Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Luento: Röijyjä ja helttuhattuja – kansallispuku-uutuuksia

3.4.2019 @ 17:30 - 19:00 | Vapaa

Suomen kansallispukukeskuksen luennolla Röijyjä ja helttuhattuja keskiviikkona 3.4. klo 17.30–19.00 syvennytään kansallispukujen syntyyn. Miten syntyi uusin kansallispukumalli eli Johanneksen naisen savakkopuku? Entä minkälaisen polun loi Saarijärven naisen puvun pukutarkistus? Luennolle on vapaa pääsy.

Millainen on helttuhattu? Millaisia muita osia kansallispukuihin voi kuulua ja miten eri puvun osia käytetään? Näihin ja moniin muihin yleisiin kysymyksiin kansallispukujen synnystä, kokoamisesta ja valmistuksesta vastaa Suomen kansallispukukeskuksen kansallispukukonsultti Taina Kangas luennon aikana. Kansallispukumallien kokoaminen ja aiemmin koottujen pukumallien tarkistukset syntyvät tiimityönä ja ovat aina monen ammattilaisen työn aikaansaannos. Viimeisimmän hyväksynnän pukumalleille antaa aina kansallispukuraati. Nyt järjestettävän luennon aikana pääset myös tutustumaan kansallispukuraadin viimeisimpiin pukututkimuksen tuloksiin. Taina Kangas esittelee muun muassa kansallispuvun osia, jotka eivät mahtuneet esille Suomen käsityön museon näyttelyyn Uudenkarheat kansallispuvut, joka on esillä Kujalla 5.5.2019 saakka.

Luennoille ovat tervetulleita kaikki kansallispuvuista kiinnostuneet. Luennot järjestetään Suomen käsityön museon luentosalissa, jonne mahtuu noin 65 henkeä. Luennolle osallistujia pyydetään saapumaan paikalle hyvissä ajoin ennen luennon alkua.

Tapahtumapaikka

Suomen käsityön museo, Kauppakatu 25, 40100 Jyväskylä
Kauppakatu 25
Jyväskylä, 40100 Suomi
+ Google Map
Puhelin:
0142664370
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto

Järjestäjä

Suomen käsityön museo
Puhelin:
0142664370
Sähköposti:
sari.k.koskinen@jkl.fi
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto

« All Tapahtumat