Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Puetaanko patsaat? Avauksia ympäristö- ja yhteisötaiteesta

10.4.2018 @ 17:30 - 19:30 | Ilmainen

Illan aikana esitellään Jyväskylässä toteutettavaa yhteisöllistä Patsaat näkyviksi -ympäristötaideprojektia ympäristötaiteen ja yhteisötaiteen näkökulmista. Maksuton tilaisuus on kaikille avoin.

Patsaat näkyviksi -taideprojektin tavoitteena on lämmittää ja inhimillistää kaupunkiympäristöä pimeään vuodenaikaan. Suunniteltu taideprojekti toteutetaan kahdessa erässä, kulttuurisuunnistuksen ja Valon kaupungin aikaan, syksyllä 2018 pehmentämällä eri puolilla kaupunkia olevia patsaita niille luonteenomaiseen asusteeseen. Teoksilla muutetaan kaupunkiympäristössä pysyvää veistostaidetta näkyväksi muuttamalla niiden kontekstia tilapäisesti. Tavoitteena on myös ilahduttaa, herättää keskustelua yhteisestä tilasta ja tuoda kaupunkikuvaan huumoria.

Katsauksen ympäristötaiteeseen tarjoaa Taiteen edistämiskeskuksen ympäristötaiteen läänintaiteilija Hans-Peter Schütt. Hänen taustansa on kuvataiteen kentällä ja hän on toiminut julkisen taiteen ja katutaiteen parissa erilaisissa hankkeissa.

Yhteisötaiteen näkökulmia illan aikana avaa taideohjaaja Hannele Torniainen, joka kertoo Valonmäki-yhteisötaideprojektista. Torniainen on yksi Patsaat näkyviksi -projektin taustavoimista.

Tiedot

Päivämäärä:
10.4.2018
Aika:
17:30 - 19:30
Hinta:
Ilmainen
Kotisivu:
http://www.craftmuseum.fi/tiedotteet/18_patsaat_nakyviksi_huhtikuu.htm

Tapahtumapaikka

Suomen käsityön museo, Kauppakatu 25, 40100 Jyväskylä
Kauppakatu 25
Jyväskylä, 40100 Suomi
+ Google Map
Puhelin:
0142664370
Kotisivu:
www.craftmuseum.fi

Järjestäjä

Suomen käsityön museo
Puhelin:
0142664370
Sähköposti:
sari.k.koskinen@jkl.fi
Kotisivu:
www.craftmuseum.fi

« All Tapahtumat