Jäsenmaksu ja imoittautuminen

Jatko-opiskelijat

Lukuvuositarrat ja opiskelijakortit

Väliaikainen opiskelijatodistus ja sähköinen opiskelijakortti


Jäsenmaksu ja ilmoittautuminen

 

Koska pitää ilmoittautua?

Opintojan jatkavan perustutkinto-opiskelijan tulee ilmoittautua vuosittain yliopistoon joko läsnä- tai poissaolevaksi OILI-palvelussa 1.4.-31.7. välisenä aikana. Poissaoloilmoittautumisen voi muuttaa milloin tahansa läsnäoloilmoittautumiseksi OILI-palvelussa. Ylioppilaskunnan jäsenmaksun voi maksaa myös tilisiirrolla, mutta silloin kuitti on toimitettava opiskelijapalveluihin.

Opintonsa aloittavia opiskelijoita koskevat eri ohjeet, jotka tulevat heille myös sähköpostiin.

Mille tilille jäsenmaksu maksetaan?

Ensisijaisesti kaikki ilmoittautuvat OILI-lukuvuosi-ilmoittautumispalvelussa. Mikäli läsnä olevaksi ilmoittautuva opiskelija ei jostain syystä voi ilmoittautua OILI-ilmoittautumispalvelussa (esim. käyttäjätunnus ei ole voimassa tai opiskelijalla ei ole suomalaisia verkkopankkitunnuksia), voi hän ilmoittautua maksamalla koko lukuvuoden kattavan jäsenmaksun 76,50 €, ja se maksetaan ylioppilaskunnan tilille FI30 1581 3000 0339 35 (BIC/SWIFT: NDEAFIHH)  yleisviitteellä 07922. Tällöin kuitti jäsenmaksusta on lähetettävä opiskelijapalveluihin sähköpostilla, opiskelijapalvelut@jyu.fi. Ilmoittautuminen kirjautuu opiskelijarekisteriin 1-5 päivän viiveellä. Mikäli haet tarran opiskelijakorttiin tätä aiemmin, sinun tulee varautua esittämään kuitti maksusta (verkkopankin printti tai näkymä älylaitteelta).

 

Miten voin ilmoittautua vain puoleksi vuodeksi?

Voit ilmoittautua puoleksi vuodeksi OILI-järjestelmässä.

HUOM! Uudet opiskelijat maksavat AINA koko lukuvuoden jäsenmaksun.

Mitä jos ilmoittaudun myöhässä?

Mikäli et jostain syystä ilmoittaudu määräaikaan 31.7. mennessä, menetät opinto-oikeutesi. Opinto-oikeuden palautus onnistuu täältä löytyvillä ohjeilla.

Miten voin ilmoittautua poissaolevaksi?

Poissaolevaksi voit ilmoittautua 31.7. mennessä OILI-järjestelmässä. Kevätlukukauden läsnäoloilmoittautumisen voi muuttaa poissaoloilmoittautumiseksi 31.12. mennessä.

Täytyykö minun maksaa YTHS-maksu?

Tammikuusta 2021 alkaen kaikkien läsnäolevien korkeakouluopiskelijoiden on maksettava YTHS-maksu Kelalle. Et voi saada maksusta vapautusta esimerkiksi siksi, että käytät YTHS:n palvelujen sijaan työterveydenhuollon palveluja, tai siksi, ettet saa opintotukea.
Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu on 35,80 euroa lukukaudessa vuonna 2021. Se maksetaan Kelalle sekä kevät- että syyslukukaudelta eli 2 kertaa vuodessa. Opiskelijalle ei lähetetä laskua, vaan maksu täytyy maksaa oma-aloitteisesti. Lisätietoja Kelan sivuilta.

Jatko-opiskelijat

 

Olen jatko-opiskelija. Miten voin ilmoittautua ensi lukuvuodelle?

Jatko-opiskelijan (lisensiaatin tai tohtorin tutkintoa suorittava) on ilmoittauduttava joko läsnä- tai poissaolevaksi 31.7. mennessä OILI-järjestelmässä. Jatko-opiskelijat voivat maksaa jäsenmaksun missä vaiheessa vuotta tahansa, eivätkä perustutkinto-opiskelijoiden maksujen aikarajat koske heitä.

Olen jatko-opiskelija ja haluan liittyä JYYn jäseneksi. Miten minun tulee toimia?

Jatko-opiskelija voi halutessaan liittyä ylioppilaskunnan jäseneksi maksamalla ylioppilaskunnan jäsenmaksun OILI-järjestelmässä rekisteröityessään tai myöhemmin. 

Olen jatko-opiskelija. Mitä etuja saan liittymällä ylioppilaskuntaan ja hankkimalla jatko-opiskelijakortin?

