Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Lukupiiri: Paula Havasteen Tuulen vihat

24.10.2019 @ 17:00 - 19:00 | Vapaa

Suomen käsityön museon lukupiirissä sukelletaan Paula Havasteen kuvaamaan maailmaan Tuulen vihat -teoksessa. Miten käsityötä kuvataan kirjassa ja mitä se merkitsee tekijälleen? Tule mukaan keskustelemaan torstaina 24.10. klo 17–19. Lukupiiriin on vapaa pääsy.

Tuulen vihat (2014) on Paula Havasteen 1100-luvulle sijoittuvan sarjan ensimmäinen osa. Se kurkistaa elämään menneisyydessä, ei osana linnanherroja, vaan tavallisena ihmisenä. Kuinka silloinkin elettiin, rakastettiin ja otettiin kaikki irti pienistä iloista. Maailma on muuttunut, mutta onko ihminen?

Havaste rakentaa kansanperinteen kautta maailman, joka kuvaa historiallisen ihmisen tapoja ja askareita pakanuudenajan Suomessa. Uskomuksia, perinteitä ja välillä niukkuuttakin pullollaan oleva maalaismiljöö on maisema, josta Paimion tuvan tyttären, äidittä kasvaneen Kerten tarina nousee. Kertte on oppinut, että ihmisessä on kaksi henkeä. Toinen painuu heti manalaan, mutta toinen ei jätä maailmaa kevyesti. Sitä pitää hyvitellä, palvella ja saunottaa. Kertte on selviytyjä, joka ottaa elämänsä langat omiin käsiinsä. Kun tuulen vihat ottavat otteen isästäkin, hän tietää, että taloon on haettava markkinoilta vävy. Kumppaniksi löytyy nuori, komea ja väkevä, kasvoiltaan valoisa mies Larri, joka on kuitenkin ärsytettynä äkkipikainen. Kun Larri tulee pikaistuksissaan lyöneeksi vierailta mailta saapuvan piispan kirveellä kuoliaaksi, tuulen vihat uhkaavat tarttua myös Kertteen.

Suomen käsityön museon kaikille avoimessa lukupiirissä keskustellaan romaaneista, joissa käsityö ja käsillä tekeminen on mukana. Se voi olla jonkin hahmon pääpiirre tai sitten yksi näkymätön askare arjen kudelmassa. Hyppää mukaan käsityön tarinoihin! Lukupiiriin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Tiedot

Päivämäärä:
24.10.2019
Aika:
17:00 - 19:00
Hinta:
Vapaa
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
https://www.craftmuseum.fi/uutinen/2019-10-17_museon-lukupiirissa-pohditaan-kasityota-kirjallisuudessa

Tapahtumapaikka

Suomen käsityön museo, Kauppakatu 25, 40100 Jyväskylä
Kauppakatu 25
Jyväskylä, 40100 Suomi
+ Google Map
Puhelin:
0142664370
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto

Järjestäjä

Suomen käsityön museo
Puhelin:
0142664370
Sähköposti:
craftmuseum.info@jkl.fi
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto

« All Tapahtumat