoroa johtaa Jyväskylän ammattikorkeakoulussa lehtorina toimiva Rita Varonen. Cantinovum on Jyväskylän ammattikorkeakoulun edustuskuoro.

Diplomikuoronjohtaja Rita Varonen
Rita Varonen on toiminut Cantinovumin taiteellisena johtajana vuodesta 1993 lähtien. Hän on valmistunut Budapestin Liszt-Akatemiasta vuonna 1987. Lisäksi hän on suorittanut tutkinnon puhallinorkesterin johdosta ja opiskellut laulua. Nykyisin Varonen toimii lehtorina Jyväskylän ammattikorkeakoulussa ja on suosittu kuoronjohdon kouluttaja ympäri maailmaa. Rita Varonen johtaa Cantinovumin lisäksi Jyväskylän Naislaulajia, Harjun Laulua, Suomen Ortodoksista Kanttorikuoroa sekä Puhallinorkesteri Aaltoa. Varonen on toiminut Suomen Naiskuoroliiton taiteellisena johtajana vuosina 2007-2015. Vuonna 2012 Suomen laulajain ja soittajain liitto Sulasol myönsi Varoselle Klemetti-palkinnon hänen kuorojen ja kuorolaulun parissa tekemästään tuloksekkaasta työstä.

Tiedot

Päivämäärä:
22.5.2018
Aika:
19:30
Hinta:
8€ - 12€
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
https://www.jamk.fi/fi/Palvelut/kulttuuripalvelut/Cantinovum/

Tapahtumapaikka

Hannikaissali, Jamk musiikkikampus Pitkäkatu 18-22
Pitkäkatu 18-22
Jyväskylä, Suomi
+ Google Map

Järjestäjä

Kamarikuoro Cantinovum
Puhelin:
0505917088
Sähköposti:
pj@cantinovum.fi
Kotisivu:
http://www.cantinovum.fi

« All Tapahtumat