Jatko-opiskelijan jäsenyys oikeuttaa samoihin etuihin kuin perustutkinto-opiskelijan jäsenyys, kun kyseessä ovat ylioppilaskunnan tarjoamat omat palvelut. Näihin etuihin kuuluvat mm. koulutus- ja sosiaalipoliittinen edunvalvonta sekä ylioppilaskunnan harrastetoiminta, esimerkiksi valiokuntatoiminta sekä erilaiset retket ja tapahtumat. Ylioppilaskunnan jäsenellä on oikeus myös äänestää ja asettua ehdolle ylioppilaskunnan vaaleissa. Lisäksi ylioppilaskunta tarjoaa jäsenilleen lukuvuosikalenterin. Ylioppilaskunnan jäsen voi myös vuokrata ylioppilaskunnan kokoustiloja ilmaiseksi sekä hakea asuntoa Kortepohjan ylioppilaskylästä.

Jatko-opiskelijakortilla saa alennuksia paikallisista yrityksistä, mutta Matkahuolto ei myönnä opiskelija-alennuksia jatko-opiskelijoille. Kirjautumalla frank.fi-palveluun voi käyttöön saada paljon opiskelijaetupalvelu Frankin valtakunnallisia verkkoetuja.

HUOM! 1.1.2024 alkaen jatko-opiskelijat saavat myös VR:n opiskelijahintaiset matkaliput. Ehtona on kortti jossa on VR:n logo, Frankin mobiilikortissa logo löytyy, mutta fyysisistä korteista ei.

Kelan ateriatuki on tarkoitettu vain perustutkinto-opiskelijoille, mutta ylioppilaskunnan omistamassa Ilokivessä ja Semman opiskelijaruokaloissa jatko-opiskelijakortilla saa lounaan jatko-opiskelijahintaan.

Jatko-opiskelijat eivät ole oikeutettuja YTHS:n palveluihin.

Olen jatko-opiskelija ja kiinnostunut tilaamaan opiskelijakortin. Mitä kautta kortti tilataan?

Jatko-opiskelija saa halutessaan opiskelijakortin ja sen voi tilata Frankin kautta sen jälkeen, kun jatko-opiskelijan ilmoittautuminen ja ylioppilaskunnan jäsenmaksu on kirjattu opiskelijarekisteriin. Jatko-opiskelijakortti ei oikeuta matka-alennuksiin VR:llä ja Matkahuollossa eikä YTHS:n palveluihin.

Lukuvuositarrat ja opiskelijakortit

 

Mihin saakka tämän lukuvuoden tarra on voimassa?

Lukuvuoden 2020-2021 ja kevään 2021 (eli 9/2021-tarra) tarra on voimassa YTHS:n osalta heinäkuun loppuun ja opiskelijaruokaloiden, VR:n ja Matkahuollon osalta syyskuun loppuun. Uudet tarrat ovat voimassa heti lukuvuoden alkaessa 1.8. alkaen.

HUOM! Frankin verkkoedut lakkaavat toimimasta jo 31.7.!

Miten saan lukukausi- tai lukuvuositarran opiskelijakorttiini?

Saadaksesi lukukausi-/lukuvuositarran on sinun ensin maksettava ylioppilaskunnan jäsenmaksu ja ilmoittauduttava läsnäolevaksi opiskelijaksi  OILI-järjestelmässä  ilmoittautumisaikana 1.4.–31.7.

Kun olet maksanut jäsenmaksun, saat tarran opiskelijakorttiisi ainoastaan ylioppilaskunnan toimistolta (Ilokivi, Keskussairaalantie 2) 2.8.2021 alkaen. Mukaasi tarvitset opiskelijakortin. Jos kyse on opiskelijakorttisi ensimmäisestä tarrasta, ota mukaan myös voimassaoleva henkilöllisyystodistus. Tarraa ei saa irrallaan, vaan se liimataan aina korttiin.

HUOM! Jos sinulla on jonkun muun ylioppilaskunnan kuin JYYn opiskelijakortti, et voi saada siihen lukuvuositarraa vaan sinun on tilattava ensin uusi kortti.

Voitteko postittaa uuden lukuvuositarran minulle?

Valitettavasti emme voi lähettää tarraa irrallaan kortista. Jos kortissasi ei ole maksuominaisuutta, voit postittaa sen JYYlle (Keskussairaalantie 2, 40600 Jyväskylä), ja me lähetämme sen sinulle tarroitettuna takaisin. Laita kuoreen mukaan palautuskuori postimerkillä ja osoitteellasi varustettuna. Mikäli kortissasi on maksuominaisuus, emme lain mukaan voi postittaa sitä. JYY ei vastaa postituksessa kadonneesta kortista.

HUOM! Kortin ensimmäinen tarra haetaan aina henkilökohtaisesti.

Olen maksanut JYYn jäsenmaksun. Onko minulla mahdollisuus lunastaa lukuvuositarra opiskelijakorttiini toisesta ylioppilaskunnasta, esim. Oulun yliopiston ylioppilaskunnasta?

