Suomen käsityön museo, Jyväskylän taidemuseo ja Keski-Suomen museo ovat yhteistyökumppaneina JYYn hyvinvointiviikolla. Jokaiseen museoon on ilmainen sisäänpääsy opiskelijakortilla 5.-8.4.  Taide ja kulttuuri voivat vahvistaa monella tavoin mielen hyvinvointia sekä tukea tunteiden säätelyä. Museonäyttelyiden kautta voi opetella tunnistamaan omia tunteitaan ja harjoitella mielen hyvinvoinnille tärkeitä tunnetaitoja.

Keski-Suomen museossa ollaan keskisuomalaisuuden jäljillä. Näyttelyssä voi esimerkiksi piipahtaa elokuvissa, lukea sarjakuvaa Jyväskylän perustamisvaiheista, fiilistellä savusaunan, urheilun tai räpin tunnelmia, ja kokeilla, miten onnistuisi oman kalliomaalauksen teko nykytekniikalla.
Vaihtuvina näyttelyinä ovat keskisuomalaista moottoripyöräharrastusta esittelevä Nuoriso pyörien päällä sekä Jyväskylässä kasvaneen ja asuneen Vappu Heiskan elämää ja taidetta esittelevä Vapun käsialoja.

Jyväskylän taidemuseossa on esillä videopelitaiteen eri osa-alueita Jyväskylän yliopiston ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun kanssa yhteistyössä toteutetussa näyttelyssä Kokemuspisteitä – videopelien taidetta.  Jyväskylän ammattikorkeakoulun pelisuunnittelun opiskelijat ovat luoneet näyttelyyn myös uniikin virtual reality -kokemuksen, jossa kävijä pääsee seikkailemaan taianomaisessa maailmassa VR-lasien avulla.
Taidemuseossa on mahdollista sukeltaa myös Petri Ala-Maunuksen paratiisinomaisiin maisemiin näyttelyssä La-La Land. Teokset ovat saaneet visuaalista innoitusta niin 1800-luvun saksalaisesta ja pohjoisamerikkalaisesta maisemamaalaustaiteesta kuin metallimusiikille tyypillisestä levynkansitaiteesta ja New Age -henkisisistä utopiakuvituksista. Lisäksi esillä on Jyväskylän taiteilijaseuran Mustaa valkoisella -näyttely 6.4. alkaen.

Suomen käsityön museossa on nähtävissä hattumuodin vuosikymmenet näyttelyssä Modistit – hattuja, asusteita ja ammattisalaisuuksia. Näyttelyssä on esillä modistien käyttämiä työkaluja, -välineitä ja materiaaleja, sekä tietenkin asusteita ja päähineitä, osa jo nostalgisilta vuosikymmeniltä. Modistien ammattisalaisuuksiin voi kurkistaa myös hattujen valmistuksesta kertovien videoiden välityksellä.
España a mano – Käsityötä Espanjasta esittelee huolella valitun kokoelman Espanjan parhaiden taidekäsityöläisten töitä. Näyttely tarjoaa esimerkkejä niin punonnan, keramiikan, lasin, metallin kuin tekstiilin ja nahkatuotteiden alalta. Lisäksi museossa voi tehdä aikamatkan käsityöhön sekä nähdä Kansallispukukeskuksen erilaisia pukukokonaisuuksia eri puolilta Suomea ja eri aikakausilta.

Lisätietoja:
Keski-Suomen museo
Jyväskylän taidemuseo
Suomen käsityön museo