Varjosauna Festival

JYY ja Löyly ry esittävät: Varjosauna Festival 2022! Lämminhenkinen festivaali tarjoilee sauna ja kulttuurielämyksiä Kankaalla! Kaikille avoimet ja maksuttomat konsertit järjestetään Kankaalla Valonkaupungin pääteoksen välittömässä läheisyydessä perjantaina 30.9 ja lauantaina 1.10. Saunarannekkeella (opiskelijat 6€/muut 12€) pääsee nauttimaan yhdeksän erilaisen saunan löylyistä!

Tapahtuman aikataulun ja lisätiedot löydät Varjosauna Festivalin Facebook-tapahtumasta ja Instagram-tililtä.

Osta liput tästä

Haluatko mukaan tekemään festivaalia? Festivaali syntyy talkootyönä – kiinnostuneille on tarjolla pientä ja suurta puuhaa. Talkoolaisille tarjotaan saunalippu, lämmin ruoka sekä oma saunailta myöhemmin syksyllä. Festivaali on voittoa tavoittelematon.

Hae vapaaehtoiseksi

Yhteystiedot:

Vastaava tuottaja: Ismo Puhakka, Isse(a)jyy.fi, 040 7008446


Esiintyjät

METSÄHEIKKI

Metsäheikki -yhtye esittää Ville Linnan lauluja, mökillä syntynyttä country-folkia suoraan Suomen luonnosta. Linnan lisäksi Metsäheikissä soittaa Mikko Siltanen (Räjäyttäjät, Amuri, Talmud Beach), Arwi Lind (The Mystic Revelation of Teppo Repo, Muuan Mies), sekä myöhemmin yhtyeeseen liittynyt Joose Keskitalo. Metsäheikin debyyttilevy ”Sammakko saunassa” ilmestyi 2020 ja uusi tekeillä oleva albumi ilmestyy ensi vuonna.

Arppa

Vilpittömällä musiikillaan hurmaava Arppa on kovassa nosteessa oleva artistitulokas. Arpan musiikki on ajatonta ja tekstit kuin liikkuvaa kuvaa.

Arppa on haalinut ympärilleen sukupolvensa hurmaavimmat soittoniekat, minkä ansiosta hänen tunnelmallisten tekstien ympärille on rakentunut kaunis ja eheä äänimaailma sekä energinen improvisaatioon perustuva live-elämys vailla vertaansa.

Arpan yhtyeessä vaikuttavat muusikot Ville-Veikko Airaniemi, Antti Ahoniemi sekä Okko Saastamoinen. Yhtyeen levyttäessä mukaan astuu Väinö Karjalainen tuottajan roolissa.

Helmi Ada

Helmi Ada on sykähdyttävää, vanhaan malliin tehtyä poppia. Välillä karataan rockin puolelle ja myös iskelmää on heitetty sekaan reilulla kädellä. Livenä Helmi Ada kasvaa kuusihenkiseksi bändiksi.

Sigfrid

Kesällä Pihlderberg levy-yhtiölle sainattu Sigfrid on ennenkaikkea mystisiä mielikuvia maalaava sanailija. Tämä tuore rap artisti yhdistelee teksteissään tarinallisia maisemia sekä omia pohdintojaan. Keikalla päästään kuulemaan kirjo Sigfridille tyypillisiä kappaleita, samalla kun hieman raotetaan verhoa tulevan albumin suuntaan.

Essi Leppänen Systeemi

Essi Leppänen Systeemi on viisihenkinen orkesteri, jonka kappaleet ovat syntyneet Essi Leppäsen ja Lauri Talasniemen yhteistyönä. Vuoden 2021 lokakuussa julkaistu Taivaan laitaa -esikoisalbumi on ylistys taivaalle, tähdille, kuulle ja toverille, jota kaivataan taukoamatta.

R2ISDJ2

R2ISDJ2 on Jyväskyläläinen hip hop aktiivi ja suhteellisen pitkän CV:n omaava DJ. Eniten breikkijameja ja tanssibattleja soittanut R2 on kaivanut levyjä ympäri Eurooppaa ja soittanut jameja mm. Virossa, Venäjällä, Sloveniassa ja Ruotsissa. R2ISDJ2 tulee Varjosauna festareille soittamaan rytmimusiikkia ympäri maailmaa klo 22:00-23:00 – lämpimästi tervetuloa!

ARE

Are on pitkän linjan Jyväskyläinen rap-muusikko, joka tunnetaan pienestä koostaan ja isosta äänestään. Sanoitustensa aiheet Are ammentaa arjestaan, tarkastellen vastoinkäymisiään ja onnistumisiaan huumorin värjäämien lasien läpi. Kappaleissa käsitellyiksi tuleekin niin mielenterveyden haasteet ja kebabannokset kuin ikääntymisen kipuilu ja unohtumattomat kirpputorireissut.
Aren viimeisin levy Tunnustus julkaistiin 2021. Levyn tuotannosta vastasi toinen jyväskyläläinen konkari Rekami. Kuva: Lauri Kalliala.

Joonas Hauveli

Hauvelin löylynlämmin musiikki yhdistelee reggaeta, bluesia ja countrya. Kun koira ja kitara nousevat lauteille suomenkieliset tekstit ja henkevä laulutyyli tuovat yhteen ajattomasti kaiken karvaista kansaa.

Saunat

Gradian kaislasauna

Kaislaista rakennettu sauna kosteiden ja lempeiden löylyjen ystäville.

Peten sauna

Kankaan Saunan seurustelusauna tarjoaa lempeät ja happirikkaat löylyt jopa 15 saunojalle yhtä aikaa.

Matin sauna

Intiimi urbaani hirsisauna kovempien löylyjen ystäville.

Palsaun telttasauna

Super-ilmava, shamanistinen kokemus, vaatii jatkuvaa lämmitystä, sissi ja erä-henkisille!

Pallosauna

Keisuksen Jonas Jakolle 2016 rakentama sauna on päräyttävä elämys eritoten jalkapalloilun ja ufologian ystäville, mielettömät löylyt kuudelle saunanautille kerrallaan!

 

 

Ynnän löylyfunktio (SOIHDUN sponsoroima sauna)

Luonnontieteenopiskelijoiden nerokas mestaritaidonnäyte.

Kymenlaakson kuumin

Mahdollisesti jopa pohjoismaiden kuumimman saunan sisälämpötila voi nousta jopa 150 asteeseen. Jo pikkupiipahdus tarjoaa ikimuistoisen saunaelämyksen. K-18. Ei päihtyneille.

Saunarekka

Saunarekka on 16-metrinen sauna- ja viihdekeskus, joka on vuodesta 2003 toiminut ympäri Suomea ja Eurooppaa erilaisissa tapahtumissa ja festivaaleissa.

Festarialueen kartta

 

Menossa mukana