JYYn kulttuuritoiminnan pääpaino on monipuolisen, opiskelijalähtöisen kulttuurin tuottaminen ja tukeminen. Kulttuuritoiminta tuo yhteen kaikki opiskelijat yhteisen tekemisen äärelle ja antaa opiskelijoille mahdollisuuden toteuttaa itseään.

Yliopistoyhteisön piiristä löytyy paljon erilaista kulttuuritoimintaa, jota järjestävät ylioppilaskunnan ja yliopiston lisäksi lukuisat itsenäiset harraste- ja opiskelijaryhmät. JYYn tarkoituksena on edistää yhteisöllistä toimintaa ja tarjota luontevia tapoja nauttia opiskeluajastaan Jyväskylässä. Ylioppilaskunnan kulttuuritoiminnasta vastaa kulttuurituottajan lisäksi aktiivinen kulttuurivaliokunta. Lähde mukaan kulttuurivaliokunnan toimintaan!

Elokuvatoimintaa Ilokivellä: Vapaa Kino ja KAVI-sarja

Vapaa Kino: JYY ja Ilokivi Venue tarjoavat kaikille avoimia ja maksuttomia klassikkoelokuvia. Ohjelmistossa nähdään nostalgisia elokuvia vuosituhannen vaihteen molemmin puolin. Ohjelmiston elokuvat on valittu opiskelijoilta saaduista ehdotuksista. Elokuvat esitetään Ilokivi Venuella. Ovet avataan klo 16.00 ja näytös alkaa klo 17.00.

Koko ohjelmisto nähtävissä Ilokivi Venuen verkkosivuilla tai Vapaa Kino -Facebok-ryhmästä

KAVI-sarja: Keski-Suomen Elokuvakeskuksen, Ylioppilaskunnan sekä Kansallisen Audiovisuaalisen instituutin järjestämä elokuvasarja, joka pyörii Ilokivellä joka toinen viikko.  Sarjassa nähdään klassikkoelokuvia 35 mm filmiltä esitettynä! Lipun hinta 6€.

Lisätietoja KAVI-sarjasta ja -ohjelmiston löydät täältä.

Ilokivi

Ylioppilastalo Ilokivi on yksi Jyväskylän kulttuuritoiminnan keskuksista, joka tunnetaan tapahtumapaikkana valtakunnallisesti. Se toimii muun muassa ylioppilaskunnan järjestämän Jyrock-sisäfestivaalin sekä erilaisten klubien, bileiden, elokuva- ja teatteriesitysten tapahtumapaikkana. Lisäksi Ilokivessä toimii Kampus Kino ja harrastajateatteri Jyväskylän ylioppilasteatteri.

Jyväskylän ylioppilasteatteri on 1960 perustettu tavoitteellinen ja haasteita pelkäämätön harrastajateatteri. Teatteriesitysten lisäksi JYT tekee monimuotoisia tempauksia ja tapahtumia sekä pienimuotoisia performansseja muun muassa keväisin Yläkaupungin yöhön. Jyväskylän ylioppilasteatteri JYT toteuttaa Ilokiven monitoimitilassa vuosittain 3-5 ensi-iltaa.

Lue lisää Ilokiven nettisivuilta.

Jyrock

Jyrock on Suomen vanhin ja maineikkain sisätiloissa järjestettävä musiikkifestivaali, jota järjestää Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta. Jo vuodesta 1985 järjestetyn Jyrockin tavoitteena on ollut koko historiansa ajan tuoda esille ennakkoluulottomasti uusia tasokkaita ja omaperäisiä artisteja sekä vaihtoehtoista populaarimusiikkia ja tarjota nouseville yhtyeille esiintymismahdollisuuksia. Jyrock painottaa artistivalinnoissaan tuoretta ja omaperäistä musiikkia – tarkkoja genre-rajauksia festivaalilla ei ole ikinä ollut.

Lue lisää Jyrock.fi.

Amazing Race Jyväskylä

Amazing Race Jyväskylä on suositun televisiosarjan kaltainen leikkimielinen vappukisa Jyväskylän korkeakouluopiskelijoille. Kisassa joukkueet suunnistavat vihjeiden perusteella rastilta toiselle aikaa vastaan. ARJ järjestetään vappuaattona 30.4.

Lisätietoja tästä linkistä.

Ylioppilaslehti Jylkkäri

Jyväskylän ylioppilaslehti Jylkkäri on JYYn julkaisema opiskelijoiden äänitorvi ja kampuksen paikallislehti. Lehden voi napata mukaan ympäri yliopistoa ja Jyväskylää sijaitsevista jakelupisteistä tai tilata suoraan kotiin. Lukukausien aikana Jylkkäri ilmestyy kolmen viikon välein. Lehdessä käsitellään opiskelijoiden elämään liittyviä asioita, kulttuuria, urheilua sekä politiikkaa.

Ylioppilaslehden tekemiseen voi osallistua lähettämällä juttuvinkkejä, palautetta ja mielipidekirjoituksia. Lisäksi Jylkkäri etsii jatkuvasti avustajia lehden tuottamiseen. Aiempi kokemus toimitustyöstä ei ole edellytyksenä, vaan lehden toimituksen tarkoituksena on avustaa opiskelijoita tekemään heidän näköistään ylioppilaslehteä. Avustajajutuista maksetaan palkkio.

Lue lisää Jylkkärin sivuilta.