Saavutettavuusseloste jyy.fi -verkkopalvelusta

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua jyy.fi ja on päivitetty  viimeksi 6.10.2020.Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia. Palvelun saavutettavuuden on arvioinut ulkopuolinen asiantuntijaorganisaatio.

Saavutettavuuden tämänhetkinen tila

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan verkkosivut on nykyisessä muodossaan julkaistu vuonna 2017. Sivujen sisältöä uudistetaan jatkuvasti.

Teknisesti jyy.fi-verkkosisällöt eivät kaikilta osin vastaa WCAG 2.1 –kriteeristöstöä. Saavutettavuuden tekniset puutteet tullaan korjaamaan joulukuun 2020 aikana.

Ei saavutettava sisältö

  • Hyperlinkkien kontrastivirheet
    Hyperlinkkien vihreä väri valkoisella pohjalla ei täytä WCAG tavoitetasoja verkkosivulla, sillä kontrastisuhde on liian heikko.
  • Hyppää sisältöön -linkki
    Näppäimistökäyttäjiä varten jokaisen sivun alkuun lisättävä ns. ”Hyppää sisältöön” -linkki, joka vie käyttäjän suoraan sivun pääsisältöön.
  • Lomakkeiden toiminnallisuus
    WordPress-lisäosaan ja lomakkeiden tekstikenttien toimivuuteen näytönlukijalla käytettynä liittyviä puutteita. Liittyy lomakkeisiin Ilmoita asunnon tarpeesta, Ilmoita vapaasta asunnosta, Lisää tapahtuma, Tapahtumat.

Ei saavutettava sisältö, joka ei kuulu lainsäädännön piiriin

  • JYYn materiaalipankki sisältää toimisto-ohjelmien tiedostoja (esim. doc, pdf, odt), jotka on julkaistu ennen 23.9.2018, eivätkä näin ollen kuulu saavutettavuuslainsäädännön piiriin

Palaute

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000