Ti 5.4. klo 14-15.45, Liikunta-rakennus L304

Miksi uupumuksesta on tullut aikamme sukupolvikokemus ja mikä meitä oikein uuvuttaa? Hyvinvointiviikon paneelikeskustelussa  pureudutaan aikamme ongelmiin ja erityisesti korkeakouluopiskelijoiden uupumiseen. Keskustelun aikana pohditaan, mikä saa korkeakouluopiskelijat sinnittelemään huonoilla voimilla ja oireillen. Burnoutin taustalla on lukuisia tekijöitä, kuten jatkuva kiire, alipalautuminen, ylikuormitus, suorituskeskeisyys, tunteiden tukahduttaminen ja tunne siitä, ettei riitä.  

Paneelikeskustelussa pureudutaan siihen, miksi yhä useampi korkeakouluopiskelija uupuu. Lisäksi käydään keskustelua myös siitä, miten burnout-kulttuuria voitaisiin muuttaa niin korkeakouluissa kuin muuallakin. Sekä omia ajatusmaailmoja että ympäröivää maailmaa tullaan haastamaan sekä keskustelun kautta tullaan nostamaan esille erinäisiä tabuja.

Burnout-kulttuuria ja uupumusta käsitellään monipuolisista näkökulmista, kun värikäs joukko panelisteja kerääntyy yhteen keskustelemaan omista kokemuksistaan uupumukseen liittyen. Mukana on eri tasoisista uupumuksista kärsineitä opiskelijoita sekä eri alan osaajia. Näiden lisäksi mukana paneelissa on (työ)uupumukseen perehtynyt asiantuntija, joka tuo tutkimustietoa osaksi keskustelua.

Paneelikeskustelun juontaa yliopistomme opiskelijalähettiläs Jaakko Lammi. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu ja peineimuotoista jälkiruokatarjoilua klo 14 alkaen. Virallinen paneeliosuus alkaa klo 14.15.

Panelisteina ovat: 

Adeliina Lahti, yliopisto-opiskelija 

Timi Malinen, yliopisto-opiskelija, SM-triathlonisti

Karoliina Korhonen, sarjakuvataiteilija (Finnish Nightmares, Katkenneita lankoja) 

Antony Smal, AMK-opiskelija, yrittäjä (Frostigon Oy) 

Mari Herttalampi, psykologian laitoksen hyvis ja yliopistonlehtori  

***

Myös etäyhteyksin on mahdollista päästä osallistumaan , sillä paneelikeskustelu striimataan myös live-lähetyksenä JYYn Youtubessa. Linkki JYYn Youtube kanavalle: https://youtube.com/c/JYYtubettaa .

TIEDOKSI:

Valitettavasti streamauksessa on ongelmia, joten lähetys katkesi. Koitamme paraikaa korjata tilannetta. Pahoittelut kaikille.

Tapahtumaan ei ole ennakkoilmoittautumista. Nähdään Liikunnalla tiistaina 5.4. klo 14!