Hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä opiskelijoille

HUOM! LEIJAN OHJELMISTOA PÄIVITETÄÄN. UUDET RYHMÄT JA TAPAHTUMAT JULKAISTAAN VIIKOLLA 43!

Kaipaatko ystävien seuraa? Haluaisitko hyvinvointiasi vahvistavaa tekemistä tai rakennetta päiviin? Tsekkaa Leijat! Tapahtumat ja puuhat päivittyvät viikoittain!

Kiinnostaisi touhuta tapahtumassa vapaaehtoisena? Onko sinulla hyvä tapahtuma idea tai yhteisöllisyyttä rakentava oivallus? Tai näetkö kenties jotain mitä me emme huomaa? Kerro se meille!

Klikkaa ja kerro

Leija -tapahtumat ovat osa JYYn ja Jyväskylän Yliopiston Student Lifen toteuttamia opiskeluhyvinvointia vertaisuudesta -toimintoja. Lisätietoja: JYYn projektityöntekijä Ismo Puhakka, isse@jyy.fi


Ryhmät

Tule tsekkaamaan Leija-ryhmät! Tutustu uusiin ihmisiin kivassa ilmapiirissä ja nauti vertaistuen ihmeitätekevästä voimasta!

Ilokiven alakerran lempeät keholliset aamuhetket (yhteistyössä uMoven kanssa.)

keskiviikkoisin 9:00 – 9.45, Venue, Ilokiven alakerta. 3.11 – 15.12. Uusi ryhmä ja hieman myöhäisempi ajankohta! Tule mukaan!

Oletko haaveillut aamuisista joogahetkistä ystävien seurassa tai sähäkästä startista opiskelupäiviisi – tule ja tsekkaa Ilokiven aamut! Matalan kynnyksen kehollinen herättely, venyttely ja rentoutus. Vaihtuvat ohjaajat ja sisällöt, mm. Joogaa, Chi Gongia, venyttelyä ja tanssia, sekä läsnäolo ja rentoutusharjoituksia.

Show up and Slow down – meditaatiohetki

keskiviikkoisin, klo 16.30 – 17.15.  18.8 alkaen, yliopiston kappeli (vanha Paja Ryhtilän vieressä).

Show up and Slow Down on keskiviikon matalan kynnyksen meditaatiohetki. Tule paikalle ja anna itsesi olla. Et tarvitse aiempaa kokemusta meditaatiosta.

Meditaatiohetkissä tehdään ohjatusti sekä ns. Shikantaza-harjoitusta eli avautumista tähän hetkeen sellaisena kuin se on, sekä Mettaa, eli rakastavan lempeyden itsemyötätuntoharjoitusta.

Harjoituksen jälkeen on mahdollisuus jäädä paikalle hengaamaan ja vaihtamaan harjoituskavereiden kanssa kuulumiset. Voit tulla silloin kun pääset, mutta tulethan ajoissa: näin varmistamme kaikille rauhallisen hetken.

Ohjaajana toimii Ismo Puhakka, isse@jyy.fi

Tutustu ja ilmoittaudu

Vapaan ilmaisun rumpupiiri

Joka toinen keskiviikko: 10.11, 24.11 ja 8.12 klo 19-20.30. Ohjaaja rumpali ja psykoterapeutti Ville Vainikka. Tule mukaan rytmihauskuuteen!

Vapaan ilmaisun rumpupiirissä soitetaan intuitiivisia, improvisoituja rytmejä ja ilmaistaan itseä rytmin kautta yhdessä toisten kanssa. Piiriin osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta rumpujen soittamisesta. Aloittelijoille ja halukkaille järjestetään lyhyt opastus soiton perustekniikkaan. Tarkoituksena ei ole opetella esim. soiton tekniikkaa tai tiettyjä rytmejä, vaikka oppimista voi toki tapahtua soittamisen myötä.

Rumpujensoitolla tiedetään olevan monia terveysvaikutuksia, mm. yhteenkuuluvuuden tunteen lisääntyminen, stressin lievittyminen, immuunijärjestelmän tehostuminen ja mahdollisuus kokea vahvempaa yhteyttä toisiin ja maailmaan ympärillä. Osallistujat voivat kuitenkin tulla hyvin erilaisista lähtökohdista ja eri ajatuksilla piiriin. Piirissä noudatetaan vapaan improvisaation ajatuksia, jolloin jokainen osallistuja on tasa-arvoinen soittaja.

Ryhmä kokoontuu yliopiston kampuksella vaihtuvissa tiloissa. Et tarvitse omaa rumpua. Tarkemmat ohjeet saat ilmoittauduttuasi.

Tutustu ja ilmoittaudu

Tapahtumat

Leija-tapahtumat tarjoavat yhteisöllisiä hetkiä ja tilaisuuksia tutustua omaan lähiympäristöön ja luontoon, uusiin ystäviin ja omiin voimavaroihin. Suurin osa tapahtumista on täysin maksuttomia. Tule mukaan!

Kirjallisuus & Runo seuran iltamat

Torstaina 21. Lokakuuta klo 16:00, Ilokivi Venue

Syvennytään kirjallisuuden kiehtovaan maailmaan: Luetaan runoja, lyhytproosaa ja muita tekstejä!

Olitpa sitten kirjoittamisen harrastaja, kirjallisuuden suurkuluttaja tai vasta hiljattain kirjallisuudesta kiinnostunut, hyppää mukaan kaunokirjallisuuden kiehtovaan maailmaan! Kutsuvieraana Runoilija Aino-Kaisa Koistinen (PhD).
Tuo mukanasi runo tai muu teksti, jonka haluat luettavan.
P.s. Jos et halua itse lukea tuomaasi tekstiä, ei hätää; luemme sen puolestasi.

Tulossa:

La 13.11. Laulu ja oma ääni työpaja, ohjaaja Eeva-Maija Vehviläinen

Menneet Leija-tapahtumat:

9.10. Minä riitän -reivit, Ilokivi Venue.

2-3.10. Retki Etelä-Konneveden kansallispuistoon

23-25.9. Varjosauna Festival (yläkulttuuri Iltamat ja Jyrock ennakkoklubi)

To 23.9. Jyväskylä tutuksi: Retki Laajavuoren seikkailupuistoon ja Kiviniemen saunalle

To 16.9. Jyväskylä tutuksi: Kanavuoren retki ja aistikävely yhteistyössä uMoven kanssa

To 9.9 Ystävätoiminnan peruskurssi yhteistyössä SPR:n kanssa

Ti 7.9 Folk Jam -lajikokeilu

Ti 7.9 Kampuksen kentän avajaiset – peruttu

To 2.9. Jyväskylä tutuksi: Haukanniemen retki

Pe 27.8 Kortepohja Festival

Ti 17.8. Koas & Leija naapurijuhla – peruttu

To 1.7. Jyväskylä tutuksi: Pyöräretki Kuokkalassa

Ti 22.6 Ylioppilaskylän kynäpiknik

Ma 21.6 Leijan kisakatsomo: Suomi vs Belgia

Ke 16.6 Leijan kisakatsomo: Suomi vs Venäjä

Ti 15.6 Ylioppilaskylän pihajuhlat, Rentukka-aukio

To 10.6 Jyväskylä tutuksi: Tourujoen luontopolku ja piknik Tuomiojärven rannalla

To 3.6 Jyväskylä tutuksi: Laajavuoren seikkailupuisto

Ke 26.5 Jyväskylä tutuksi: villiyrttiretki ristikivessä