Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Pukupäivässä pohditaan vaatteen elinkaarta, pistellään Sashiko-työpajassa ja ratkotaan pulmia kansallispukuklinikalla lauantaina 28.10.

28.10.2017 @ 11:00 - 16:00 | Ilmainen

Suomen käsityön museo järjestää toista kertaa Pukupäivän, jossa sukelletaan pukeutumisen maailmaan luennolla, työpajoissa ja kansallispukuklinikalla. Tapahtuma järjestetään yhdessä Suomen kansallispukukeskuksen kanssa. Lauantaina 28.10. klo 11–16 pohditaan vaatteen elinkaarta ja pikamuotikulttuuria, kansallispukuklinikassa tartutaan rohkeasti kansallispukuompelun ongelmakohtiin ja työpajassa pistellään farkkuun sashiko-kirjailulla ilmettä. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

klo 11–12 Korjaussarjakollektiivin esitelmä heidän toimintafilosofiastaan
klo 12–16 Kansallispukuasiantuntija Ritva Hännisen kansallispukuklinikka
klo 12–16 Korjaussarjakollektiivin Vaatehuoltoasema
klo 12–16 Kuvataiteilija Katri Pirin Sashiko-työpaja

Pukupäivä alkaa helsinkiläisen Korjauskollektiivin luennolla. Korjauskollektiivin Helena Hämäläinen esittelee kollektiivin ja heidän järjestämien Vaatehuoltoasemien toimintaa museon luentosalissa klo 11–12, jonka jälkeen hän järjestää museolla Vaatehuoltoaseman klo 12-16 museon Aulagalleriassa. Luennolle ja Vaatehuoltoasemalle on vapaa pääsy. Vaatehuoltoasemalla saa neuvoja, oppia ja rohkaisua paikkaamiseen, parsimiseen ja vaatteiden huoltoon, sekä materiaalitietoutta ja vinkkejä tekstiilijätteen vähentämiseen ja vaatteiden elinkaaren pidentämiseen. Korjauskollektiivin Vaatehuoltoasemien tavoitteena on havahduttaa ihmiset huomaamaan oma kyvykkyytensä pidentää vaatteidensa elinikää, sekä rohkaista rakastamaan vaatteitaan. Olennaisena osana tätä kollektiivi näkee vaatteiden huoltamisen ja korjaamisen perustaitojen, kuten paikkaamisen, parsimisen, nappien ompelun, vetoketjujen korjaamisen ja pintahuollon taitojen uudelleen elvyttämisen.

Lojuuko kaapissasi kesken jäänyt kansallispukuraakile? Onko kansallispukusi ompelussa tullut tenkkapoo, etkä tiedä miten jatkaa? Tai onko pukusi kutistunut kaapissa? Hätä ei ole kädessä, sillä kansallispukuasiantuntija Ritva Hänninen on neuvomassa museon luentosalissa lauantaina klo 12–16 kansallispukuasioissa. Ota oma keskeneräinen pukusi mukaan, niin voit pohtia ratkaisua yhdessä asiantuntijan kanssa. Kansallispukuasiantuntija neuvoo sinua kansallispukukysymyksissä maksutta.

Lempifarkussa reikä polvessa? Nurkkiin jäänyt farkkukassi? Tule sashiko-työpajaan päivittämään asusteesi ilme erottuvalla kirjailulla, jossa aloittelijakin onnistuu! Alun perin Japanista kotoisin olevaa sashiko-kirjailua on käytetty kuluneiden vaatteiden korjaamiseen, mutta näyttävä vaalean puuvillalangan ja denimin yhdistelmä on vienyt sen niin muodin kuin käsityöharrastajien suosioon. Geometriset kuvioinnit ja mahdollisuuksien runsaus tuottavat aina yksilöllisen tuotoksen. Tuo mukanasi farkkuvaate tai kassi, jonka haluat koristella sashiko-kirjailuilla. Farkkumateriaalia on saatavilla myös paikan päällä. Työpaja on maksuton eikä vaadi ennakkoilmoitutumista. Ohjaajana toimii kuvataiteilija Katri Piri.

Pukupäiviä järjestetään Suomen käsityön museolla syksyllä vielä kerran, lauantaina 25.11.

Lisätietoa:
Raija Manninen, Suomen käsityön museo, museolehtori, raija.manninen@jkl.fi, p. 040 502 2887
Helena Hämäläinen, Korjauskollektiivi, helenapauliina@gmail.com, p. 040 868 4166
Katri Piri, kuvataiteilija, katri.piri@hotmail.com, p. 040 0639410

Tiedot

Päivämäärä:
28.10.2017
Aika:
11:00 - 16:00
Hinta:
Ilmainen
Kotisivu:
http://www.craftmuseum.fi/tapahtumat_2017.htm

Tapahtumapaikka

Suomen käsityön museo, Kauppakatu 25, 40100 Jyväskylä
Kauppakatu 25
Jyväskylä, 40100 Suomi
+ Google Map
Puhelin:
0142664370
Kotisivu:
www.craftmuseum.fi

« All Tapahtumat