Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Taiteilijatapaaminen – Memento

16.1.2018 @ 15:00 - 17:00 | Vapaa

Taiteilijatapaaminen kuvataitelijoiden Ulla Pohjolan ja Kaija Poijulan kanssa Suomen käsityön museolla

Tule tapaamaan Memento -näyttelyn kuvataiteilijoita Ulla Pohjolaa ja Kaija Poijulaa taiteilijatapaamiseen tiistaina 16.1. klo 15–17 Suomen käsityön museolle. Tilaisuudessa taiteilijat esittelevät näyttelynsä ja kertovat taiteellisesta työskentelystään.

Memento – Ulla Pohjola ja Kaija Poijula -näyttely koostuu kahdesta yksityisnäyttelystä, joissa pohditaan ihmisenä olemisen arvoitusta. Memento viittaa hetkeen; muistoon joka syntyy kuin huomaamatta. Käsintehtyyn esineeseen jää aina osa tekijäänsä elämään muotoina ja muistona. Pohjola ja Poijula ottavat tämän jäljen osaksi teostaan ja antavat elämää nähneille esineille ja luontokappaleille uuden elämän -uuden tarinan jonka luojina on yhtä paljon taiteilija kuin katsojakin. Molemmat kuvataiteilijat ovat mestarillisia käsittelemään ja yhdistämään erilaisia luonnonmateriaaleja käsityön ja taiteen tekniikoihin, kuten kirjontaan ja maalaukseen.

Juuasta kotoisin oleva Ulla Pohjola käsittelee taiteessaan ihmisenä olemisen mysteeriä ja näkymättömän selittämätöntä läsnäoloa. Nykyään Tampereella asuva ja työskentelevä taiteilija luo teoksissaan kokonaisuuksia, joissa hän käyttää erilaisia tekstiili- ja maalaustekniikoita sekä hyödyntää luonnosta ja kirpputoreilta löytämiään esineitä.

Kaija Poijulan teokset kertovat ulkopuolisuudesta, rajattomasta rakkaudesta ja maailman selittämättömiksi jäävistä asioista. Esineisiin kietoutuneet muistot sulautuvat hauraan ja raskaan materiaalin kanssa teoksiksi, jotka luovat unenomaisia, satumaisen pelottaviakin tunnelmia. Pudasjärvellä syntynyt taiteilija asuu ja työskentelee nykyään Helsingissä.

Taiteilijatapaamiseen on vapaa pääsy.
Taitelijatapaaminen järjestetään toisen kerran lauantaina 17.3., jolloin näyttelyn esittelyn lisäksi Kaija Poijula ohjaa munankuorimosaiikkipajan. Pajasta tiedotetaan lisää lähempänä ajankohtana.

Tiedot

Päivämäärä:
16.1.2018
Aika:
15:00 - 17:00
Hinta:
Vapaa
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
http://www.craftmuseum.fi/tapahtumat.htm

Tapahtumapaikka

Suomen käsityön museo, Kauppakatu 25, 40100 Jyväskylä
Kauppakatu 25
Jyväskylä, 40100 Suomi
+ Google Map
Puhelin:
0142664370
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto

Järjestäjä

Suomen käsityön museo
Puhelin:
0142664370
Sähköposti:
sari.k.koskinen@jkl.fi
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto

« All Tapahtumat