JYYn Järjestöseminaari tulee taas 20.-21.1.!

JYYn vuoden tärkein koulutustapahtuma pidetään pitkästä aikaa livenä Agoralla 20.-21.1.. Luvassa on paljon mielenkiintoisia koulutuksia ja verkostoitumista. Koulutus on täysin ilmainen kaikille järjestötoimijoille!

Jokainen osallistuja saa JYYn järjestötoimija-haalarimerkin!

Luvassa on myös iltaohjelmaa Ilokivellä! Ilmaista ruokaa, stand upia ja bingoa!

ANNA PALAUTETTÄ KOULUTUKSISTA TÄSTÄ: https://link.webropolsurveys.com/S/8871CCF6D103698C

Muistuta myös hallituskumppaneitasi ilmoittautumaan mukaan! Ilmoittautuminen on auki torstaihin 19.1. klo 16 saakka, mutta seuraavat deadline vaikuttavat tarjoiluihin:
– Jos ilmoittaudut ke 11.1. klo 12 mennessä, saat kahvia koulutuspäivinä
– Jos ilmoittaudut ma 16.1. klo 9 mennessä, sinulle varataan ruokaa iltaohjelmassa

Ohjelma:

Perjantai 20.1.
15.45 alkaen ilmoittautuminen Agoran aulassa
16.15 JYY ja järjestöt + järjestölain perusasiat hallituslaisen näkökulmasta
17.15 Eduskuntavaalit järjestöjen näkökulmasta
17.45 kahvit
18.15 Student Lifen esittelyä järjestöille
18.30 Yhdenvertaisuuden huomioiminen järjestötoiminnassa

Lauantai 21.1.
8.30 alkaen ilmoittautuminen Agoran aulassa
9.00 yhteinen aloitus Martti Ahtisaari-salissa (Auditorio 1)
9.15 sektorikoulutuksia
11.15 lounas
12.00 sektorikoulutuksia
14.00 kahvit
14.30 sektorikoulutuksia
16.30 yhteinen lopetus Martti Ahtisaari-salissa (Auditorio 1)

18.00 ruokailu Ilokivellä
19.30 iltaohjelmaa Ilokivellä
Tarjolla ilmainen ruokailu kaikille osallistuville, iltaohjelmassa luvassa stand upia sekä bingoa!

Tapahtumassa noudatetaan JYYn turvallisemman tilan periaatteita

Tapahtuman yhdenvertaisuusvastaavina toimivat:

Perjantaina

Petro Pitkänen​
+358 50 430 6747

Noora Koskela
+358 50 307 0540

Lauantaina

Petro Pitkänen​
+358 50 430 6747

Noora Koskela
+358 50 307 0540
(Klo 14 saakka)

Suvi Liukkonen
+358 45 137 1961
(klo 14-16.30 + iltaohjelma)

 

Koulutukset:

Perjantai

JYY ja järjestöt + järjestölain perusasiat hallitushommissa
Mitä kaikkea JYY tarjoaa järjestöilleen ja mitä taas JYY odottaa järjestöiltä. Tämän lisäksi käydään läpi pari perusasiaa järjestölaista, mitä jokaisen hallituslaisen on hyvä tietää

Eduskuntavaalit järjestöjen näkökulmasta
Eduskuntavaalit kolkuttelee jo nurkan takana ja JYY haluaa toimia yhdessä järjestöjen kanssa edistämässä yhteisiä tavoitteita. Luvassa lyhyt setti mitä vaalikevät tuo tullessaan ja miten järjestöt voivat olla siinä mukana!

Student Lifen esittelyä järjestöille
Student Life ja sen palvelut ovat käytettävissä kaikille JYUn opiskelijoille. Myös järjestöt hyötyvät monista heidän palveluistaan ja niitä tulee esittelemään Student Lifen tiimi

Yhdenvertaisuuden huomioiminen järjestötoiminnassa
Jokaisen hallituslaisen asia on edistää yhdenvertaisuutta omassa järjestössään. Tämä tiukka tietopaketti kattaa sen, miten sinä voit edistää yhdenvertaisuutta omassa yhteisössäsi!

Lauantain ensimmäinen slotti

Hyvinvointifoorumi
Hyvinvointifoorumi on entisen hyvinvointivaliokunnan jatkaja, jonne on kutsuttu kaikki sosiaalipoliittiset vastaavat ja muut hyvinvoinnista vastaavat hallituslaiset. Luvassa vertaistukea ja tietoa sopoisista asioista!

Tapahtumat peruskurssi
Tämä koulutus sisältää perustiedot siitä, miten järjestöjen tapahtumia järjestettäessä kannattaa ottaa huomioon. Soveltuu hyvin myös tapahtumavastaavana jatkaville, mutta erityisesti suositeltu uusille tapsoille!

Talousvastaavien peruskurssi
Jokaisen uuden talousvastaavan tärkein koulutus! Koulutuksessa käydään läpi yhdistyksen taloushallintoa sekä kirjanpitoa

Tutorvastaavien koulutus
Koulutuksessa käydään läpi JYUn tutorointimallia, sekä mitä järjestöjen olisi siitä hyvä tietää. Koulutukseen voi osallistua myös muut kuin tutorvastaavat, olisi tärkeää että tietoa tutoroinnista menee jokaiselle järjestölle!