SYL:n ohjeiden mukaan jokainen ylioppilaskunta antaa tarroja vain omille jäsenilleen ja tarroittaa vain oman ylioppilaskunnan kautta hankittuja kortteja. Voit kuitenkin postittaa kortin JYYlle tarroitettavaksi, jos et pääse tarraa henkilökohtaisesti noutamaan, eikä kortissa ole maksuominaisuutta (ks. edellinen kysymys).

HUOM! Erityistapauksessa tarran voi hakea toisesta yo-kunnasta 5 euron palvelumaksua vastaan, mutta asiasta pitää aina sopia erikseen sekä JYYn että vastaanottavan ylioppilaskunnan kanssa. Ota tässä tapauksessa yhteyttä jäsenpalvelu- ja järjestösihteeriin, jasenpalvelusihteeri@jyy.fi.

HUOM! Kortin ensimmäinen tarra haetaan pääsääntöisesti aina henkilökohtaisesti.

Voiko joku muu noutaa tarran puolestani?

Joku toinen voi hakea tarran korttiisi puolestasi sillä ehdolla, että hänellä on mukanaan opiskelijakorttisi ja allekirjoittamasi valtakirja sekä oma henkilöllisyystodistus.

HUOM! Kortin ensimmäinen tarra haetaan aina henkilökohtaisesti.

Olen uusi opiskelija, milloin voin tilata opiskelijakortin?

Voit tilata opiskelijakorttisi, kun tutkinto-oikeutesi alkaa. Uusilla tutkinto-opiskelijoilla siis 1.8. lähtien. Samaan aikaan voit ottaa käyttöösi sähköisen FrankAppin. Silloin tieto opiskelijastatuksestasi kulkeutuu myös Frankille.

Opiskelijakorttini on kadonnut. Miten voin saada uuden kortin?

Onpa harmillista! Voit tilata kortin osoitteesta www.frank.fi. Toimitusaika on n. 2-3 viikkoa.

Voit myös ladata älypuhelimeesi sähköisen opiskelijakortin FrankAppin, joka toimii välittömästi.

Opiskelijakortin maksuominaisuuteen ja tunnuksiin liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä Frankin infoon: info@frank.fi

Väliaikainen opiskelijatodistus ja sähköinen opiskelijakortti

Olen tilannut jo uuden opiskelijakortin Frankin kautta. Miten voin uutta korttia odotellessani saada opiskelija-alennukset junissa, busseissa ja opiskelijaruokaloissa?

Kätevintä on ladata älypuhelimeen välittömästi toimiva FrankApp, jolla saa opiskelija-alennukset junissa, busseissa, opiskelijaruokaloissa ja kaikkialla missä muovinenkin kortti toimii.

Opiskelija voi jatkossa todistaa VR:n junassa oikeutensa opiskelija-alennukseen VR:n opiskelijatodistuksella, jos hänellä ei ole vielä opiskelijajärjestön myöntämää opiskelijakorttia. Todistus on voimassa 3 kk. Matkahuollolla on oma lomake, mutta se ei pelkästään käy todistuksena, vaan lomakkeella hankitaan Matkahuollon toimipisteestä Matkahuollon opiskelijakortti, johon tarvitsee kuvan. Tarra korttiin maksaa vuosittain 10€.

VR

Matkahuolto

  • Todistus opiskelijakortin saamiseksi -lomake
  • Yliopiston opiskelijapalveluista saa lomakkeeseen oppilaitoksen edustajan allekirjoituksen, nimenselvennyksen ja yliopiston leiman.
  • Matkahuollon toimipisteestä saa lomakkeella Matkahuollon opiskelijakortin, johon tarvitsee kuvan. Tarra korttiin maksaa vuosittain 10€.

Opiskelijahintaiset ateriat kampuksen opiskelijaruokaloissa saat syksyllä näyttämällä opiskelijatodistusta, jonka voit noutaa yliopiston opiskelijapalveluista (T-rakennus, 2. krs). Opiskelijatodistuksen voit tilata myös verkossa. Muista mahdollisista keinoista tiedotetaan syksyllä.

Kuulin huhua, että opiskelijakortti on mahdollista saada myös sähköisenä sovelluksena. Mistä voin hankkia sen ja estääkö se minua saamasta perinteistä korttia?

Frank App -sovellus on ladattavissa iOS- ja Android-käyttöjärjestelmiä käyttäviin älylaitteisiin osoitteessa http://www.frank.fi/lataa. Sovellus ja myös opiskelijatunnistautuminen on maksuton, eikä se estä tilaamasta perinteistä korttia ja sillä saa kaikki samat edut kuin muovisellakin kortilla.

Voit siis tilata myös fyysisen kortin ja siihen saat kätevästi liimattua mahdollisen ainejärjestötarran, ja voit käyttää sitä myös kopioavaimena.