Vaaliasiakirjat

Ehdokasilmoittautumiseen tarvitset vaaliasiakirjat, jotka löydät alla olevan linkin takaa. Tavallisesti vaaliasiakirjojen täyttö tapahtuu yhdessä oman edustajistoryhmän kanssa. Asetu siis rohkeasti ehdolle!

Ehdokasilmoitus löytyy sekä suomeksi että englanniksi. Vaaliliiton sekä vaalirenkaan perustamislomakkeen löydät vain suomeksi. Mikäli tarvitset näitä lomakkeita englanniksi, ole yhteydessä keskusvaalilautakunnan puheenjohtajaan. Lomakkeita on saatavilla myös valmiiksi tulostettuna JYYn keskustoimistolta.

Vaalijärjestyksessä mainitaan, että ehdokasilmoitus pitää olla omakätisesti allekirjoitettu. Keskusvaalilautakunta on päättänyt tulkita sähköiset allekirjoitukset allekirjoitukset omakätisiksi.

Vaaliasiakirjat

Allekirjoittaminen

Vaaliasiakirjojen, kuten ehdokasilmoituksen, vaaliliiton perustamisilmoituksen ja vaalirenkaan perustamisilmoituksen allekirjoittaminen tapahtuu Aatos Appissa.

 1. Mene osoitteeseen https://aatos.app/aatossign
 2. Klikkaa aloita allekirjoitusprosessi.
 3. Kirjaudu sisään tai luo tunnukset.
 4. Klikkaa aloita.
 5. Valitse allekirjoittajiksi minä ja muut / vain muut
  1. minä ja muut jos olet yksi allekirjoittajista
  2. vain muut jos et itse allekirjoita
 6. Lataa Aatokseen esitäytetty ehdokasilmoitus / vaaliliiton perustamisilmoitus / vaalirenkaan perustamisilmoitus PDF-tiedostona.
  1. Asiakirja kannattaa täyttää ennalta esim. Google Docsissa ja lataa se sitten pdf-muodossa koneellesi, josta se on helposti saatavilla
 7. Laita allekirjoittajaksi tarvittavat henkilöt
  1. ehdokasilmoituksessa ehdokas ja kaksi todistajaa (huom. ehdokas ei voi olla oman ilmoituksensa todistaja)
  2. Vaaliliiton perustamisilmoituksessa vaaliliiton yhteyshenkilön allekirjoitus
  3. Vaalirenkaassa siihen kuuluvien vaalilittojen yhteyshenkilöiden ja vaalirenkaisiin kuuluvien vaaliliittoihin kuulumattomien ehdokkaiden allekirjoitukset
 8. Kyseiset henkilöt saavat sähköpostiin allekirjoituspyynnön (saattaa mennä roskapostiin/tarjouksiin!). Henkilöt käyvät allekirjoittamassa asiakirjan linkin kautta. Allekirjoitus piirretään itse, joten allekirjoitus kannattaa tehdä koneella.
 9. Saat ilmoituksen sähköpostiisi, kun lomake on allekirjoitettu.
 10. Lataa lomake koneellesi ja pidä huolta, että toimitat keskusvaalilautakunnalle oikeat (allekirjoitetut) lomakkeet.

Voit ladata ohjeet Aatos Appin käyttöön pdf-muodossa täältä.

< Takaisin vaalisivulle