Viestintä: järjestöviestinnän yleisiä havaintoja
Koulutuksessa käydään läpi mitä kaikkea tulee järjestöjen viestinnässä ottaa huomioon. Kouluttajana JYYn viestintäasiantuntija Jenni Laitiainen.

Yritysyhteistyökoulutus
Mitä tarvitaan toimivaan yritysyhteistyöhön? Miten ottaa yhteyttä yrityksiin yhteistyötä varten? Näihin kysymyksiin ja moniin muihin tulee antamaan eväitä JYYn alumnit Männikkömetsä OY:stä!

Kokoussimulaattori
Mikä kaikki voi mennä pieleen kokouksessa ja miten siitä selvitään? Tule ottamaan selvää kokoussimulaattorissa! Koulutus on tarkoitettu vain puheenjohtajille ja varapuheenjohtajille

Lauantain toinen slotti

Puheenjohtaja hallinnollisena ja ihmisten johtajana
Puheenjohtajan täytyy toimia monenlaisena johtajana. Paitsi että hänen täytyy johtaa yhdistystä hallinnollisissa asioissa, toimii hän myös hallituksen tiimivetäjänä. Tästä koulutuksesta eväitä molempiin osapuoliin johtajuudessa!

Tapahtumien saavutettavuus ja esteettömyys
Ketuttaako kynnykset? Nettisivuista ei saa selvää? Mites nää värit somepostauksissa? Saavutettavuus ja esteettömyys ovat tärkeitä osa-alueita tapahtumatuotannossa, jotka jokaisen tapahtumia järjestävän kannattaa ottaa huomioon. Tässä koulutuksessa saat eväät järjestää saavutettavia ja esteettömiä tapahtumia!

Talousvastaavien jatkokurssi
Jatkokurssilla jatketaan siitä, mihin aamulla jäätiin. Koulutuksessa käydään edellisten aiheiden lisäksi tilinpäätöstä ja budjetointia.

Viestintä: viestinnän suunnittelu
Viestintä on tehokasta, kun sitä suunnittelee ja kehittää. Tästä meille tulee kouluttamaan entinen JYYn viestintäasiantuntija, nykyään yliopistolla työskentelevä Teemu Rahikka!

Kopo-koulutus: opiskelijan oikeudet ja oikeusturva
Opiskelijan oikeudet ja niiden valvominen on kopovastaavien tärkeimpiä tehtäviä. On tärkeää myös tuntea jokaisen opiskelijan oikeusturva, mikäli tilanteet eskaloituvat. Koulutusta tulee pitämään JYYn korkeakoulupoliittinen asiantuntija Teemu Vasama.

Sopo-koulutus: Case-esimerkkejä ja yleisiä yhdenvertaisuushaasteita
Tässä koulutuksessa käydään läpi erilaisten casejen läpi sitä, minkälaisia haasteita järjestöillä voi tulla yhdenvertaisuusasioissa. Koulutusta suositellaan kaikille sopovastaaville!

Kestävän kehityksen koulutus ja foorumi
Koulutuksessa käydään läpi ympäristöön ja kehitysyhteistyöhön liittyviä teemoja ja pidetään vuoden ensimmäinen Kestävän kehityksen foorumi.

Lauantain kolmas slotti

Sihteerikoulutus
Mitäs ne sihteerihommat oikein onkaan? Miten teet toimivia ja hyviä pöytäkirjoja? Näistä teemoista lähtien käydään läpi sihteeritoiminnan perusasiat sekä kinkkisemmät tilanteet
Kansainvälisten asioiden koulutus ja KV-foorumi
Mitä asioita järjestön KV-vastaavan pöydälle kuuluu? Tule koulutukseen ottamaan selvää! Koulutuksessa pidetään myös vuoden ensimmäinen KV-foorumi, jonne toivotaan kaikkia järjestöjen KV-vastaavia

Liikuntavastaavien koulutus
Koulutusta tulee pitämään korkeakoululiikunnan uMove. Koulutuksessa käydään läpi sitä, miten järjestät hyvän liikuntatapahtuman ja mitä kaikkia mahdollisuuksia on edistää opiskelijoiden liikkumista.

PJ-foorumi
Vuoden ensimmäinen PJ-foorumi pidetään järjestösemman yhteydessä. Tervetuloa kaikki puhikset ja varapuhikset!

Nettisivukoulutus: miten teet perushyvät sivut halvalla?
Monien järjestöjen haasteena nettisivujen rakentamisessa on kustannukset. Miten tehdä kustannustehokkaasti hyvän näköiset nettisivut? Vinkkejä tähän ja muihin nettisivuasioihin saat tästä koulutuksesta!

Kulttuuri- ja tapahtumafoorumi
Vuoden ensimmäisessä Kulttuuri- ja tapahtumafoorumissa saat vertaistukea muilta järjestötoimijoilta sekä katsauksen JYYn tapahtumatoimintaan

Kopofoorumi
Kopofoorumissa kaikkien järjestöjen kopovastaavat pääsevät kuulemaan yliopiston kopokuulumisista sekä verkostoitumaan muiden kopovastaavien kanssa