Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Lähimmäisenrakkaus-piknik

17.5.2019 @ 14:00 - 18:00

LÄHIMMÄISENRAKKAUS-PIKNIK
PERJANTAI 17.5. klo 14-18
SEMINAARINMÄKI

Kutsumme jokaisen lähimmäisenrakkauteen pyrkivän yksinäisen, ystävän tai perheellisen mukaan täyttämään Seminaarinmäkeä yhteisöllisellä piknikillä. Kirkkopäivien aikaan järjestettävän rauhanomaisen tempauksen on tarkoitus muistuttaa niin kirkolle kuin ihmisille, mikä on perusarvomme yhteiselossa toisten kanssa.

Tartu siis eväskoriisi, ota viltti ja ystäväsi mukaan ja saavu etsimään sopiva paikka kevätpäivästä nauttimiseen kohtaamisen ja lähimmäisenrakkauden tunnelmissa. Keskustelu tuntemattomien kanssa on sallittua. Eväiden jakaminen on sallittua. Ei ole pakko olla leipää ja kalaa, muumilimukin käy. Huomioithan piknik-korisi sisältöä valikoidessa, että tapahtuma on lapsiystävällinen. Tapahtuma on suunnattu kaikille kirkkoon kuulumisesta ja uskonnosta riippumatta.

Jos haluat esittää tapahtumassa runon, laulun tai puheen lähimmäisenrakkaudesta, suhteestasi kohtaamiseen, tai jostain muusta, se on sallittua.

Toivotamme tervetulleeksi yhteiselle piknikille kaikki ne, jotka eivät kuulu kirkkoon mutta kokevat lähimmäisenrakkauden tärkeäksi periaatteeksi; ne, jotka pitävät kirkkoa vanhanaikaisena instituutiona mutta rakastavat piknik-tunnelmaa; ne, jotka ovat eroamassa kirkosta sen työntekijöiden suorittaman ja johdon salliman vähemmistöihin kohdistuvan vihan johdosta; ne, jotka kokevat oman pyhyyden kokemuksensa tapahtuvan muualla kuin kirkon seinien sisällä; ne, joille kirkon sosiaalityö on tarjonnut turvaa silloin muut muut eivät ole siihen taipuneet; ne, jotka etsivät paikkaansa kirkossa tai muissa yhteisöissä; ja ne, jotka arvostavat ihmisjoukon kokoontumista yhteisen rauhan ja lähimmäisenrakkauden osoittamiseksi.

Nautitaan eväitä ja jutellaan yhdessä, luodaan lähimmäisenrakkauteen perustuvaa ihmisten kohtaamisen kulttuuria. Rauhanomainen tapahtuma irtisanoutuu kaikenlaisesta eriarvoistamisesta, rasismista ja on kaikille turvallinen syrjintävapaa vyöhyke.

Inhimillinen maailma kaipaa yhdessä ulkona syömistä!

Tiedot

Päivämäärä:
17.5.2019
Aika:
14:00 - 18:00
Kotisivu:
https://www.facebook.com/events/2483874791899737/

Tapahtumapaikka

Seminaarimäki
Seminaarimäki, Jyväskylän yliopisto
Jyväskylä, Finland
+ Google Map

« All Tapahtumat